reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie,
jestem nowa, ostatnio dowiedziałam się że jestem w ciąży, w czwartek idę do lekarza więc będę znała termin ale wg moich obliczeń wypada właśnie na marzec.

reklama
witajcie,
jestem nowa, ostatnio dowiedziałam się że jestem w ciąży, w czwartek idę do lekarza więc będę znała termin ale wg moich obliczeń wypada właśnie na marzec.

Witaj Cathy26 miło się powitać w marcóweczkach :tak:

Dzieńdoberek wszystkim marcóweczkom, dzisiaj pogoda lepsza więc od razu humorek mi się poprawił :-)​

witam nowe marcóweczki:)
Co do becikowego to ja wczoraj słyszałam od koleżanki że aby dostać becikowe, trzeba mieć udokumentowaną ciąże od 6 tygodnia! Ale nie wiem czyto jest prawda. Ona mi mówiła, że wyczytała to u ginekologa.

witam
ja wlasnie wrocilam z badan pobierali m krew i dalam mocz. wyniki mam po poludniu a w piatek mam wizyte u lekarza.
wczoraj sie troszke przestraszylam bo zaczelo mnie bolec w dole ale wzielam nospe i przeszlo dzis mam straszne mdlosci
pozdrawiam i milego dnia

witam
ja wlasnie wrocilam z badan pobierali m krew i dalam mocz. wyniki mam po poludniu a w piatek mam wizyte u lekarza.
wczoraj sie troszke przestraszylam bo zaczelo mnie bolec w dole ale wzielam nospe i przeszlo dzis mam straszne mdlosci
pozdrawiam i milego dnia

Hej dziewczyny
@ mada_18:-)a kiedy byłas u ginekologa? Bo mam w podobnym wieku ciąże i jestem umówiona na piątek i zastanawiam się czy nie pójść wcześniej. Martwię się trochę, bo termin okresu minął w piątek a kreseczka na teście dzisiejszym pojawiła się w ciągu 3 minut, ale nadal jest widoczna chodź blada. Czy już nie powinna być wyraźna?? Jak było w waszych przypadkach dziewczyny? To jest nasz pierwszy dzidziuś, udało się dopiero w 10 cyklu, stąd te moje obawy:(

Cześć dziewczynki :-)

Ale naskrobałyście przez weekend :szok:

Byłam dzisiaj u doktorka, zrobił mi USG takie na szybko, żeby sprawdzić czy zarodek jest w macicy, dał skierowanie na "prawdziwe" USG (zrobię sobie na początku sierpnia) i na mnóstwo badań z krwi. Aha, jeszcze pobrał cytologię.

Co do becikowego, to trzeba mieć kartę ciąży założoną najpóźniej w 10 tc, albo zaświadczenie, że się było pod opieką lekarza. Chyba, że coś się zmieniło :baffled:. Ja na razie nie mam karty ciąży :-).

Witam nowe marcówki :tak:. Mam prośbę - napiszcie tam na wątku z listą dane, które mam wpisać, bo już się zaczynam gubić ;-):-)

gosiagro, może zrób sobie beta-hcg?

Ostatnia edycja:
Witam nowe marcóweczki :) w weekend sobie odpoczywaliśmy dlatego nie pisałam na forum, ale już jestem :) nadrobiłam zaległości :) Ja do lekarza wybieram się w czwartek albo piątek :) nie mogę się doczekać wizyty, przedtem zrobię se badania na krew i mocz, aby mnie nie odsyłał z kwitkiem :) Co do samopoczucia, to raz jest gorzej raz lepiej, męczą mnie mdłości i mam strasznego lenia :) Pozdrawiam wszystkie mamusie i miłego nowego tygodnia :)

reklama
Hej dziewczyny
@ mada_18:-)a kiedy byłas u ginekologa? Bo mam w podobnym wieku ciąże i jestem umówiona na piątek i zastanawiam się czy nie pójść wcześniej. Martwię się trochę, bo termin okresu minął w piątek a kreseczka na teście dzisiejszym pojawiła się w ciągu 3 minut, ale nadal jest widoczna chodź blada. Czy już nie powinna być wyraźna?? Jak było w waszych przypadkach dziewczyny? To jest nasz pierwszy dzidziuś, udało się dopiero w 10 cyklu, stąd te moje obawy:(

Gosiargo ja robiłam drugi test też 3 dni po terminie @ i też 2 kreseczka była bladawa :-)
Ja poszłam do gina ok 4/5 tyg i był tylko maleńki pęcherzyk także nie ma sensu przyśpieszać wizyty :tak:
A tak wogóle to gratuluje fasolki :-D

Do góry