reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
witam
dzis odebralam wyniki badan i w piatek ide na wizyte
dzis nawet dobrze sie czuje. jutro bede robic ogorki korniszony

co do imion to chlopczyk bedzie michal (ale moj maz syna nie umie zrobic) a dziewczynka to kinga albo ania. moj maz ma bardzo duzo rodzenstwa i duzo imion wystepuej w rodzine ale zobaczymy jak sie urodzi. jak sie urodzila corka to serce mu zmieklo i powiedzial ze jak chce to ja zapisze w urzedzie a przed urodzinami to nie chcial slyszc o imienu Maja. teraz to oczko w glowie tatusia.
pozdrawiam wszystkie

witam
dzis odebralam wyniki badan i w piatek ide na wizyte
dzis nawet dobrze sie czuje. jutro bede robic ogorki korniszony

co do imion to chlopczyk bedzie michal (ale moj maz syna nie umie zrobic) a dziewczynka to kinga albo ania. moj maz ma bardzo duzo rodzenstwa i duzo imion wystepuej w rodzine ale zobaczymy jak sie urodzi. jak sie urodzila corka to serce mu zmieklo i powiedzial ze jak chce to ja zapisze w urzedzie a przed urodzinami to nie chcial slyszc o imienu Maja. teraz to oczko w glowie tatusia.
pozdrawiam wszystkie

A czemu Twój mąż nie umie syna zrobić:szok::eek::eek:
Ja w czwartek zamierzam robić ogórki ale kwaszone, a przed chwilą zjadłam 6 zielonych ogórków z solą:szok: Mam nadzieję ze mne brzuch nie będzie bolął:-)

A mój szwagier ma odwrotnie, u nich rodzą się sami synowie. Od dawna nie było dziewczynki:)
Ja chyba wolałabym dziewczynkę:)

tabasia witaj ;-) czemu dopiero w 4 miesiacu mozes zpowiedziec ??? mozesz powiedziec w 3 bo w 3 juz cie wyrzucic nie moga... prawda jest taka ze jesli masz normalna umowe nie probny okres czy nie konczy ci sie juz teraz umowa to i tak nie ma prawa cie nikt wyrzucic bo jestes pod ochrona od poczatku :tak: ja jestem jak widac w 7 tyg tzn leci 7 teraz i moj szef juz wie od kilku dni a umowe mam na czas okreslony bo za rok w lutym sie konczy. pogratulowal mi a jeszcze bardziej ucieszyl sie ze blizniaki i kazal mi siedziec w domu i odpoczywac zeby sie urodzily dwa piekne silne bobasy :-) co prawda moze taki jest bo ma coreczke dwuletnia ale jak myslalam ze troche zle zareaguje tak sie pozytywnie zdziwilam ze hej !! ;-)

moich dzieciaczkow serduszka widzialam dokladnie w czwartek czyli w 6 tygodniu pod koniec liczac od ostatniego okresu suwaczek tez mam od ostatniego okresu robiony bo gin w sumie jeszcze konkretnej daty na urodzenie mi nie dal ale powiedzial ze moze juz pod koniec lipca sie dowiemy :tak: bo z moimi okresami to roznie bywalo;-)

więc powodzenia życze !!!! i trzymam kciuki za to usg :-)

Mississ fajnego masz szefa :tak:
Ale u mnie nie tak prosto. Ja mieszkam w Irlandii (moj maz juz tu siedzi 9 lat, ja dopiero ponad rok) i tu prawo jest troszke inne... Ostatnio sie pozmienialo i podobno do 4-tego miesiaca moga Cie zwolinic :baffled: W moim przypadku jeszcze dochodzi umowa, ktora mam przedluzana co tydzien :wściekła/y: To juz w ogole masakra! Kobieta jest chroniona na urlopie macierzynkim, ktory trwa pol roku, a moze sie rozpoczac najwczesniej 2 tygodnie przed terminem porodu.
Uklady w pracy mam bardzo dobre, tzn. szefostwo mnie docenia, we wrzesniu ide do szkoly, bo chca mnie awansowac i jest szansa na normalna umowe o prace :-) Ale musze zdazyc zanim cos bedzie widac :-D:-D:-D
Wiec widzisz sama, ze na razie musze milczec :zawstydzona/y:
Do tego, zeby dostac zasilek macierzynski trzeba miec odprowadzona odpowiednia ilosc skladek - ale nikt nie wie ile :-D
A zeby dostac kuroniowke czeka sie okolo 4 miechow!!! Ja bylam bez pracy 6 tyg. w kwietniu i jeszcze nie wyrownali mi za to :sorry: Nadal czekam. Prace co prawda szybciutko znalazlam, ale co maja zrobic ludzie, ktorzy nie maja zadnych dochodow?! Inny swiat normalnie :szok:
Wiec o ciazy powiem, jak juz bedzie cos widac, bede miec tez atut w postaci tej szkoly, ktora zaczynam... Moze sie uda ;-) Zobaczymy.

Dziewczynki nie wiem co robic. Dostalam z Polski Feminatal 800 metafolin. Czy Waszym zdaniem moge go zaczac zazywac? Bo lekarka, u ktorej bylam w czwartek powiedziala, ze tylko foliowy wystarczy, a ja slyszalam, ze witaminy to podstawa. No i jestem w kropce :eek:

Jezeli chcecie sprawdzic swojego lekarza i opinie o nim zajrzyjcie na stronke www.znanylekarz. pl. Naprawde warto, bo wiekszosc informacji sie potwierdzila, przymnajmniej w moim przypadku i kilku znajomych.
Ja dzieki tej stronie uchronilam sie przed wizyta u konowala, a znalazlam lekarza, ktory jest wart wszystkie pieniadze! Ale szkoda, ze w Krakowie...

Dziewczyny ja mam w przyszły wtorek iść do mojej ginekolog, bo potem wyjeżdza na 3 tygodnie na wakacje. To będzie 5 tydzień i 4 dzień mojej ciązy...boję się ze nie zobaczę serduszka...i będe się znowu martwić, bo w kwietniu tego roku mialam niestety zabieg usunięcia ciązy bo serduszko malucha nie biło......
Czy któraś z was miala tak wcześnie usg robione?

Przepraszam, że nie odnoszę się do waszych postów, ale nie nadąrzam czytać, a nie mam za dużo czasu na przegladanie na bieżąco.

tabasia no to nieciekawie tam za granica u ciebie... myslalam ze prawa odnosnie ciezarnych we wszystkich krajach sa takie same... a co do witaminek to moj ginekolog powiedzial mi tak ze nikt nie dowiodl ze witaminy sa potrzebne na poczatku ciazy ale jak sie bierze to napewno nie zaszkodza a w razie gdy ci czegos brakuje to pomogą wiec jak najbardziej smialo mozesz brac :tak:;-)

a co do imion dla blizniakow to mamy takie typy:
Antoś i Mikołaj
Antoś i Oliwka
Oliwka i Maja:-)

reklama
mieszkanie sprzedane:tak::tak::tak::tak:oczywiście nie obyło się bez wymiotów u notariusza:-D:-D:-D:-Da co tam:-D:-D:-D:-Djak szaleć to szaleć

Agniesiak gratuluje pomyślnych wieści i czekamy na fotkę:tak::tak::tak:

ja dziś po powrocie od tego notariusza (niby tylko godzinka) dostałam takie bóle skurcze i napinający się brzuch, że szkoda gadać zygałam i ryczałam:-:)-:)-(
no-spa forte pomogła po 30minutach się poprawiło ale stresa miałam, że hej:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:byle do jutra do 13.45 mamy wizytkę:tak::tak::tak:obym była tak szczęśliwa jak Agniesiak:tak::tak::tak:

Do góry