reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
moniSkaBe ja również nie mam jeszcze żadnych badaniań ;-) ale skoro bardzo cię to gnębi to może poszukaj sobie innego lekarza.
Myśle że bardzo ważny jest twój komfort psychiczny i zaufanie do lekarza :tak:
Wkońcu nie zaszkodzi wizyta u innego gina, a może poprawi ci się samopoczucie ;-)

Neci88 gratuluje fasolki :-)

Moniat84 i Katrinka7 to ja chyba też jestem w podobnym tygodniu co wy ;-) ostatnio jak byłam u gina to był przełom 2/3 tydzień od zaplodnienia i też było widać tylko maluśki pęcherzyk 0,43cm i nic więcej :-) Troszke mnie to zestresowało, gin kazała mi przyjść za 10 dni, mam nadzieje że w poniedziałek będzie więcej widać :tak:

U mnie za to gin dała mi skierowanie na badania, ale nie robiła usg, jak powiedziala za wczesnie, by cos zobaczyć i kazała przyjśc za 3 tygodnie, troche dłuuugi ten okres :baffled:

Miłego dzionka dziewczyny, ja dopiero wrócilam do żywych, nie wiem czy wy tez tak macie ale ja wstaje ok 8-9 funcjonuje około 2-3 godzin i potem spanko i dopiero gdzieś koło 14 zaczynam normlnie funkcjonowac:-D

Moniat84 i Katrinka7 to ja chyba też jestem w podobnym tygodniu co wy ;-) ostatnio jak byłam u gina to był przełom 2/3 tydzień od zaplodnienia i też było widać tylko maluśki pęcherzyk 0,43cm i nic więcej :-) Troszke mnie to zestresowało, gin kazała mi przyjść za 10 dni, mam nadzieje że w poniedziałek będzie więcej widać :tak:

Też chciałabym iść ponownie za 10 dni:-(. Mam przyjść za miesiąc. Nie wiem co robić, zastanawiam się nad prywatną wizytą, z tym że wolałabym żeby ciążę prowadził lekarz z NFZ, przynajmniej częśc badań będzie za darmo. Nie mam narazie karty ciąży, nie wiem co powiedzieć gdy pójdę prywatnie:baffled:

Też chciałabym iść ponownie za 10 dni:-(. Mam przyjść za miesiąc. Nie wiem co robić, zastanawiam się nad prywatną wizytą, z tym że wolałabym żeby ciążę prowadził lekarz z NFZ, przynajmniej częśc badań będzie za darmo. Nie mam narazie karty ciąży, nie wiem co powiedzieć gdy pójdę prywatnie:baffled:

jak to co, że chcesz potwierdzić ciążę i prosisz o USG, żeby być spokojniejsza prywatnie na 100% ci zrobią ja bym miesiąc nie wytrzymała:no::no::no:

słuchajcie a wiemy jak tam nasza norweska kasia bo miała być wczoraj w Polsce i iść na USG

Ostatnia edycja:
rybka_24, wiem, jak ciężko jest kobietom, które bardzo pragną dzieciątka, starają się, robią bolesne badania. Czasami do upragnionego macierzyństwa droga jest długa, zawiła, chwile rozpaczy i walka na nowo. Ostatnio z mężem rozmawialiśmy, że wokół nas jest mnóstwo par, które albo przez długi czas się starały o maluszka (nawet 8 lat!) albo są w trakcie (na razie nieudanych) starań. Pytanie tylko, skąd się to bierze? Niektórzy mówią, że winę za problemy z zajściem w ciążę ponosi stosowanie środków antykoncepcyjnych. Ale ja się z tą teorią nie zgadzam, ponieważ znam małżeństwa, które zawsze jadły zdrową żywność, mieszkają w regionie nie skażonym i nigdy nie stosowały antykoncepcji.
Co do Hashi, to wykryto (a właściwie ja na to wpadłam) przez przypadek. 3 m-ce po porodzie zaczęłam bardzo tyć, było mi zimno, miałam niską temperaturę ciała, wypadały mi włosy. Lekarz ogólny kazał zrobić morfologię sugerując anemię. Okazało się, że HGB w normie, ale badania hormonów są bardzo złe (badanie zrobiłam we własnym zakresie).
kasiamaj, wnioskuję, że masz nadczynność tarczycy (?) Ja mam Hashi, niedoczynność, która teraz przechodzi w nadczynność:no: Biorę Euthyrox, w tej chwili mam zredukowaną dawkę, ale wiem, że huśtawka się dopiero zaczyna. Nadczynność źle, ponieważ jest ryzyko poronienia, niedoczynność też źle, ponieważ dzieci rodzą się z niską masą urodzeniową i chorobami psychicznymi (np. z matołectwem).

Witajcie :-)

A co do witaminek:
słyszałam o Maternie, że powodowała nadmierny przyrost masy ciała dziecka... a żadna z nas chyba nie marzy o 5kg bobasku... ;-)
:-)

Ja brałam Maternę od 4 m-ca, a dzidziuś miał tylko 2850 g i 51 cm. Tak więc reguły nie ma;-)
Amelka to śliczne imię. Znam jedną Amelkę - córkę mojej koleżanki - i jest to śliczna, bardzo mądra i utalentowana dziewczyna. No i spokojna:tak:

kurcze dziewczyny a czy u Was w przychodniach tez sa takie dlugie kolejki do ginekologow?
mysle czy nie isc Państwowo, gdyz nie zarobie cholera na te platne badania.. :(

gosiagro ja wstaje o 6.30 i padam o 20 juz. gora udaje mi sie wytrzymac do 21.30.

dziewczyny jak wkleic suwaczek? :/

reklama
Do góry