reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witam:)

U nas nocka taka sobie Bartus non stopa płakał,spał tylko do 6.30.Teraz mi sie wiesza na noga maruda sie włączyła.M juz jedzie do nas bedzie za około godzinke.Ja robie obiadek dla niego.Pogoda super ciepło spacerek obowiązkowy.

Pewnie bede mniej się udzielała musze sie nacieszyc M:)

Zdróweczka dla chorowitych dzieciaczków!!!!!

Dobrego dnia

Zdrówka wszytkim chorowitkom życzę!!
Nesiaa my od urodzenia zabieraliśy mała do kościoła jest to "centrum rozrywki" dla niej:)
Monia ja mam ażurową czapaczkę i zakładam jak jest wietrznie. JAk bez wiatru to pozwalam nawet bez czapki śmigać!!

A ja musiałam sie pożalić by wkońcu moje dziecię załapało spanie bez cycowania:) tzn zjadła o 22 i nad ranem a reszte bez cyca!!! 1 raz popłakała chwilke - dosłownie nawet M nie obudziała i odkręciła się tylkiem do mnie w swoją ulubioną pozycję!! i potem 2 razy sie budziała i bez płaczu zasnęła:D:D:D: tfu tfu oby tak dalej!!

Moja za to nauczyła sie pokazywać nie wiem , nie ma i gestykulowac ręką jak rozmawia z nami jakby cos tłumaczyła!! ( hahah załapała od teściówki która zawsze łapami wyma****e ) i zrobił z niej sie taki mały człowieczek :!!!

Ale nas złapał taki troche gęstawy katarek i z 2 razy pokasłąla i nie wiem czy to przez katarek bo spływa czy łapie nas cos gorszego!! sama nie wiem czy dzis wychodzic na dwór?? jak sadzicie??

Ostatnia edycja:
dronka ale Gabi już dorosła dziewczynka:tak:Nie wiem co doradzić odnośnie spacerków - ja przy katarze i kaszlu tydzień z domu z Małym nie wychodziłam, ale dziś już wychodzę bo ile można - zresztą nie ma temp, dziadek go wczoraj osłuchał i pozwolił wyjść jeśli będzie ciepło:tak:

Witajcie!

blu oby tylko przeziebienie u Adasia i szybko przeszlo!

myszowata dobrze, ze lepiej!

madzia super, ze znowu w trojeczke jestescie!

dronka ja bym wyszla na dwor, jesli nie jest za zimno i nie wieje mroznym wiatrem...

My wczoraj caly dzien na dworku, grill nawet byl u siostry, Mlody szalal w lozeczku turystycznym z pileczkami (nie chcialo mi sie pompowac baseniku) :-). Teraz Redan spi, ale jak sie obudzi zaraz do lekarza, to swedzenie jego juz mnie do bialej goraczki doprowadza.

Milego Dnia!

i u nas pogoda jak dzwon :-) także dłuuuugi spacer się szykuje :-)

Dziewczyny ma być u nas 18 stopni i myślę czy zakładać czapkę..

monia, ja mam w torbie czapkę taką ażurową i chusteczkę i zakładam, co mi się wyda akurat na daną chwilę. wczoraj było tez ok. 18, ale totalnie bezwietrznie i Ol czapki żadnej nie miała. dzis pewnie też bez. no ale torba zapakowana ;-) zreszta, jak Olci za gorąco, to ściąga sama czapkę/chustkę i nie da sobie nałożyć ;-)

a u nas od rana marudzenie. śniadania Olcia zjadła aż 1 łyżkę. rewelacja normalnie. potem pożuła sobie tosta. teraz humor dopisuje, więc nie wiem, o co kaman.
i ciągle robi mi "all around the garden" (cos jak idzie raczek nieboraczek) i próbuje mówić, no padam! ;-)

Witam
Wiki ma anginę ropną. Od soboty gorączka 39 i wyzej. Po czopkach czy też syropach nie schodzi poniżej 38,5. Wczoraj dostała antybiotyk.
Norma - zrobiła sie pogoda ładna spacerowa, to my w domu będziemy siedzieć :(

Blu - Filip też ma szmery. U niego zauważyła dopiero endokrynolog jak miał 3 latka. Byliśmy u kardiolog. Powiedziała że te szmery są "normalne, dopuszczalne. Zrobiła ekg. W maju idziemy na echo żeby sie upewnić czy wszystko na pewno dobrze. Ale według niej nie ma sie czym stresowac.
Ale jak słychac szmer, to weź skierowanie do kardiologa, niech zbada Adasia. Zawsze spokojniejsza będziesz, a tak to każdej chorobie będziesz sie stresowac (matki już tak mają przeciez ;-))

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie.
U nas nocka super !! spali obaj jak kamienie tyyle ze zasneli po 20:eek: nigdy tak pozno jeszcze nie poszli spać.
Bylam u dentysty mam zrobionego ząbka jeszcze tylko 2 i gotowe, myslalam ze bedzie wiecej roboty bo juz tak dawno nie bylam u dentysty ze juz sie bałam.

Krysti spi od 11;15 :szok: dopiero teraz sie obudzil chyba bo cos tam se gadał.
Ja prania 2 zrobione posprzatane, lece zaraz dokonczyc obiadek bo potem na spacerek skoczymy ladna pogoda.

Moj krysti zaczyna cos kaszlec ale ma suchy taki i nie wiem od czego, katarek tez ma, smaruje go pulmexem moze pomoze, wsumie apetyt ma i humorek tez wiec narazie bez paniki.
Z Sebulkiem tez lepiej ma jesze kaszel ale o niebo lepiej niz bylo.

Milego dzionka

Do góry