reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

polka kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&
myszowata ja ostatnio też byłam z małym na placu zabaw i furorę zrobiła zjeżdżalnia. Sam wdrapywał się na góre :-)

Dziewczyny mam do Was pytanie. Taka egoistka ze mnie ale martwie się czy będę miała rozstępy :-( Z Przemkiem nie miałam, ale on był malutki. Można powiedzieć, że urodził się z taką wagą jak teraz ma Radek. A zostały jeszcze 2 m-ce. Mamy dużych dzieciaczków dajcie znać jak to u Was wyglądało.

reklama
Ramari - Filip miał 4 kg jak sie urodził. Rozstępów brak. Co dziwne to nawet cellulit mi zniknął. Nie miałam wczesniej jakiegoś duzego, a po ciązy -zero. Mimo że dużo przybrałam.
Ja smarowałam sie kremami na rozstepy z Mustelli. Przy Filipku bardziej dbałam (może ze 3 mi się na boku pojawiły takie 1 cm).
Blueberry - moja mama jak mi kolejke trzymała do zapisu do żłobka, to była o godzinie 4 i była 10. Ale to był "pierwszy rzut"

polusia u mnie ogórkowa!
ramari ponoć Franko bał się zjeżdżać tzn chyba się bał- jak M stwierdził minkę miał średnią. Za to dzieci bardzo go zafascynowały:-)Co do rozstępów.Miałam tylko pod piersiami maleńkie i o dziwo zniknęły. Brzuch "czysty"! Franio urodził się z wagą 4020g, a ja stosowałam krem mustela 9 mois!
karalajne fajnie, że Pawełkiem już lepiej!

Witojcie !!
Ja tez dzisiaj ide zapisac Sebka do przedszkola. Leje i zimnoi strasznie. Co tu znowu robic caly dzien :/

Witam, moja Natalka jeszcze nie przesypia nocek niestety :( raz budzi się na mleko i źle mi śpi.

Po za tym coraz zdrowsza, ale zęby idą, jak nie to to tamto :D

Dziewczyny dzięki za pomoc na 3D!! Wygrałam Wielkie buziaki dla was!!
o jaa !! gratuluje !! szczęsciara !!

polka kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&
myszowata ja ostatnio też byłam z małym na placu zabaw i furorę zrobiła zjeżdżalnia. Sam wdrapywał się na góre :-)

Dziewczyny mam do Was pytanie. Taka egoistka ze mnie ale martwie się czy będę miała rozstępy :-( Z Przemkiem nie miałam, ale on był malutki. Można powiedzieć, że urodził się z taką wagą jak teraz ma Radek. A zostały jeszcze 2 m-ce. Mamy dużych dzieciaczków dajcie znać jak to u Was wyglądało.
ja ialam ogromne bruzchy i dzieci tez duze no i rozstepy dostala w 7 miesiacu z Sebkiem okropne !! a przy Krystku tylko poszly dalej jak oczko w rajstopach :baffled: porazka. Ale jak w 1 ciazy nie mialas to mysle ze nie masz sie czym martwic bo juz skora byla raz maxymalnie rozciagnieta.

Witajcie!

Monia blu powodzenia na szczepieniach!

polusia ja dzis stoluje sie na miescie :-p

Mlody uwielbia place zabaw, szczegolnie jak sa inne dzieci, bo z reguly chodzimy rankiem lub w poludnie jak dzieci sa w przedszkolu...a po slizgawce tez sie wspina :-)

Mlody w zlobku, ja juz po zakupach i odpoczynek...ech w koncu, ale na 4.30 szczepienie, oby nic sie nie przyplatalo pozniej...

Witajcie:)

Nocka u nas ok,Bartus zbudził sie raz na mleko i raz na smoka.Spalismy do 7.30.Teraz sobie drzemkuje.Ja na obiadek smaze rybke z Norwegi.Pogoda brzydka siedzimy w domku.
Acha rezygnujemy z rehabilitacji w szpitalu.Bedziemy małego prywatnie dalej reh w domku.Dowiedziałam sie ze w tam panuje choroba szkarlatyna niewiem co to i duzo dzieci tam lezy nie ma odwiedzin chyba ze za zgodą ordynatora i bym muiała tam siedziec 3 tyg a chcielismy dojezdzac na godzinke a i prawdopodobnie nawet na weekend nie beda puszczac do domu.Takze to odpada,mój M przyjezdza na 2 tyg i by nas nie mógł widziec jakas masakra.

Dobrego dnia:)

ja mam okropne rozstepy na udach i na zewnatrz i wewnatrz, na piersiach i na boczkach i na brzuchu z przodu dwa nieduze.

nie przybralam jakos strasznie duzo bo 14 kg, dziecko sie urodzilo 3090. No ale rozstepy mam spore i to w miejscach gdzie wydawalo mi sie nie przytylam za duzo. Za to brzuch mialam wielki.

no, zaraz sie bieramy na szczepienie.
do pozniej.

Ostatnia edycja:
No ciasto w piekarniku a ja mam przerwe na kawę bo w sumie to tylko powycierac zostało to co zmylam :)
Franus śpi :) kochane to moje dziecię.
Dzwoniła moja Szefowa i wezwała mnie na rozmowę po świętach niby taka stanowcza a z drugiej strony milutka :) ciekawe... Swoją droga brakuje mi pracy i może jak M.nie chce żebym jeszcze wracała to może pozwoli mi weekendy majowe komunie obskoczyc :) zobaczymy bo pewnie albo wszystkie komunie albo ani jedna a my 15tego maja idziemy do M.kuzyna.

Monia, Heronek, powodzenia na sczzepieniach! polecam krem Emla, my stosujemy i młoda płacze, ale raczej na widok lekarza, bo na czas wkłucia nie histeryzuje, jak kiedys bez znieczulenia.
Monia, nie stresuj sie wzrostem Pawełka, dzieci rosną skokowo: długo nic, a potem hop do góry o 2-3 cm :-) moja to w ogóle malizna, ostatnio ważyła 8900, a ma na pewno mniej niż 75cm.
Ramari, ja urodziłam 5 tygodni wcześniej i brzuch miałam mały, więc nie mam żadnego rozstępu. no ale na nogach pojawiło mi się MNÓSTWO celulitu :zawstydzona/y: w ciąży przytyłam 16 kilo.
Madzia, w szpitalach zawsze jakach choroba jest, więc ja bym chyba w ogóle zrezygnowała z takiej opcji.
polusia, u nas dziś pierogi z jagodami :-)

pogoda do bani, całą noc lało i teraz znów zaczęło :no: siedzimy w domu :-(

reklama
Do góry