reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Eh jeśli chodzi o nie miłe objawy ciążowe, to ja praktycznie wogóle nie miałam mdłości(bardzo rzadko się zdarzały), natomiast cierpię często na bóle głowy(takie pulsujące)makabra:wściekła/y:
A tak to nie nażekam....
Dziś wyszliśmy na mały spacerek, zjedlismy lody, posiedzieliśmy na ławce, M zrobił mi kilka zdjęć, fajnie tak sobie pospacerowac, zwłaszcza że piękna dziś pogoda:-)mam nadzieje że już nie długo regularnie i legalnie będę mogła wychodzić, 6 pażdzienika mam wizyte u gina, zobaczymy co powie;-);-

reklama
Acha, mysle że z tymi mdłościami, w II trymestrze, to nie jest tak że od razu jak się zaczyna to one mijają, trzeba pamiętać że każda ciąża jest inna i inaczej reaguje itd, więc spokojnie, jak jeszcze nie przeszło WAM, to na pewno niedługo przejdzie:-)przecież to dopiero początek II trymestru, więc spokojnie trzeba poczekać;-)

Dziewczyny, widziałam na USG to co trzeba było zobaczyć. Chyba znowu będzie synala... :-):-):-)
Gratulacje:tak::-D Ciekawe co my ujrzymy na usg 5 października:-)

Witam :) my po imprezce urodzinowej synka, jestem padnięta :) ale czego się nie robi dla swojej pociechy :) Pytała z was któraś czy rysuję za pieniążki, rysuję tylko dla siebie jak mam wenę :)
A tutaj mój roczniak i moje dzieło :)
dla synka:tak::-) Wspaniały synek i wspaniały tort:tak::-)

Kurcze piszecie o tych kopniaczkach, gilaniach i innych przyjemnych uczuciach, aż mi łeżka poleciła, bo ja nie czuję mojego szkraba:-(
Chciałabym juz poczuć chociaż troche:-(
Kochana doczekasz się, doczekasz:tak:Każda ciąża inna i myślę, że już niedlugo poczujesz smyranie w brzusiu:tak::-)

Ja to bym tylko jadła owoce zupt jarzynowe mieso i piła soki z czarnej pozeczki ciekawe czy to na syna czy córke hihihi..... slodyczy juz coraz mniej juz mnie nie kusi jak na poczatku ciazy czasem sobie zjem jakis kawałek czekolady ale malo co. Zobaczymy Ja tez fizycznie czuje sie zmeczona najchetniej to o 19 bym sie kładła spac i pol dnia to samo nawet kawa nie pomaga ktorej nigdy nie piłam
To tak jak ja:-D zupki, owoce, warzywa, słodyczy to nie:no: jakoś na słodycze ochoty wogóle nie mam;-) Ale lubię też przyprawione, ostre dania no i śledzie po kaszubsku:-D A ostatnio moim przysmakiem jest suchy świezy chleb + coca cola:-D

Nie wszystkie niestety :sorry: Ja nadal mam mdlosci, wieczorne :-D
A ja mam wieczorami lekką zgagę jak sie położę do łóżka..:eek::-D

Dziś wyszliśmy na mały spacerek, zjedlismy lody, posiedzieliśmy na ławce, M zrobił mi kilka zdjęć, fajnie tak sobie pospacerowac, zwłaszcza że piękna dziś pogoda:-)mam nadzieje że już nie długo regularnie i legalnie będę mogła wychodzić, 6 pażdzienika mam wizyte u gina, zobaczymy co powie;-);-
My po Kościółku poszliśmy na krótki spacerek do parku, pozbieraliśmy trochę kasztanów..:-) Było tak miło:happy:
A 6 października też mam wizytę:tak: Także będziemy w tym samym dniu dziewczynom relacje zdawac z wizyty:tak::-D

No tylko, ja mam samą wizyte , a Ty z tego co pamiętam masz USG, tak?więc Twoja relacja będzie ciekawsza;-)
Ja dowiem się ile czasu będzie trwała moja wegetacja, ile przytyłam i jak długo zastrzyki jeszcze będę musiała brać....

Witajcie .
M w pracy a ja pospalam do 12 jupiiiiii :)
Teraz juz po kompamku i obiedzie jablko :) musze czekac az M wroci z pracy i jedziemy do tesciowej na obiado -kolacje a beda roladki mniaaaaaaaaaa mmmmmmmmmmm:)))

Moje plamienio -krwawienie juz przeszlo chyba macie racje ze bylo to po tym zabiegu .
mam nadzieje ze z dzidzia wszystko ok dzisiaj czulam znowu bulgotanie :)

Teraz ide oddac klucze od starego mieszkania i sie rozliczyc i problem z glowy :)
Jest piekna pogoda trzeba zaczerpnac swiezego powietrza :)
Pranko juz sie robi potem bedzie sterta prasowania .

Milej spokojnej niedzieli :)

Kurcze piszecie o tych kopniaczkach, gilaniach i innych przyjemnych uczuciach, aż mi łeżka poleciła, bo ja nie czuję mojego szkraba:-(
Chciałabym juz poczuć chociaż troche:-(

Ohoho, ja też tak miałam z Marcinem. Nie czułam go wcale, ale w 20 tc, takiego zadał mi kopniaczka, że aż mi się stópka pojawiła na skórze. :sorry: Mamy to na zdjęciach. :laugh2:

reklama
dziewczyny jeszcze pare tygodni i bedziemy nazekac na te kopniaczki ,moja niunia dzisiaj jakas bardzo zywa zawody plywackie chyba tam urzadza ,wracajac z tamtego mieszkania poszlam zobaczyc o ktorej godzinie odbywaja sie w tutejszym kosciele msze i zeby tam dojsc musialam pokonac ogronme nie konczonce sie schody ,ostatkiem sil wgramolilam sie pod gore i stajac juz przed drzwiami kosciloa jak mi nie zabulgotalo w brzuchy tak glosnooooooo .
Kosciol byl otwarty wiec weszlam sie pomodlic ,byla taka cisza bo bylam sama i wtedy dopiero slyszalam jak tam w moim brzuszku dzidzia wariuje .Pomodlilam sie i zapalilam swiatelko dla aniolka ,ktorego mam w niebie i drugie swiatelko zeby wszystko bylo dobrze .W drodze do domu u greka kupilam sobie pitte ktora wlasnie pozeram i czuje ze zaraz pekne :)
Teraz mala przerwa okolo 18 M wroci z pracy i do tesciowej na roladki wolowe :)))
Pogoda wymiek u nas 26 stopni i slonce na full .

Do góry