reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

MoniSka - może to od jakości USG zależy...

Bo widzisz: to jest Twoje pierwsza ciąża, jego pewnie enta... ale niedobrze, że nie czujesz do niego zaufania, to niezbędny element relacji ciężarna-ginekolog. Warto czuć, że jest się ważnym dla lekarza, że pamięta nas, że kojarzy choć... może warto poszukać takiego (jeśli do tej pory nie znalazłaś) może zapytaj na forum - jeśli podasz jakie miasto, ktoś pewnie poradzi miłego i kompetentnego ginekologa.

reklama
Właśnie wróciłam od gina. Tak jak przypuszczałam wiele się nie dowiedziałam.
Na szczęście ma już USG w swoim gabinecie. Widziałam narazie małą kropke, początkowo nie szło nawet jej znaleźć. To dopiero 3 tydzień od zapłodnienia. Lekarka kazała mi przyjść za miesiąc, nie zleciła narazie żadnych badań, trochę to mnie dziwi:baffled:. Zastanawiam się czy nie iść wcześniej prywatnie? Powiedzcie co o tym sądzicie?

cześć dziewczyny,to i ja do Was dołąćzam,wczoraj robiłam test ciążowy i dwie kreseczki.przyznam szczerze ze jestem jeszcze w szoku,moja córka skonczyła pare dni temu roczek a tu już drugie,ale cieszę się.we wtorek mam umówioną wizytę u ginekologa ale dopiero za tydzien bo teraz dopiero 5 tydzień leci.załatwiłam sobiee w aptece luteinę dopochwową bo mam zaburzenia hormonalne i przy każdej ciąży muszę brać(tak mi lekarze mówią).mam nadzieję że dam radę,córka jeszcze nie chodzi sama,a ja muszę uważać na siebie,no i myślę ze nie będę wymiotować do 6miesiąca ciąży tak jak rok temu

Witaj neci :-)

To faktycznie masz co robić, ale za to jesteś na świeżo, wszystko pamiętasz. Ja czuję się trochę jak pierworódka ;-)

Właśnie wróciłam od gina. Tak jak przypuszczałam wiele się nie dowiedziałam.
Na szczęście ma już USG w swoim gabinecie. Widziałam narazie małą kropke, początkowo nie szło nawet jej znaleźć. To dopiero 3 tydzień od zapłodnienia. Lekarka kazała mi przyjść za miesiąc, nie zleciła narazie żadnych badań, trochę to mnie dziwi:baffled:. Zastanawiam się czy nie iść wcześniej prywatnie? Powiedzcie co o tym sądzicie?
skoro jestesmy na tym sasmym etapie to tez nie powinnam sie spodziewac ze cos zobacze, a szkoda :(

Bluebarry - to może będą dwie marcowe Tośki :-)

Rybko - dodam, ze w ciąży z Amelką byłam przekonana, że to chłopiec (tak kopała ;-)) więc jak lekarz (obcokrajowiec) bardzo niewyraźnie powiedział: dziedzinka - kilka razy pytałam, bo nie mogłam uwierzyć, że to jednak wymarzona córcia :-).
Może nie wytrzymam i tym razem się złamię, ale plan jest taki, że czekam do marca, a raczej realizuję swoje plany :-)

reklama
A to może czytałyście: Dobrze, kiedy kobieta czuje ból porodowy - - - Onet.pl Dziecko

Pan położnik mówi, jak należy rodzić i co czuć ;-)

a`propos - ja rodziłam totalnie bez znieczulenie, bo nic nie zdążyli podać :tak:, ale było dobrze mieć świadomość w czasie ciąży, że jakby co można poprosić o pomoc w łagodzeniu bólu. Teraz też planuję bez znieczulenia i mam nadzieję, że ćwiczenia pomogą mi urodzić bez nacięcia (mało przyjemne, później zwłaszcza).

Do góry