reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

.Nie wiem czy to nie trójki mu nie zaczęły dokuczać. A właśnie dziewczyny jaki odstęp czasowy tak mniej więcej jest między czwórkami i tójkami?
Miłego dnia:-)

U nas w ciągu miesiąca wyszło 6 zębów, jeden za drugim dwie trójki górne, dwie czwórki dolne, dwójki na dole i idą dolne trójki. A wcześniej od stycznia była cisza.

Ja sie dzisiaj obudziłam z okropnym bólem głowy. Już sie bałam że to migrena, bo niestety raz w roku mnie to cholerstwo łapie:/ po apape nie przeszło dopiero inne dwie tabletki zadziałały. I chwała im za to ! bo dzięki temu zamiast umierać w łóżku, wykorzystałam promienie słoneczne i siedząc w piaskownicy ładnie sobie opaliłam ramiona :) :):)

reklama
MoNiSka - to ze spaniem (a raczej z nie-spaniem) naszych dzieci mozemy sobei reke podac... U nas standardowo pobuska w okolicach 1:00 (mleko mu daje takei rozwodnione), potem nad ranem (herbatka) i potem tak do 8:30 spi.
Jak bylismy na wczasach to raz mu sie zdaryzlo ze spal ciurkiem do 5:00 ale potem juz wrocilo do normy choc jak dla mnie to norma nie jest...
Adas ma ogromny apetyt i pewnie po prostu potrzebuje tego mleka w nocy... Bo nie da sie oszukac woda niestety.
No ale KIEDYS to minie... Ostatecznie raczej malo przedskzolakow budzi sie w nocy na jedzenie wiec jeszcze tylko 2 lata :-D

witam, dopiero stawiam pierwsze kroki na forum
czy ktos może powiedziec jak sprawic sobie taki pasek który pokazuje ile dziecko ma lat?
Może na forum jest jakaś mama z Lęborka i okolic?

witaj madziu_m :) zeby dodac sobie ten pasek, kliknij np. na moj i pokieruje Cie na strone, tam sobie wszystko ustawiasz i zapisujesz juz pelna sygnature, potem, juz na BB, idziesz w swoje ustawienia, edytuj sygnature i zapisujesz ten pasek...mam nadzieje dobrze to opisalam :)), w ogole napisz o sobie cos wiecej :)

monia, chodziło mi o to, że tak późno Ol chodzi spać :-) jak zaczęła przesypiać w dzień po 2godziny, to teraz dopiero koło 22ej zasypia wieczorem.
a z nocnym jedzeniem, to nie wiem, co powiedzieć. u nas podziałało rozcienczone mleko. ale sąsiadki córka zaraz będzie miała 2latka i je w nocy 2x jeszcze... może niektóre dzieci tak mają.

witam nowa mamę :-)

kalisa, zazdroszczę słoneczka! u nas wypogodziło się na noc, teraz jak sie bardziej ściemni można gwiazdy podziwiać, a w dzień... szkoda gadać, szaro i buro.

u mnie kiepsko z nastrojem, ale opowiem jak ochłonę :-(

Hej Marcowki!! :-)
No nie mam czasu na nic :(

Myszowata u nas byly czworki, a pozniej jakis miesiac przerwy i trojki wszystkie na raz :/ Teraz ida piatki :szok: juz jedna biala kropa jest.

Ze spaniem nie narzekam, choc byl tydzien, ze szedl spac o 21 i budzil sie miedzy 9 a 10 rano :szok: ale bylam wyspana!!! Teraz klade go miedzy 20:30 a 21 i wstaje przewaznie o 8 rano, plus drzemka w dzien. Dzis spal 3h od 14-17 i usnal po 21 na noc. Zobaczymy o ktorej jutro wstanie. Ale obstawiam, ze po 8.
Ogolnie zeby puscily i smoka nie ma to dziecko sie ani raz w nocy nie budzi.
A niestety z jedzeniem w nocy to tak, ze do 6 miesiaca dziecko potrzebuje, a pozniej to jest przyzwyczajenie niestety.
Ionka ja mam cos na poprawe nastroju - spotkanko ;-)

ionka jak tam dziś samopoczucie?
tabasia no to pięknie Młody śpi:-)
monia no kiepsko z tymi nocami, sama się zastanawiam jak to jest u takich dużych już dzieci z tym nocnym jedzeniem bo ponoć to rzeczywiście już nie potrzeba a przyzwyczajenie...Moja znajoma oduczyła swoje wówczas chyba 10 msc dziecko bardzo radykalnie po prostu nie dała mleka i już, ponoć było przez ok tydzień mega wycie w nocy trwajace nawet 3h ciągiem, ale w końcu dziecko przestało się budzić, nie wiem czy warto tak zrobić, ja bym pewnie nie miała takiej siły w sobie, żeby słuchać tego płaczu i nie dać tego mleka...
kalisa fajnie, że się opaliłaś...pamiętam, że długo na to czekałaś;-)
Witka!My dziś spaliśmy do 8 od 20.40 i bez kręcenia i włażenia na nas także super!Dziś nadal upał. Zaliczylismy już spacerek i małe zakupy. Po powrocie M z pracy ruszamy na weekend na działkę:-)
Miłego dzionka:-)

Witajcie:)

U nas tak sobie Bartus na dobre sie rozchorował tzn juz 5 dobe ma goraczke rano lub w nocy charczy mi i daje mu od dzisiaj antybiotyk ospamox katarek na szczescie przechodzi.Oby sie poprawiło.Ale charakterek ma wszystko na nie nieznosny sie zrobił,kochany tez jest juz duzo rozumie i pokaze co chce.

Miłego dnia:)

reklama
Witam:)

Jest pięknie:):) aż sie buzia sama uśmiecha:) korzystam z pogody i robie jedno pranie za drugim, bo teraz to mi schnie w jeden dzień, a nie jak ostatnio 4 dni i dalej wilgotne było :/
Jutro wyjeżdżamy, co prawda wesele w niedziele, ale my na spokojnie jedziemy jutro. No i zapomniałam napisać, że kupiłam buty do sukienki:) sukienka jest niebieska z różową przepaską w pasie, a buty beżowe :)
Jeszcze mnie dzisiaj pakowanie czeka, ale to jak M wróci z pracy żeby sie Małym zajął :)

Co do spania to mój ostatnio zasypia o 19.30 a wstaje o 6. Juz sie przyzwyczaiłam :)

myszowata oj tak :) i wieczorem pokazuje M a on do mnie: " z czego sie tak cieszysz, przecież to poparzenie... " nie zna się ! Co prawda wczoraj czerwone ramiona miałam, ale dzisiaj już brązik :D

Ostatnia edycja:
Do góry