reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej Hej wieki mnie nie było. :) Jakos nie bylo czasu zajrzec... U nas smoczek poszedl jakies 3 tyg temu i jest ok,pocieła go razem z mama nozyczkami. :) i nionio bee i wyzucila,bylo troche placzu przy zasypianiu 3 noce ale dalismy rade. Bunt tez przechodzimy,cos sie nie spodoba to krzyk i rzuca zabawkami. Na nocnik tez juz sie zabieram i jakos nadal w lazience na pralce stoi. A tak pozatym to ok,planuje od wrzesnia pojsc do pracy jesli cos znajde a mala do przedszkola. Dziaciaczka tez bym juz chciala 2 ale z 1 dochodow i na stancji to troche ciezko by nam bylo. Planuje przed 30 jeszcze,wiec mam sporo czasu. Pozdrawiamy...

reklama
Witam, widze że strajkujecie albo protestujecie nie piszac?
Czytałam ostatnio ciekawa ksiazke wychowywanie dziecka-pytania i odpowiedzi, zaskakujący ma pogląd autor w kwestii wychowania, chodzi mi o dopuszczalność lania , klapsów, ciekawe czy ktos z was czytal?

hehe Wiolonczela chcialabym pisac na biezaco ale przy tej mojej szalonej trojce jest ostatnio bardzo ciezko :/
a coz to za ksiazka???? podaj tytuł?

Franko zdrowy, nie ma jeszcze trojek ani piatek :( gada coraz to wiecej az buzia mu sie nie zamyka a ostatnio to i spiewa :p lobuz moj slodki!!!

mrozy mnie dobijaja bo wyjsc na spacer nie mozemy :(

myslalam ze wiecej nas tu pisze ale chyba kazda brak czasu ma, po za tym coraz wiecej kobitek do pracy wraca na dobre wiec i to zrozumiale:)

A jak nasze fasolki sie czuja??? :)

ciekawe jak AsiaKC radzi sobie ze swoja 4 :):)

Agulka witaj kochana:)

Ostatnia edycja:
Faktycznie malo was tu zostalo. Postaram sie czesciej zagladac. U nas tez 5 jeszcze nie ma. A jak wasze dzieciaczki z jedzeniem? Bo moja w sumie oprocz mleka nic niechce obiadu nie tylko serki i ciasteczka.

james dobson, o ile sie nie mylę, oddałam już do biblioteki i nie mam jak sprawdzić, generalnie interesujące to co pisze, choć oczywiście nie ze wszystkim się zgadzam, w kazdym badz razie poglad ma zupełnie inny niz powszechnie obowiązujący.
Polusia ja myślę że przy czwórce łatwiej niz przy jednym generalnie kazde dziecko wiecej powoduje że mogą zając sie sobą a nam dać chwile świetego spokoju. Moje dziecko doprowadziło mnie dziś do szewskiej pasji

hej :-)
my nadal w lesie z nocnikiem, w lesie z odsmoczkowaniem, ale wstepnie do przedskzoal zapisany od pazdziernika :-D Moze na wiosne, lato uda sie wszystko zakonczyc ;-) Mowi tez malo - wszystko rozumie, potrafi w ksiazce pokazac, ale mowi malo. Nie mam parcia, bo na to tez przyjdzie czas :-)

Moja Fasolka ma już mało miejsca, okrutnie mnie rozciąga :( o rozstępy wokół pępka po chłopakach zaczęły iść dalej, są czerwone :( obserwuję to i wzdycham i tyle... Ale przed ciążą koło pępka nica nic nie było znać. Zmieni się i teraz pewnie po wszystkim.
Dziś mam USG, pierwsze od 28 tygodnia i nie mogę się doczekać :-):-):-)
Ciekawe ile waży grubasińska?

Zasmuciło mnie też to, że najpewniej cesarkę mi szykują... Znowu mnie potną:-:)wściekła/y:
A ja tak chciałam dziecko przytulić od razu...
Szymka przytuliłam dopiero po 19 dniach...

Maborka aż 19 dni:( Mały leżał w inkubatorze?? Życzę, żeby mała się bardzo nie rozpychała i przyszła szybciutko na świat jak już będzie jej pora:)
U nas nuda straszna przez te mrozy:( Wszystkie zabawy domowe już przerobiliśmy i brak nowych pomysłów. A wy jak spędzacie czas z dzieciakami w domu?

reklama
wiolonczela - wciaz jeszcze sprawy mam niezakoncozne.. .ciagnie sie cholerstwo... :no:

nesiaa - ja spedzam czas glownie pilnujac zeby Adas nie zrobil krzywdy sbie ani nam - uwielbia noze, nozyczki ,stawanie na parapecie, wlaczanie piekarnika itp itd :eek:

Do góry