reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Jezuuuu napisaly zas tyle ojoj!!!!
Ja robie dzisiaj dwa obiadki jeden dla tesciowej jeden dla nas i boli mnie brzuch wiecie....wzielam nospe i dalej boli mal kopie i niewiem czy to od tego....:-(moze to od latania po schodach na dół co chwile :eek: albo za duzo siedze..... dzisiaj juz posprzatalam , pranie zrobilam, co 5 minut lata na dol sprawdzic jak tam obiad sie gotuje , no i nakrzyczałam na sebka!!!! kurde i teraz mnie boli ....i strasznie spiaca jestem......ale narzekam co nie??
no i przedewszystkim za duzo zjadłam

reklama
Witajcie dziewczyny
Dzisiaj znowu wstałam o 12 jestem w szoku:szok: tym bardziej, że całą noc przespałam i ani razu nie wstawałam, powoli zaczynam się martwić. Spałam 13 h:szok:

rybka_24 uważaj na siebie i leż nic nie rób, w sumie to dobrze że wychodzisz ze szpitala, lepiej żebyś nie oglądała takich tragedii, bo tedy człowiek się tylko nakręca. No i oczywiście unikniesz ryzyka zarażenia grypą lub jelitówką

mag007 nie szalej za bardzo u brata na imprezce:-)

Ja byłam na pierwszej wizycie w 5 tygodniu, ale później zmieniłam gin. i mam kartę od 11 tyg.

katrinka7 broń Boże nie myj okien. Bo będę krzyczeć.:wściekła/y:

kamikaa gratuluje kuchni, w końcu się doczekałaś, ale z tego co piszesz to warto było:-).

Dobra uciekam bo mam troszkę roboty, wpadnę później.
Miłego dnia.

O kurczaki, nie było mnie niecałe 2 godzinki i nasmarowałyście aż 5 stron:szok:
ale kupiłam sobie w końcu płaszczyk na zimę, nie jest to marzenie, ale przynajmniej mam(czuję się w nim trochę jak bombka, no ale cóż, byle do wiosny)
co do żurawiny to polecam -taką suszoną, sok tymbarka z żurawiny tez jest niezły, a dziś kupiłam sobie herbatkę żurawina z malinami, zobaczymy czy dobra...

Myslalam ze dzisiaj moge leniuchowac a tu nic trzeba myc szafki bo M chce juz jutro po pracy podlaczyc lodowke bo ma juz doscy 2 miechy bez i tyle zarcia do smieci bo sie psulo :(( i pralke i jutro bede mogla juz prac :)))

trzeba sie jakos zebrac do kupy isc do sklepu po srodki czyszcace i do roboty

Ty tak zabardzo nie lataj i nie rób zbytnio niczego dzisiaj, jak ci brzuszek dawał znać już.. żeby potem nie było (tfu tfu) żadnych problemów..

kamikaa - tym ułożeniem to się nie przejmuj. Filip całą ciążębył ułożony główkowo i bardzo nisko. Teraz zresztą dzidzia tez tak siedzi. Chyba mam taką budowę poprostu. To wcale nie oznacza ze będziesz już rodzić ;-). TYM BARDZIEJ ZE SZYJKĘ TO JAK DLA MNIE MASZ MEEGADŁUGĄ ;-). Ja miałam 2 cm.

O kurczaki, nie było mnie niecałe 2 godzinki i nasmarowałyście aż 5 stron:szok:
ale kupiłam sobie w końcu płaszczyk na zimę, nie jest to marzenie, ale przynajmniej mam(czuję się w nim trochę jak bombka, no ale cóż, byle do wiosny)
co do żurawiny to polecam -taką suszoną, sok tymbarka z żurawiny tez jest niezły, a dziś kupiłam sobie herbatkę żurawina z malinami, zobaczymy czy dobra...

ja też kupiłam sobie kurtkę na tą zimę i też czuję się trochę w niej jak taki słonik;-)
Co do żurawiny to ja piję taki syrop do rozrabiania z wodą. Taki ma chyba najmniej konserwantów.

ja oprocz uroseptu pije tez wlasne zurawine, taką suszoną zalewam wrzątkiem i zaparzam jak troche przestygnie to wypijam, zrobilam sobie tez dzemik zurawinowy ale to raczej do mieska bede zajadac :)
ja mam tylko jedno okno do umycia, raz juz bylo myte tylko szyby plynem musze umyc, firanka juz czysta wisi bo M na początku tygodnia ją zawiesil tylko szyba taka pomazana a okno w kuchni sobie odpuszcze i poczekam az wyremontujemy przedpokoj i wtedy sie je umuje

reklama
Czarnuszka88 nie chodz tak po tych schodach bo mnie tez od tego boli brzuch .
Nachodzilam sie jak wariat i potem dol.Wiecie co mi mowila polozna ze z tym chodzeniem po schodach trzeba uwazac schodzic na dol to nie problem ale wchodzenie pod gore to cisniecie wszystkich miesni :(( ciazarnym zaawansowanym przed porodem proponuja lazenie po schodach bo nidy przyspiesza porod czy moze przyspieszyc chodzi tutaj o miesnie i parcie .

Kochana cierpliwosci i ty sie doczekasz wlasnej kuchni niech bedzie jako taka i skromna jak moja ale wlasna :))

Do góry