Masz nadżerkę czy lekarze podejrzewają coś poważniejszego? Ja ostatnio też robiłam cytologię, ale nie wiem jaki jest wynik. Dowiem się dopiero we wrześniu.witajcie Tez bym chciala zeby juz byl marzec ,lub chociarz zeby miec te 12 tc za soba
Ja sie stresuje na jutro ,bo mam termin w klinice poniewarz moja ostatnia cytologia wyszla nie za dobra 3D to bylo w kwietniu mialam isc na leczenie laserowe ,czekalam na list z terminem i nagle musialam wyjechac na 8 tg do Polski maz byl tutaj ja tam i po tylu tygodniach poszczenia zaczelismy wariowac i stalo sie pare dni potem poszlam do gina a on do mnie za termin byl na czerwiec i gdzie ja bylam ,nie dostalam listu ,nie bylo mnie i okazalo sie ze jestem w ciazy zasmucil mnie tylko ten wynik kobiety w ciazy nie moga byc leczone ,trzeba kontrolowac ale oprucz czekania az do porodu nic zrobic nie wolo .Boje sie zeby sie tylko nie pogorszylo i jutro w tej klinice beda ze mna rozmawiac i przez cala ciaze bede pod ich opieka .Cytologia z przed tygodnia dalej 3 D czyli nic lepiej ale tez nic gorzej
A dzisiaj mialam ochote na ogorkowa i mam caly wielki gar .Kwasna ogorkowa pycha .
Ktoras chetna ?
reklama
Z tym, że ginekolog powiedziała, że to może być jeszcze za wczesna ciąża i może nie być jej widać...No nic, trochę się uspokoiłam, bo w poniedziałek dostałam miesiączkę. A właściwie mam nadzieję, że to okres...Bo jakiś skąpy jest- właściwie dzisiaj dopiero środa, a już tylko troszkę plamię. Tyle się przecież słyszy, że na początku ciąży mogą być krwawienia...Dodam, że nic mnie nie boli ani piersi, a brzuch bolał tylko w pierwszym dniu.Poszłam na beta hcg dzisiaj, jutro już będę wiedziała co i jak. Dam znać:]
Masz nadżerkę czy lekarze podejrzewają coś poważniejszego? Ja ostatnio też robiłam cytologię, ale nie wiem jaki jest wynik. Dowiem się dopiero we wrześniu.
Gin mowil ze to nadzerka ,nie mowil ze jest bardzo zle tylko powiedzial ze wynik nie jest zadowalajacy stwierdzili jakies przemiany nie jest to jeszcze rak ,ale nie leczone i zlekcewarzone prowadzi do raka .
Najgorsza jest 4 i 5 to juz rak .
Mi sie to zrobilo po poronieniu bo w tamtej ciazy mialam tez cytologie robiona i byla 2 grupa potem poronienie i 3 D mialo byc wypalane i zaszlam w ciaze .
Mam tylko nadzieje ze nic strasznego sie nie wydarzy i jutrzejszy dzien przezyje ,boje sie bo nie wiem co mnie czeka ,gin mowil ze to jest taka specjalna klinika ,ktora sie zajmuje cytologia i beda mnie miec pod kontrola
mag349
Fanka BB :)
Mnie się do marca nie spieszy, może dlatego, że to moje pierwsze i trochę mnie przeraża ta zmiana w życiu. Wnioskuję że najbardziej niecierpliwe są doświadczone mamusie, bo już przeżyły ten cud:-) i nie mogą się doczekać następnego. Dla mmie to nadal abstrakcja. Może po USG wreszcie uwierzę w to co się dzieje w moim brzuszku;-)
A ja Wam powiem, że mi do marca wcale nie jest daleko. Mam mnóstwo zajęć teraz i problemów, więc czas mi pędzi jak szalony. Poza tym nie czuje się jakoś inaczej, nie męczą mnie zadne dolegliwości, więc sobie wszystko samo płynie. Ciesze się moim aktualnym stanem, zwłaszcza że to mój pierwszy Dzidziol. Choć tak naprawdę to najczęściej zapominam, że jestem w ciąży
Mój Ł. jak już uwierzył, że naprawdę zostanie tatusiem to zaczął czytać gazetki. Czytanie zajęło mu jakąs godzinę, po czym... stwierdził że on o dzieciach wie już wszystko Cóż, życie zrewiduje jego poglądy. Moje zapewne też :-)
Ja sobie właśnie zjadłam pyszny kapuśniaczek 9tatko mi specjalnie ugotował, bo wie, że to jedna z moich ulubionych zup:-)). Czegos mi w niej brakowało, ale i tak była pyszna
Agniesiak85
Fanka BB :)
Tylko dla nas to juz 3 dzidzia wiec juz powinna byc norma. A to nerwy i czekanie jak przy pierwszymPewnie to juz wiek swoje robi i przerwa miedzy maluchami.Albo za bardzo ckliwa jestemMoj M tez strasznie sie cieszy ale nie klika w kompie i nie szuka informacji nie wspomne o gazetkach.Stwierdzil ze to juz nie pierwsze dziecko i on wszystko juz extra wie
A u mnie M szuka w sieci i pokazuje jak wygląda dzidzia w którym tygodniuCzyta namiętnie wszystko i jest bardzo szczęśliwyNawet już za wózkiem i łóżeczkiem się rozglądałNormalnie szok A jak dziś mu powiedziałam, że dzidzia dziś wariowała w brzuszku (na monitorze widzialam) to mało nie pękł z dumy
Wkleiłam już zdjęcie na wątku usg
Wkleiłam już zdjęcie na wątku usg
Sorki dziewczyny, że tak się zdenerwowałam ale to chyba hormony i stres wywołały we mnie ten stan. Oczywiście jestem 9 tygodniu a nie miesiacu..mój błąd lub 6..sama nie wiem co mówic :/ Jakby tego było mało dziś osobiście moja lekarz zadzwoniła do mnie po odbiór cytologii i co sie okazało że mam atypowe komórki nabłonka płaskiego i musze zrobić kolposkopię i po niej bedzie wszytko wiadomo...teraz to nie tylko o życie mojej kruszyki sie obawiam ale i swoje. Oby nie był to stan przedrakowy:-(ale to może wyjaśniec dlaczego nasza dzidzia tak słabo się rozwija. Jutro mam usg a na kolopskopie musze sie umowic na next week.
Ostatnia edycja:
Sorki dziewczyny, że tak się zdenerwowałam ale to chyba hormony i stres wywołały we mnie ten stan. Oczywiście jestem 9 tygodniu a nie miesiacu..mój błąd lub 6..sama nie wiem co mówic :/ Jakby tego było mało dziś osobiście moja lekarz zadzwoniła do mnie po odbiór cytologii i co sie okazało że mam atypowe komórki nabłonka płaskiego i musze zrobić kolposkopię i po niej bedzie wszytko wiadomo...teraz to nie tylko o życie mojej kruszyki sie obawiam ale i swoje. Oby nie był to stan przedrakowy:-(ale to może wyjaśniec dlaczego nasza dzidzia tak słabo się rozwija. Jutro mam usg a na kolopskopie musze sie umowic na next week.
Kochana nie denerwuj sie ,ja tez sie dowiedzialam w ciazy ze moja cytologia to grupa 3 D i tez nie zbyt dobry wynik ,jutro mam termin w specjalnej klinice i beda miec mnie pod kontrola przez cala ciaze
Z tymi tygodniami to juz tak jest ja jak poszlam do gina w 5 tc od zaplodnienia dzidzia byla mala ,gin liczyl tc od miesiaczki i dla niego nie byl to 5 tc tylko t tc i mowi mi tez ze dzidzia mala ja dol i rozpacz a potem sie okazalo ze pozniej zaszlam w ciaze i teraz jestem w 8 tc i wszystko jest jak byc powinno
U ciebie tez bedzie ok nie wolno nam sie martwic na zapas to zle wplywa ,a teraz zajadam ostre chipsy z ostrym chilli sosem ale piecze mniaaaaa
Co to jest kolposkopia? Dronka, trzymam kciuki, aby na USG było wszystko ok.
reklama
Jak narazie jest ok Wynik taki sam aby tak przez cala ciaze i jestesmy uratowani a potem odrazu leczenie i spokojMag349, u mnie też dzisiaj kapuśniaczek - wczoraj ugotowałam:-)
Kamikaa, najważniejsze aby wyniki się nie pogorszyły. Urodzisz dzidzię i wyleczysz nadżerkę.
Musze sie teraz chwilke zdrzemnac jakos sie objadlam i oczy mi sie zamykaja
Cos mnie tak dziwnie kluje tak bardzo delikatnie z lewej strony moze od dzisiejszego dnia i tego latania tu i tam .
Do wieczorka kochane