reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witam sie

wyspalam sie Camilia zadziałała. Super. Mlody spi jeszcze woooooooow.Ja juz nie mogę:)
no u nas tez fltry w ruch ida..wczoraj zapomnialam :zawstydzona/y: i opalił poliki
a piaskownice mamy swoja w miejskiej jestesmy sporadycznie...

reklama
polusia powodzenia na szczepieniu!
monia u mnie na osiedlu nie ma piaskownicy, nawet nie wiem gdzie jest najbliższa, więc jeszcze z Frankiem nie byłam.Niedługo postawimy na działce własną.

Dobry dzień;-)Dziś Młody obudził mnie kopniaczkami w placy o 6.22 - ależ mi się nie chciało oczu otworzyć...Jak tylko się do niego odwróciłam to zaraz był uśmiech na buzi i się zaczęła zabawa. Szczęśliwie przyatakował M na dobry początek dnia:-DTeraz już drzemkuje - nazywam tą pierwszą drzemkę dosypianiem po nocy;-)Dziś na śniadanie była kaszka biszkoptowa - pierwszy raz kupiłam i posmakowała:-)Ok południa jestem umówiona z kumpelką na ploty, wieczorkiem areobik - ot plany na dziś!
Miłego dzionka:-)

Yra - super że chłopaki sie tak sprawują - na 6+
Co do piaskownic, to ja pozwalam dzieciom. Mnie lekarka (pulmonolog) nie pozwoliła dzieci puszczać do bawialni - kulek. Ze tam jest tyle bakterii. Ale ja uważam ze nie można dziecka w klatce trzymac

Po wyjściu z piaskownicy można dzieciom przemyc raczki CAREXem
Carex.pl
Ja zawsze mam w torebce - na wczasach był niezastąpiony na plaży

Dziekuję za życzenia zdrówka dla Wiki. Dziś chyba lepiej, ale przez antybiotyk znów mi sie zagrzybia. Ehh, znowu nystatyna i clotrimazol idzie w ruch. A jak nie da radu to Fluconazol

Czarnulka - ja sie nie znam na wynikach, bo to zależy od metody badania. Trzeba lekarza o interpretacje zapytac

Hej dziewczyny Asia juz urodzila????????:sorry2:

CO do piaskownic ja puszczam malego ale u nas jest super piaskownica zadnych petów,kup i innych rzeczy.Mamy monitoring placu zabaw a do tego po 19 jest zamykany wiec jest na prawde czysto maly uwielbia piasek:)

dzzien dobry.

Nie spalam prawie wogole moze ze 2 godziny . Krystek sie obudzil o 22 i zasnal dopiero o 3 nad ranem.... Jestem wyczerpana a tka ladna pogoda, mi sie nawet nie chce wychodzic, ale musze jechac do pulmunologa. Nie wiem co sie talo temu dziecku ja z bezradnosci wyłam pol nocy. Koszmar.

Dzień dobry

Fili ma lekki katarek pierwszy raz w życiu i widze, że troche go irytuje, cały czas trze nos:( od czasu do czasu zakaszle, nie wiem co to bedzie. Teraz zasypia, posmarowałam go pulmexem zeby mu sie lepiej oddychało. Czy powinnam mu jeszcze cos profilaktycznie podac?? pytam bo on jeszcze nie chorował i nie bardzo wiem co robic..
a ze spaceru pewnie dzisiaj zrezygnujemy, żeby sie to w cos powazniejszego nie przerodziło

polusia powodzenia na szczepieniu
yra szybkiego powrotu do formy, a dużą masz rane po cc?, bo ja wet nie wiem ile taka rana moze miec cm
czarnuszka najlepiej skonsultuj wyniki z lekarzem on powie co dalej.
A swoja droga popatrzcie jaki paradoks, czarnuszka pisała ze synek juz od jakiegos czasu co chwile jest chory, a lekarz przeciez tez to chyba zauwżył, ale nie zalecił badań:/ badania zrobiła sama po sugesti mrozik ( fajnie ze poddała taki pomysł ) . Teraz ten lekarz to sie powinien ze wstydu spalić. A wniosek taki, że w wielu przypadkach trzeba samemu dochodzić przyczyny, bo lekarzom sie nie chce :/:/:/

Tylko Kalisa - to nie koniecznie znaczy ze ma teraz ta bakterię (zalezy od metody badania) - bo moze to oznaczać że kiedyś miał, przechorował, a teraz nie ma. Dlatego to lekarz musi zobaczyć i ocenić wynik...

A co do badań na własną rękę - nam też znajoma poleciła zeby przy częstych chorobach zbadac dziecko na obecność pasożytów - wszelkiego rodzaju, i na grzyby.
Mojej mamy kolezanka tak z dzieckiem sie leczyła ponad rok. A okazało sie że ma grzybka, i po wyleczeniu (długo to trwało) przeszły wszystkie choroby.
No ale niestety nie wszystkie badania sa refundowane, dlatego tez wielu lekarzy nawet nie sugeruje żeby rodzic te płatne sam zrobił. Pewnie sie boją ze ich posądzą o naciąganie. nie wiem....

Kalisa - to niech sie Filipek zdrowo trzyma i nie daje żadnym chorobom

Ostatnia edycja:
Witajcie!

zdrowka wszystkim chorym!!!

my wczoraj to na krotki rekawek hasalismy :-D, ale z czapka, bo slonce intensywnie grzalo, ja sie chyba nawet opalilam zdeczka na twarzy :-).

u nas piaskownic nawet nie ma na placach zabaw, nie wiem czy tak w calym UK, czy tylko u nas w Yorku...

Wieczorkiem posmarowalam Mlodemu plecy tym sterydem i od razu lepiej, nie swedzialo go tak mocno, mam nadzieje poprawa przyjdzie szybko!

reklama
Do góry