reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Nie masz co mieć żalu do siebie, to zrozumiałe że w takich sytuacjach nie myśli się tak jakby się chciało, i łatwo się ulega innym...na pewno to trudne, zdaję sobie sprawę ale zobaczysz już za rok, i pokochasz tak samo, albo i bardziej:tak:

reklama
Ja wszystkiego nie doczytałam, więc najpierw odpiszę i biore siedale za czytanie :-p
ccaroline - mój też ma 2 dołeczki po prawej stronie, a po lewej żadnego :sorry:
Co do cesarek - to z tego co mnie mówili, to teraz sie zupełnie od nich odchodzi. Nawet jak jest duze dziecko. Ja rodziłam Filipka 4 kg i też naturalnie. Ale chciałam naturalnie. Teraz też jak będzie można to chcę.

Dziewczyny, pamiętacie, że musicie mieś do becikowego zaświadczenie od lekarza że przed 10 tygodniem byłyscie na pierwszej wizycie... Mnie moja gin specjalnie sprawdzała czy byłam. Na szczęście juz w 6 tygodniu poszłam do niej :-)

Witajcie,
pogoda piękna! Jadę zaraz do centrum, to chociaż słonka trochę chwycę. Ja oczywiście kolejną noc miałam problem z zaśnięciem,a potem do 10 śpie, bo rano mam twardy sen, nic mnie nie ruszy.
Rybka bądź dzielna i informuj nas co jakiś czas jak się miewasz.
Uciekam i potem się odezwę.Miłego dzionka!!

Witam:)
caroline my też zastanawiamy się nad Natalią, ale mi chyba bardziej podoba się Gabrysia, no ale jeszcze zobaczymy
rybka to leż i odpoczywaj, te dwa dzieciątka nie przezyły? Straszne
misiss pewnie rodzice chcieli dla Ciebei jak najlepiej
Ja już po śniadanku, Chcemy jutro z moim M kupic mikrofalówkę, macie jakąś fajną, która dobrze się sprawuje, lub może jakąś odradzacie

moi rodzice to mnie na pogzeb nie chcieli puscic... ale sie postawilam z reszta bylam od rana i poprzedniego wieczora na tabletkach razem 6 wzielam i naprawde przez to wszystko rzymalam sie na pozegnaniu ostatnim tak jak sie trzymalam... dalam buziaczka mu w trumienke bo inaczej nie moglam ale wiem ze jestw dobrych rekach i inne aniolki sie nim zajmuja dobrze.

wiecie co teraz mysle o tym szwie w nastepnej ciazy ale znow jak mi doktor opowiadal ze oni odchodza od tego ale ja jednak chce bo tyle kobiet pisze ze jest on zbawieniem normalnie ... wiec bede prosic ile sil... a jak w dniu slubu bede musiala lezec w lozku to trudno slub sie przelozy i tyle... oby tylko sie szybko udalo... i oby cząstka Antosia znow byla we mnie bo chociaz bedzie to inna dzidzia modle sie zeby antos dal jej kawalek siebie i zebym ja to czula od poczatku...

kochane jak ja wam smece i was mecze swoimi postami t mowcie mi o tym.... ja poprostu jestem na urlopie macierzynskim do stycznia i teraz tylko siedze na bb na roznych watkach i czytam duzo w necie i poprostu to mnie zajmuje i jakos sie trzymam... jesli cos wamsie nie bedzie podobalo co pisze to mowcie mi smialo a przestane

Mississ, pisz ile chcesz, jest nam bardzo miło że jesteś z nami cały czas:-D
Gaba- o tak Gabrysia to bardzo ładne imię:-D
co d mikrofalówek , to my mamy samsunga z możliwością gotowania na parze- nie narzekam na niego

Ja wszystkiego nie doczytałam, więc najpierw odpiszę i biore siedale za czytanie :-p
ccaroline - mój też ma 2 dołeczki po prawej stronie, a po lewej żadnego :sorry:
Co do cesarek - to z tego co mnie mówili, to teraz sie zupełnie od nich odchodzi. Nawet jak jest duze dziecko. Ja rodziłam Filipka 4 kg i też naturalnie. Ale chciałam naturalnie. Teraz też jak będzie można to chcę.

Dziewczyny, pamiętacie, że musicie mieś do becikowego zaświadczenie od lekarza że przed 10 tygodniem byłyscie na pierwszej wizycie... Mnie moja gin specjalnie sprawdzała czy byłam. Na szczęście juz w 6 tygodniu poszłam do niej :-)
Ja też byłam przed 10 tc na pierwszej wizycie był to 8 tc, i również mój synek miał 4 kg :) tym razem też chcę rodzić sn, mam nadzieję, że tym razem będzie szybciej niż tamte 14 h :D

Witam:)
caroline my też zastanawiamy się nad Natalią, ale mi chyba bardziej podoba się Gabrysia, no ale jeszcze zobaczymy
rybka to leż i odpoczywaj, te dwa dzieciątka nie przezyły? Straszne
misiss pewnie rodzice chcieli dla Ciebei jak najlepiej
Ja już po śniadanku, Chcemy jutro z moim M kupic mikrofalówkę, macie jakąś fajną, która dobrze się sprawuje, lub może jakąś odradzacie

Gabrysia również piękne imię, co do kuchenki my mamy zelmera, naprawdę super się sprawdza, w sumie ma dużo funkcji, ale ja korzystam tylko do podgrzewania :) i czasami coś w niej odmrażam.
Podaje link na allegro do naszej kuchenki.

Kuchenka mikrofalowa Zelmer 29Z011 (812120906) - Aukcje internetowe Allegro

missi pisz ile chcesz my tu po to jesteśmy

my też na zwolnieniach także czas znajdziemy :tak::tak::tak: a potem ty założysz nowy wątek mamuśki 2010 lub 2011:-D:-D:-D:-D

a nas ze względu na grypę i jelitówkę puszczają do domku:tak::tak::tak:

mam leżeć brać leki jakby co wracać:tak:
ale się cieszę, że niuni bajkę wieczorem przeczytam:tak:

całuski ale jestem szczęśliwa:-D
w środę mam wizytę u mojego gina:tak:

Hejka!

Aaale piękna pogoda:-) Tylko, że ja nie mam wcale po co wychodzić z domu:zawstydzona/y: a na spacer samej mi się nie chce... może do ciuchlandu się przejdę... no nie wiem..

Co do zaświadczenia od lekarza, to nas nie obowiązuje ta ustawa, bo prawo nie działa wstecz. Oglądałam w tv na ten temat któregoś razu.

reklama
rybka fajnie ze jest dobrze i ze idziesz do domciu. w domciu sie jakos szybciej dochodzid o siebie niz w domu i jakos latwiej jest i przyjemniej a nie jak na okolo w szpitalu dzieja sie zle rzeczy .... dlatego ja po 18 h od porodu wyszlam na zadanie bo bym chyba zglupiala. duzo zdrowka kochana !!:tak:

dziekuje ze moge pisac dziewczyny

Do góry