reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej dziewuszki :-)

Moj Karol wlasnie poszedl do pracy :-)
a ja sie klade dalej spac .

jak wczoraj wieczorem zlapal mnie ten bol wzgorka lonowego, tak trzymal mnie przez cala noc i nawet teraz. Czuje sie jakbym dostala tam kopa. :eek:

Wczoraj bylismy u Karola siostry. Ona jest w 8 miesiacu, z terminem na 31 grudnia. Wczoraj odszedl jej czop sluzowy. Dziewczynka juz od tygodnia jest glowa w dol. I naciska jej na szyjke. cos mi sie wydaje, ze na swieta bedzimy miec malutka Gabrysie :-)

reklama
Nie przywitałam sie nawet :/
Hej dziewczynki! U mnie noc nie przespana, takie mialam parcie na mocz ze szok, az sie wystraszyłam, no bo chodzic co 5MIN do kibelka to lekka przesada!!! dzis narazie spokoj, zobaczymy jak bedzie pozniej. Obiadek mam dzis z głowy bo zostały gołąbki z wczoraj, wiec dzis mam wiecej czasu :-)

wpisałam w necie "bole kosci lonowej w ciazy" i sie przerazilam, ze duzo kobiet cos takiego ma lub mialo.
no.. ale z drugiej strony dobrtze, ze nie jest to nic groznego.

lece lulac ;-)

AGUS27 Piękne :) Widziałam, że Wy też tak nazwaliście małą istotkę :)

A propo imion sporo dziewczyn nie podało ich, gdyby coś sie zmieniło proszę o kontakt :)

A ja tak zachwalałam, że super się czuję, a tu co!! Coś mi w szyi strzeliło nie mogę głową ruszać :(

tak u nas najpierw była Oliwia ale olsniło mnie jak spotkałam dawną kolezanke Natalię :-) Oliwia poszła w odstawkę ;-)
Dobra ide sprzatac bo znów mnie południe zastanie przy tym komputerze ;)

hej dziewuszki :-)

Moj Karol wlasnie poszedl do pracy :-)
a ja sie klade dalej spac .

jak wczoraj wieczorem zlapal mnie ten bol wzgorka lonowego, tak trzymal mnie przez cala noc i nawet teraz. Czuje sie jakbym dostala tam kopa. :eek:

Wczoraj bylismy u Karola siostry. Ona jest w 8 miesiacu, z terminem na 31 grudnia. Wczoraj odszedl jej czop sluzowy. Dziewczynka juz od tygodnia jest glowa w dol. I naciska jej na szyjke. cos mi sie wydaje, ze na swieta bedzimy miec malutka Gabrysie :-)
- mi sie wydaje ze jak odszedl jej czop to powinna odrazu jechac do szpitala bo to zaczyna sie poród... chociaz dokladnie niewiem bo ja mialam przekluwany przez lekarza przy porodzie.....ale potem zaraz ida wody i poród....

- mi sie wydaje ze jak odszedl jej czop to powinna odrazu jechac do szpitala bo to zaczyna sie poród... chociaz dokladnie niewiem bo ja mialam przekluwany przez lekarza przy porodzie.....ale potem zaraz ida wody i poród....

Czop to oznaka zbliżającego się porodu, poród po odejściu czopa może zacząć się w ciągu kilku godzin czy dni, a nawet do 2 tygodni, tak więc może być różnie.

Mi osobiście czop nie odszedł, wody płodowe poleciały z czopem odrazu i dlatego miałam zabarwione krwią, to nic groźnego, na początku się przestraszyłam.

Siostrze odszedł czop i po 3 tygodniach nadal nic się nie działo, miała wywoływany poród, ale u niej był inny powód, synek nie chciał zchodzić w dół, ponieważ nie miał jak, był obwinięty pępowiną wokół szyi i rączki.

witajcie marcóweczki

my nadal w szpitalu:-:)-:)-(

skurcze miałam już co 3 minuty i o mało porodówki nie zaliczyłam:-( ale jakoś powstrzymali

ale za to obniżyło mi się łożysko, ale niby nie jest źle
każdy dzień jest ważny więc leżymy

ale nikt nie może nas odwiedzać bo ze względu na grypę zamknęli szpital dla odwiedzających

a co tu się dzieje t szkoda gadać koleżanka z sali wczoraj rodziła w 18 tygodniu synka bo udusił się pępowiną

druga dziś ma rodzić w 23 tyg ale żywe dzieciątko bo nie ma nerek i pęcherza moczowego jakiś koszmar!!!!!!!!!!!!!!

ale my damy rade:tak::tak::tak:

pozdrawiam

dziś będę zaglądać bo laptop to jedyny kontakt ze światem
pa

reklama
Hej dziewczyny!:-)

czarnuszka faktycznie mamy ten sam termin:-) nie zauwazylam hihi

co do męża to mój dba o nas, czasem słodkości kupi noi zakupy robi, ale w domku NIC!! Czasami załaduje zmywarkei tyle hehe ale mimo to kochany jest:-)
w łóżku hm trudno powiedzieć bo nie możemy sie kochać. Ale mówi ze tak pociągjąca jeszce nie byłam hhi

Dziewzyny lece sie szykowć bo na 13 musze być w Prokocimiu w szpitalu w Krakowie.

Miłego dnia!! Pogoda cuuudowna dzsiaj :tak:

Do góry