reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witam:)

U nas nocka taka sobie,Bartus mi gorączkował zobaczyłam miał 38.2,dałam mu czopek i tak sie wiercił nie mógł spac,ja tez.Rano wstał z usmiechem ale juz miał 37.7 i dałam ibufen zrobił mamie porzadki i teraz drzemke ucina.Niewiem od czego ta gorączka juz drugi dzien tak mi mocno goraczkuje,ale zadnych innych objawów nie mam ma chumor,apetyt,łobuzuje.Moze to ta trzydniówka.Oby nie zadne choróbsko.

Dzieciaczkom duzo zdróweczka!!!

Miłego dnia:)

Przy trzydniówce gorączka z reguły jest wyższa.
A czemu zbijasz mu temperaturę jak ma 37 czy 38 stopni? Ja zawsze słyszałam że do 38,5 się nie zbija żeby organizm sam walczył. Temperatura wyższa zabija wirusy.
Zdrówka życzę!

Witam!

Buro i ponuro a musimy iść po jakieś zakupy i na pocztę odebrać polecony :dry:

Dziś moje dzieci wszystkie przespały całą noc bez pobudek i u siebie! Aż sie o 6tej obudziłam bo tak dziwnie luźno było jak żaden nie przyszedł :-D

Zdrówka chorującym! NAbierajcie sił!!!
widac na Twoje dzieci pogoda zadzialala zbawiennie. :-)

Karolcia ja tez mialam zapytac czy po skonczeniu testowania odsylasz zabawki.
Ja musze zainwestowac w jakis fotelik do karmienia, ktory pozniej mozna przeksztalcic na jakies zwykle krzeslo, bo zaczelo sie bieganie za dzieckiem, zeby cos zjadl. Do zaspokojenia pierwszego glodu je ladnie na kolanach u mnie, ale jak juz poczuje ze glod troche zaspokojony to schodzi z nog i ucieka, a ja za nim z lyzka.

Od jakis 3 moze 4 tygodni moje dziecko zuzyta pieluszke, bierze w rece i wyrzuca do kosza :-)
Strasznie jestem dumna z tej umiejetnosci.

Łobuziak maly wchodzi na samochodzik i kaze sie wozic, wlazi na fotele i staje na nozkach przy stole i cos siega. Jak do tej pory moglam spokojnie wlaczyc tv i zostawic go na reklamach, zeby np zrobic siku, czy sie umalowac, tak teraz nie moge, bo sie boje ze spadnie mi z tego fotela.

A czemu zbijasz mu temperaturę jak ma 37 czy 38 stopni? Ja zawsze słyszałam że do 38,5 się nie zbija żeby organizm sam walczył. Temperatura wyższa zabija wirusy.
Zdrówka życzę!
nam w szpitalu tez powiedziano zeby zbijac goraczke jak bedzie na poziomie 38,5.
Powiedziano rowniez ze 37,5 to nie jest goraczka u dziecka.

Zdrówka życzę!

W nocy dochodziła do 39,jak miał 37 nie zbijałam,a mi pediatra powiedziała ze jak ma dziecko 37,6 to zbijac mam.A niby skad ma tą gorączke zebola zadnego nie widac.

Zostają u nas:) Pierwsza była kierownica, na prawdę fajna :) Drugą zabawką wiraż muzyczny leży w kącie i nie ciekawi dzieci, przez pierwszy dzień było zainteresowanie i teraz te krzesełko, weszłam zobaczyć ile kosztuje, w internetowym sklepie znalazłam po 400 zl!! a na allegro 350! Niezła cena :p

Madzia84 - Moze być tak że atakuje go jakiś wirus, ale organizm sam walczy podnosząc temperaturę. Jeśli nie ma innych objawów to na razie nieźle mu idzie ta walka.
A zęby same z siebie nie dają tak wysokiej gorączki. jeśli skacze wyżej to znaczy że coś się nakłada - to też mądrość jakiejś lekarki. Moje dzieci przy ząbkowaniu w ogóle nie gorączkowały więc własnych doświadczeń nie mam.

Ccaroline! Super sprawa! też bym tak chciała! :tak:
Tą wirującą zabawke też mieliśmy, PAweł dostał od kogoś jak był mały - nie wiem czy w sumie ze 2 tyg jej używaliśmy przy chłopcach a Dominice wcale nie wyciągałam.

reklama
Moze i tak w poniedziałek go rejestruje tu u Nas do jego pediatry to niech go osłucha.Nie straszcie mnie zadną chorobą,nie chce do szpitala isc akurat na swieta.

Do góry