reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ionka jak tam dziś samopoczucie?
tabasia no to pięknie Młody śpi:-)
monia no kiepsko z tymi nocami, sama się zastanawiam jak to jest u takich dużych już dzieci z tym nocnym jedzeniem bo ponoć to rzeczywiście już nie potrzeba a przyzwyczajenie...Moja znajoma oduczyła swoje wówczas chyba 10 msc dziecko bardzo radykalnie po prostu nie dała mleka i już, ponoć było przez ok tydzień mega wycie w nocy trwajace nawet 3h ciągiem, ale w końcu dziecko przestało się budzić, nie wiem czy warto tak zrobić, ja bym pewnie nie miała takiej siły w sobie, żeby słuchać tego płaczu i nie dać tego mleka...
kalisa fajnie, że się opaliłaś...pamiętam, że długo na to czekałaś;-)
Witka!My dziś spaliśmy do 8 od 20.40 i bez kręcenia i włażenia na nas także super!Dziś nadal upał. Zaliczylismy już spacerek i małe zakupy. Po powrocie M z pracy ruszamy na weekend na działkę:-)
Miłego dzionka:-)
ja niestety nie mam sily na taki radykalny krok. Poza tym nie mialabym sumienia, zeby mi plakal pol nocy. Wole jednak dac to mleko. Tylko zastanawiam sie jak to bedzie za rok.... 2,5 i jedzenie w nocy? mleko? zobaczymy :)

reklama
dzień dobry :)
kolacja wyszła super - smakowała bardzo :) i było bardzo miło - wypiliśmy 2.5 butelki wina :) jedzonko zniknęło całe - została tylko galareta ale jej było zrobione więcej :)
rano poszliśmy z M na grzyby - koszyczek mamy więc będą do słoiczka jak znalazł :)
jutro plan jechać do Zakopanego do doliny kościeliska albo białego potoku - zobaczymy :)
miłego i słonecznego dzionka życzę :)

U nas zrobiliśmy sposobem. Kubuś potrafił wstawać 2 razy w nocy na mleko. Więc owszem robiłam mu mleko, ale stopniowo zmniejszałam ilość mieszanki, w końcu wyszła taka wodzianka i Kuba sam wypluwał smoczek po jednym łyku. Od tamtej pory spokój:) Picie mleka w nocy przez dzieci też źle wpływa ponoć na ząbki.

justa a nocki jakie macie ? śpicie ładnie? opowiedz nam coś o sobie :)

moje starsze dziecko bawi się od rana w dentystę - wstała rano i mówi : mamo ząb się kiwa i boli mnie. wiecie że siedziała dotąd w łazience dopóki go nie wyrwała. co ja mam z tymi dziewczynami :)

U nas nocki są w miare ok. Praktycznie przesypia całą noc bez pobudek. Zazwyczaj usypia koło 21, a budzi się koło 7. Zdarza się ze mamy pobudkę około 3 nad ranem na jakieś picie. Zdarza się też że budzi się przed 6:)
A ja mam 29lat, synka puki co mam jednego:) na razie o rodzeństwie dla niego nie myślimy. Jestem mamą pracującą. A teraz chwilowo urlopującą się:)

justi to fajnie że mały przesypia całą nockę :) zazdroszczę że pracujesz - też bym chciała ale niestety nie mam co zrobić z dziewczynami a żłobek mamy jeden na całą gminę :( dlatego jestem mamą w domu :)

Witajcie Kochane :-)
justi witaj! Fajnie, że nasze grono się powiększa :-)
polusia, kalisa, heronek tu opis ćwiczeń. ACTIVE Fitness Club - Nowości i promocje, rabaty dla studentów, współpraca, oferty dla firm, reklama, wymiana barterowa, fitness w mediach, media Myśle,że będzie fajnie.
myszowata udanego wypoczynku!
polusia ale wykwintną kolacje wyszykowałaś kobitko. Nie dziwię się, że wszystko poszło :-)
ionka tak to jest z tymi chłopami. Trzymaj się Kochana!
heronek a jak Redanek się sprawuje w żłobku?

U nas dobrze. Pogoda piękna. Korzystamy i chodzimy nad staw koło nas. Zapomniałam Wam napisać, że w czwartek w końcu po pół roku odebrałam mój dyplom ukończenia studiów. Mam już papier- a jak on cieszy.

Miłego weekendu!

ramari ja to odebralam swoj dyplom po 3 latach ;P (w sumie mam usprawiedliwienie, bo bylam juz zagranica), ale rzeczywiscie jak widzisz to na papierze, to dopiero cos znaczy :) A Redan w zlobku super, dzieki, ze pytasz :), jest od poczatku czerwca w nowej grupie i bardzo lubi nowe panie (ogolnie bardzo jestem zadowolona z tego przedszkola :)), jeszcze jest troche lez jak go zostawiam, ale szybko mijaja, bo dziewczyny wiedza jak sobie z nimi poradzic :)))), wlasnie ostatnio byli nad jeziorkiem karmic kaczki i teraz jak uslyszy quack quack, mowi daka :)))), a Przemus jak?

reklama
heronek Przemek miał w lipcu przerwę wakacyjną i niestety się troche odzwyczaił od żłobka. Są łzy jak go oddajemy. Naszczęście szybko mijają :-) Nie spodziewałam się, że będzie płakał bo wcześniej szedł z uśmiechem na twarzy. No ale teraz nie dość, że nie ma rodziców to jeszcze braciszka ;-)
polusia he he nawet magister inżynier :-D

Ostatnia edycja:
Do góry