reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

U nas o tyle mamy dobrze że Kuba zostaje z babcią-męża mamą jak ja jestem w pracy. A że pracuje czasami 12 godz, a kolejny dzień mam wolny to ciężko wytrzymać w pracy bez małego szkraba. A co będzie po urlopie to nie chce myśleć, bo przez 2 tyg Kubuś tylko wisiał mi przy mnie i w kółko krzyczał mama.

reklama
kurcze, zachęcacie tym żłobkiem. ciekawe, jak Ol by sie zachowywała. póki co pobędzie ze mną w domu :-) ale do przedszkola bym ja poslała nawet na te 4-5godzin dziennie. na razie jednak nie ma o czym mówić.

u nas dzis cały dziń leje. normalnie chyba już jesień przyszła.

Witajcie:)

Cisza tu jak narazie.U nas nocka ok Bartus zasnoł przed 23 i spalismy do 8 teraz mały łobuz ma drzemke M w kosciele a ja mam chwile na kompa.Jutro musiamy isc do lekarza moze zmieni antybiotyk bo małemu na brodzie i koło ust takie pryszcze wyskoczyły chyba uczulenie na cos ze składników i nadal mu sie utrzymuje stan podgorączkowy.Pogoda zmienna jest upał był wczoraj dzisiaj duchota jest ale juz mniej słonca i wiatr.

Miłej niedzieli:)

Witajcie mamusie, u nas dzisiaj super pogoda, pomimo że zapowiadali deszcz:-). Po południu wybieramy się na grilla do rodzinki ze strony M. Ma być zlot rodzeństwa ciotecznego z dzieciakami, niektórych już daaaawno nie widzieliśmy. A jakie plany niedzielne u Was??

WITAM!!!!!!!
Po dość długiej przerwie przytulam Was mocno i serdecznie witam nowe marcóweczki, bo kątem oka zerknęłam że takie sa:p

U nas okey,mała ma się okey,udało się wychodować "już"dwa ząbale;)idą jak burza,hehe
po za tym stara się powtarzać większość wyrazów,a no i awansowała do starszej grupy w żłobku:)
pod koniec lipca byliśmy na wakacjach w Polańczyku nad Soliną,było exstra, tylko niestety juz po urlopie:(

Mam nadzieje że u Was wszystko okey, niestety nie dam rady nadrobić zaległości:(

miłej niedzieli życzę

podobno w Pl piękna pogoda, pewnie wszyscy na spacerach :-)
u nas też ładnie, bo nie pada ;-) byliśmy w lesie przetestować nowe kalosze Olci. w każdą jedną kałużę właziła :-) potem zakupy: Ol pchała koszyk po podłodze i po powrocie do domu padła :-)

pragne sie też pochwalić, że szturmem wszystkie 3ki nam wyszły. w ciągu 2ch tygodni. dwie dolne wczoraj w trakcie drzemki! mamy już 16 zębów więc :-)
zmierzyliśmy też dziecko i zważyliśmy i na dzień dzisiejszy mamy 78cm wzrostu i ważymy całe 9800 ;-) pomału dobijamy do 10 ;-)

polusia fajnie, że kolacja udana!
ramari gratulacje z okazji odebrania dyplomu!A Przemuś napewno szybko na nowo przywyknie do żłobka.
madzia zdrówka dla synka!
ionka mam nadzieję, że szybko między Tobą a M się poprawi. Super, że te nieszczęsne trójki już za Wami! U nas chyba w toku bo Franko bywa tak marudny jak nigdy nie był...
marti witaj po przerwie!
ionka heronek dajcie przepis na to danie:-)

Hej!
My już po działce!Pogoda odwrotnie niż mówiły prognozy bajeczna!Szkoda tylko, że tyle tych komarów wrr, ale chyba poraz kolejny już pochwalę urządzenie i krem chicco! Świetnie się sprawdzają!Oczywiście wróciliśmy wypoczęci i przejedzeni na maxa. Dziś na obiad pojechaliśmy do teściów i ucztowania ciąg dalszy:-)Jeden kiepski akcent weekendu to noc z piątku na sobotę - Franek miał 3h przerwy w dostawie snu:dry:Od 1 do 4 na przemian chciał się bawić, łazić po pokoju, a najchętniej po całym domu, płakał, śmiał się, śpiewał...masakra. Szczęśliwie od 4 odsypialiśmy całkiem solidnie bo pobudka była po 9. Ale ostatnia noc już super bo od 21 do 8.30 także standardowo:-)W czwartek chyba znów pojadę na działkę tylko może już na dłużej tj jakiś tydzień...
Miłego wieczorku:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć Dziewczyny:)

Ale Wam fajnie - większość z Was albo już wypoczywała na wczasach albo się wybiera. A my znowu nigdzie nie jedziemy:( Chcemy się już jak najszybciej przeprowadzić, więc kasy na wyjazdy nie ma:( Trochę już wariuję w tym domu z moją dwójeczką. A na domiar złego tak pokłóciłam się z mamą, że od wtorku nie rozmawiamy:( Jednak to prawda, że rodzina musi być na swoim, a nie mieszkać kątem u rodziców.

Ramari ładnie Radzio śpi:) Moja Magdzia ostatnie dwie noce też całe przespała, czyli ok. 9 godz, ale wolę się jeszcze nie cieszyć, bo już parę razy jej się to wcześniej zdarzyło, a potem wszystko wróciło do normy czyli do jednej pobudki na jedzonko. Gratki z okazji odebrania dyplomu!
Polusia ale mi smaka narobiłaś tymi roladami i kluskami śląskimi. Uwielbiam to! Ty to jesteś super pani domu:) A ja ledwo wyrabiam się, żeby cokolwiek ugotować, nie mówiąc już o reszcie obowiązków domowych.
Myszowata oby Franek dał się dziś wyspać.
Ionka ale Olcia ma ząbków:) U nas 1, 2 i 4, z jednej strony na górze pcha się 3, ale jeszcze się nie przebiła.

Pozdrawiam Was i życzę miłego wieczoru!

ionka gratulacje zabkow :))) no i takiej duzej juz panienki :))))

Asia Twoja coreczka ma tylko 3 miesiace, wiec jak dla mnie te pobudki nocne sa normalne (szczegolnie dla mnie ;P), ale super, ze czasami spi nieprzerwanie :) To kiedy magiczna data przeprowadzki? Oby jak najszybciej :)

myszowata oj zeby juz takie nocki Wam sie nie powtorzyly :) i super, ze wypad udany :), a co do tego fisherman's pie, to nigdy nie robilam sama, ale to sa rybki rozne z puree z ziemniakow :) znalazlam tylko cos takiego po pl Uwielbiam.pl - przepis na Ciasto rybne- fish pie

marti gratulacje zabkow w koncu :)))

a u nas pogoda taka sobie, ale jak to ionka napisala, nie padam wiec ladnie ;), chcialam sie przejsc do takiego fajnego parku pol godziny od domu dzisiaj, wiec zaraz po sniadaniu wyruszylismy i Mlody mi zasnal w drodze :(, wiec nawet nie zaznal cudownosci tamtejszego placu zabaw, a plac rzeczywiscie superaski :))), tylko, ze tak daleko, chyba nastepnym razem pojade autem, bo bez sensu tyle isc - normalnie o 10 juz bylam zmeczona za caly dzien :(

reklama
Witam :)

marti witaj po przerwie :)

Asia ja super pani domu - coś Ty :) ale dziękuję za komplementy :) super że Madzia już przesypia całe nocki:)

a my dziś byliśmy w zoo w Chorzowie - super było tylko po 17 burza nas pogoniła do szybszego powrotu do domu. ale najważniejsze że dziewczyny zadowolone :)

kobiety a wiecie może co u e-kord? bardzo dawno się nie odzywała - szkoda:(

miłego wieczorku :)

myszowata super że wypad się udał :)

Do góry