reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć dziewczyny w ten słoneczny dzień :)

U mnie też dzien błogiego lenistwa, chociaż myślami jestem przy grobach moich najbliższych. M jest w pracy więc mam taki spokojny i tylko dla mnie dzień. Pojde do kościoła na 12:00 i później nosa nawet z domu nie wysune hehe ;-) Planujemy wieczorem sie przejść znowu na mały spacerek. O wiele lepiej po takim spacerku sie śpi.

Co do mojej teściowej to czasami mam w sobie odrobine jakiegoś współczucia i myśle że ludzie choroby nie wybierają...ale od razu przypominam sobie całe zło, które nam wyrządziła i całe współczucie ucieka. Zawsze jakoś było we mnie wiele dobrych emocji itd ale w stosunku do tych osób jest zupełnie inaczej. Teraz poznałam inną siebie-pełną nienawiści i złości...Byłam nawet u psychologa bo nie umiałam sobie ztym poradzić. Dzieki dziewczyny za miłe słowa:)

A ja dzisiaj sobie zrobie wątróbke i ziemniaczki:) mniamciu!:)

Miłego dnia...spokojnego i pełnego zadumy...

reklama
część dziewczynki,
mam pytanko, (już oczywiście panikuję) od rana co jakiś czas kuje mnie w pochwie, nie jest to jakieś mocne kucie, ale odczuwalne, ma któraś coś takiego, kurcze denerwuję się, a M w pracy:-(

Też czasami zdarza mi sie takie dziwne klucie...ja biore Nospe i kłade sie do łożka na chwile. I przechodzi. Czasami jak poprzedniego dnia za dużo biegam to pobolewa nastepnego dnia

Marti ja nie wiem co to:( Może lepiej skonsultowac to z lekarzem? Bo ja się nie znam.. żeby nie było, że szyjka sie skraca czy coś.. ja bym poszła do lekarza na twoim miejscu. Trzymam kciuki by nie było to nic groźnego.

A my o 12 wychodzimy do teściowej na pyyyszny obiadek:) Bedzie pomidorówka z makaronem (moja ulubiona:) ), kotleciki z piersi (mniam), bigos, szarlotka... normalnie od wczoraj mi slinka cieknie:)

hmmm, ja biorę nospę regularnie 3razy dziennie, wczoraj byliśmy w kinie i dłudo sedziałam w jednej pozycji, i bolał mnie brzuch, ale jak się położyłam w domku wzięłam nospe i buscopan to przestało, a dzisiaj te dziwne kłucia:-(

część dziewczynki,
mam pytanko, (już oczywiście panikuję) od rana co jakiś czas kuje mnie w pochwie, nie jest to jakieś mocne kucie, ale odczuwalne, ma któraś coś takiego, kurcze denerwuję się, a M w pracy:-(
Marti mnie czasami tez tak kluje. Kilka dni temu troszke mocniej, ale przeszlo i nic niepokojacego nie zauwazylam. Poczytaj na necie, bo dziewczyny o tym pisza :tak: Czasem zwiazane jest to z uciskiem dzieciatka na szyjke macicy i dlatego takie uczucie w pochwie.
No ale nigdy nic nie wiadomo, wiec moze konsultacja lekarska bylaby wskazana... Nie wiem.

Czy kazda niedziela musi mnie az tak zaskakiwac??? :szok::szok::szok:
Zawsze w niedziele zmienia mi sie suwaczek, dwa tygodnie temu poczulam i ZOBACZYLAM pierwszego kopniaczka. Niespodzianka na dzis - zauwazylam kropelki siary na moich brodawkach :szok::szok::szok: Najpierw sie przestraszylam, ze co to i ze tak szybko. W dodatku mialo brzydki zolto-pomaranczowy kolor :szok: No i poczytalam sobie. Odpowiedz - siara :-) Jejku, jejku ile emocji :-D
Alex sie obudzil pol godziny temu, ale juz sie znowu zawinal do spania. Jak ja uwielbiam ten jego rytm dobowy :-)

witajcie niedzielnie :)
u nas sloneczko na maxa a M w pracy wiec chyba sama wybiore sie na spacer :)
Uwielbiam niedziele bo zawsze zaczynamy nowy tydzien :)

wlasnie porobilam pozadki zeby sie zapoznac czego ile mam dla niuni i jest ok tylko troszke malo 50-56 mam bardziej 62-68 i nawet wieksze .
chyba trzeba cos jeszcze dokupic :)
ciesze sie na przyszly tydzien bo zaczna przychodzic paczki :) z e-baya :)

Spokojnego dnia pelnego zadumy

marti8 jak nie przejdzie do wieczora lub sie nasili a ty nadal bedziesz sie denerwowac to lepiej dla swietego spokoju jedz do szpitala,napewno wszystko jest dobrze ja tez mam takie dziwne klucia ,skurcze jak to moj gin mowi ale dopoki jest ich 12-15 na dobe to nie ma sie czym martwic macica trenuje przed godzina 00 :)

Tabasia widze ze u ciebie tez niedziela :))

Wypilam kawe taka bardziej mleko -kawe i dzidzia rozrabia nadal ani sladu po kopniakach tylko bardzo delikatne ruchy a wczoraj wieczorem nie wiem co to moglo byc takie fajne mile uczucie jakby mnie tam niunia od srodka podszczypywala :) tak z pare razy na wysokosci pepka az tak fajnie szczypalo i gilgotalo :)) moze to juz kopniaczki ???

wizytę mam we wtorek u gin....przeczytałam że może to być też związane z rozciąganiem sie macicy i więzadeł...nic oprócz tego nie zaobserwowałam, brzuch nie boli, miękki., żadnej niepokojącej wydzieliny też nie mam......

marti8 jak nie przejdzie do wieczora lub sie nasili a ty nadal bedziesz sie denerwowac to lepiej dla swietego spokoju jedz do szpitala,napewno wszystko jest dobrze ja tez mam takie dziwne klucia ,skurcze jak to moj gin mowi ale dopoki jest ich 12-15 na dobe to nie ma sie czym martwic macica trenuje przed godzina 00 :)

Tabasia widze ze u ciebie tez niedziela :))

Wypilam kawe taka bardziej mleko -kawe i dzidzia rozrabia nadal ani sladu po kopniakach tylko bardzo delikatne ruchy a wczoraj wieczorem nie wiem co to moglo byc takie fajne mile uczucie jakby mnie tam niunia od srodka podszczypywala :) tak z pare razy na wysokosci pepka az tak fajnie szczypalo i gilgotalo :)) moze to juz kopniaczki ???
no mi też mówiła moja gin że około 10 na dobę może być tych skurczy, póki co (tfu,tfu)ustąpiło

reklama
marti8 nie denerwuj sie nie potrzebnie wszystko jest na 100 % ok mi gin mowil zeby az tak strasznie i przez 24 na dobe nie myslec o ciazy bo same sie stresujemy dopoki nic sie nie dzieje naszym malenstwom jest napewno dobrze :) a jak tu zaboli tam zakluje to juz takie uroki ciazy :)

Do góry