reklama
marela
Podwójna marcóweczka ;)
u mnie niestety ionka tak jest a najlepsze ze nieraz babcia wychodzi z malym i ja go ubieram moiwe ze tak bedzie ok , babcia wraca i mowi ze zalozyla mu to czy tamto bo bylo zimno , tylko skad ona to miala ? Ale mi juz nie mowia jak ubierac bo mnie tez to denerwuje .
Heronek- wszedzie dobrze ale w domu najlepiej no i super ze Redanek tak fajnie zniosl lot.
Jeju jak czytam o waszych problemach co do uczulen to az mi Was szkoda, moj maly to isnty smietnik, wcina wszystko lacznie z podjadaniem slodyczy , dzis kawalki mamby zul. A obiad bez banana nie da rady
Fryzjera tez za;iczy;ismy kilka dni temu- Alan w foteliku do karmienia z przodu miska wody do ciapania a z tylu tata z maszynka Nawet razu nie kweknał ,a jak mu sie podobalo i jeszcze pochylal tacie glowke .
Tutaj jeszcze nie pisalam - wspomne tylko tyle ze moj łobuziak -zlamał obojczyk ale narazie bez gipsu a w czwartek po kontroli okaze sie czy da rade bez czy nie. Spadl z łozka mimo ze umie bez problemu wchodzic i schodzic.
Heronek- wszedzie dobrze ale w domu najlepiej no i super ze Redanek tak fajnie zniosl lot.
Jeju jak czytam o waszych problemach co do uczulen to az mi Was szkoda, moj maly to isnty smietnik, wcina wszystko lacznie z podjadaniem slodyczy , dzis kawalki mamby zul. A obiad bez banana nie da rady
Fryzjera tez za;iczy;ismy kilka dni temu- Alan w foteliku do karmienia z przodu miska wody do ciapania a z tylu tata z maszynka Nawet razu nie kweknał ,a jak mu sie podobalo i jeszcze pochylal tacie glowke .
Tutaj jeszcze nie pisalam - wspomne tylko tyle ze moj łobuziak -zlamał obojczyk ale narazie bez gipsu a w czwartek po kontroli okaze sie czy da rade bez czy nie. Spadl z łozka mimo ze umie bez problemu wchodzic i schodzic.
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Marela - a nie boli go? Jak urodziłam Wiki to leżeliśmy na sali z dzieckiem które przy porodzie złamało. Mama załamana była, a neonatolog sie śmiała, ze to jedyne co może spowodowac, to ślad po zrośnięciu na kości. Jakoś mi ciężko uwierzyć że to nie boli
Heronek - teraz już rzadko choruje. Wcześniej, do 2 roku życia miał bardzo częste zapalenia oskrzeli z obturacjami, później zwykłe zapalenia oskrzeli, a od roku mniej więcej już przawie wcale mocniej nie chorował. Teraz sie po prostu źle złożyło, że trochę alergenów było, on jakąś infekcje miał, ścisnęło go, bagienko zrobiło się w oskrzelach i gotowe chorubsko. Najgorzej że mu nic nie przechodzi, a wrecz bym powiedziała że jest gorzej. Dzisija znowu do lekarza sie wybierzemy (albo jutro - zobaczymy jak w dzień będzie)
Heronek - teraz już rzadko choruje. Wcześniej, do 2 roku życia miał bardzo częste zapalenia oskrzeli z obturacjami, później zwykłe zapalenia oskrzeli, a od roku mniej więcej już przawie wcale mocniej nie chorował. Teraz sie po prostu źle złożyło, że trochę alergenów było, on jakąś infekcje miał, ścisnęło go, bagienko zrobiło się w oskrzelach i gotowe chorubsko. Najgorzej że mu nic nie przechodzi, a wrecz bym powiedziała że jest gorzej. Dzisija znowu do lekarza sie wybierzemy (albo jutro - zobaczymy jak w dzień będzie)
Dzięki dziewczyny. U nas już lepiej-w pn odwiedziliśmy pediatre i nakupoawłąm róznych nawadniających specyfików między innymi orsalit ale mała nie chciala pić. Wczoraj były tylko odruchy wymiotne i poznije pięknie jadła-aż bałam sie że od nadmiaru zwróci ale przyjęlo się Dziś zjadła cała kasze i kanapke i mam nadzieje ze pokonałyśmy rota!! Martwi mnie tylko jej katar-od którego mamy zapalenie ucha:/ przed szpitalem maiłyśmy wodnisty, przeźroczysty, lejący się katar, podaczas szpitala przy antybiotyku przeszło ale tylko w ndz wróciłysmy do domu znowu jej sie leje z noska. Możliwe ze jakiejs infekcji nie wyleczyłysmy mimo antybiotyku czy to alergia??
Ionka mam to samo-usłyszałam ze przez to że mała nie nosiła czapki miała zapalenie ucha:/ ***** parwda!! Do tego jak tyle nie jadla chcialam je lekką starwna diete wprowadzic ale teściowa przyniosła wczoraj RACUSZKI Z JABŁKIEM obciekające tłuszczem!!!! Gabek jak to zboaczyła nie przepuściła okazji zeby nie zjesc bo uwielbia racuchy, omlety itp ale mozna mówic jak do ściany!! współczuję i zycze oby Olenka szybko zeszła wysypka!!
Ionka mam to samo-usłyszałam ze przez to że mała nie nosiła czapki miała zapalenie ucha:/ ***** parwda!! Do tego jak tyle nie jadla chcialam je lekką starwna diete wprowadzic ale teściowa przyniosła wczoraj RACUSZKI Z JABŁKIEM obciekające tłuszczem!!!! Gabek jak to zboaczyła nie przepuściła okazji zeby nie zjesc bo uwielbia racuchy, omlety itp ale mozna mówic jak do ściany!! współczuję i zycze oby Olenka szybko zeszła wysypka!!
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Dokładnie - zapalenie ucha najczęsciej spowodowane jest bakterią. Przewody u dzieci sa króciutkie, przy katarze może dojśc do zapalenia ucha. Tak samo kiedyś mówili że [przy kąpieli dziecka trzeba bardzo uwazac żeby woda do ucha sie nie wlała, bo sie zapalenie zrobi. A na basenie dziecko sie całe zanurza (nie mówię już o kąpielach w wodach płodowych, bo przeciez tam inne warunki panuja...)
Jak wodnisty katar to może być alergia - ale wcale nie koniecznie. Tyle sie wychorowała mała, lepiej sie skonsultowac z lekarzem, może przepisze Wam jakies kropelki na alergie. My zazwyczaj bierzemy Zyrtec i Polcrom
Jak wodnisty katar to może być alergia - ale wcale nie koniecznie. Tyle sie wychorowała mała, lepiej sie skonsultowac z lekarzem, może przepisze Wam jakies kropelki na alergie. My zazwyczaj bierzemy Zyrtec i Polcrom
ramari
Fanka BB :)
Witajcie
nesiaa niecierpliwie czekam na zdjęcia :-)
heronek super, że już jeseście w domku i że Heronek dzielnie zniósł lot.
ionka współczuje tego dokarmiania i "dobrych rad". U nas raczej tak nie ma, chociaż ostatnio teściu stwierdził, że Radek napewno głodby skoro tak płacze. Powiedziałam, że głodny nie jest i nakazałam poczytać w internecie o kolce nemowlęcej. A jak twoja opuchlizna?
kalisa gratki dla chodziarza! Ja też odżyłam jak Przemek zaczął sam chodzić.
dronka ale pech z tymi choróbskami. Zdrówka dla Gabi. Dla mnie szpital to ostateczność. U nas problem jest taki, że lekarze zaraz wysyłają do szpitala. Nie każdy wie, ale nawet noworodka można lezyć antybiotykiem doustnym. My tak wyleczyliśmy Radka z zakażenia dróg moczowych.
mrozik my też jesteśmy prawie łysi
marela ale niefart z tym bojczykiem :-( oby ładnie się zrósł i żeby Alanek nie cierpiał.
U nas lepiej z kolkami. Nowy lek chyba faktycznie jest skuteczny. Może jekieś znaczenie ma także moja nowa dieta- całkowicie odstawiłam mleko i nabiał. Idziemy dziś na szczepienie. Chcieliśmy szczepić 5w1, ale jest jakiś problem z tą szczepionką- nie ma w hurtowniach i zdecydowaliśmy się na standardowe szczepionki refundowane także proszę trzymać kciuki, żeby Raduś nie płakał bardzo.
Miłego dnia!
nesiaa niecierpliwie czekam na zdjęcia :-)
heronek super, że już jeseście w domku i że Heronek dzielnie zniósł lot.
ionka współczuje tego dokarmiania i "dobrych rad". U nas raczej tak nie ma, chociaż ostatnio teściu stwierdził, że Radek napewno głodby skoro tak płacze. Powiedziałam, że głodny nie jest i nakazałam poczytać w internecie o kolce nemowlęcej. A jak twoja opuchlizna?
kalisa gratki dla chodziarza! Ja też odżyłam jak Przemek zaczął sam chodzić.
dronka ale pech z tymi choróbskami. Zdrówka dla Gabi. Dla mnie szpital to ostateczność. U nas problem jest taki, że lekarze zaraz wysyłają do szpitala. Nie każdy wie, ale nawet noworodka można lezyć antybiotykiem doustnym. My tak wyleczyliśmy Radka z zakażenia dróg moczowych.
mrozik my też jesteśmy prawie łysi
marela ale niefart z tym bojczykiem :-( oby ładnie się zrósł i żeby Alanek nie cierpiał.
U nas lepiej z kolkami. Nowy lek chyba faktycznie jest skuteczny. Może jekieś znaczenie ma także moja nowa dieta- całkowicie odstawiłam mleko i nabiał. Idziemy dziś na szczepienie. Chcieliśmy szczepić 5w1, ale jest jakiś problem z tą szczepionką- nie ma w hurtowniach i zdecydowaliśmy się na standardowe szczepionki refundowane także proszę trzymać kciuki, żeby Raduś nie płakał bardzo.
Miłego dnia!
marela
Podwójna marcóweczka ;)
mrozik- maly szaleje dalej jak szalal i chirurg patrzac na niego stwierdzil ze mu nic nie jest dopiero jak zobaczyl zdjecie RTG to uwierzyl. Dzieki zachowaniu malego nie ma gipsu. Ruszla u lekarza reka , wiercil , sciagal dokumenty ze stolu, rozrabial na calego. Bolalao go pierwszego dnia bo poplakiwal w nocy. TEraz musimu oszczedzac lewa reke. Nie podnosze go za boczki tylko za pupe. Najgorsze sa upadki bo niestety nieraz asekuruje sie ta reka a nie wolno mu bo moze zlamac bardziej. Jak upadl pytalam go gdzie boli to pokazywal na szyje z tej strony teraz jak pytam to nic nie pokazuje, ale nie wiem na pewno. Nie zalozyli gipsu bo dziecko nie powie ze mu reka cierpnie a to prawdopodobnie jest wazne , no ale okaze sie w czwartek czy nic nie naruszyl. A u malutkich dzieci to czesto lamia obojczyk przy porodzie ale takie dziecko sie nie rusza a do tego kosci u dzieci bardzo szybko sie zrastaja , nawet corka naszego chirurga miala zlamany w wieku 2 miesiecy i tez jej nie zakladal gipsu.
madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
Witajcie
Bartus ma pierwszą drzemke mam czas chwile.Pogoda ładna i bylismy juz na spacerku.Nocka mineła ok ale mały łobuz wstał o 3.30 i zachciało mu sie zabawy dałam mu mleczko i spalismy do 9 fajno.
Słonecznego dnia
Bartus ma pierwszą drzemke mam czas chwile.Pogoda ładna i bylismy juz na spacerku.Nocka mineła ok ale mały łobuz wstał o 3.30 i zachciało mu sie zabawy dałam mu mleczko i spalismy do 9 fajno.
Słonecznego dnia
Dzień dobry kochane
witam Was już z Polski- ale się za Wami stęskniłam, mam nadzieję że jeszcze mnie pamiętacie
na 100% Was nie nadrobię a wpadłam się tylko przywitać a jutro jak wypocznę to wszystko opiszę - pewnie mój post będzie mega długi
spokojnej nocki życzę dla Was i dzieciaczków i mam nadzieję że u Was wszystko dobrze i nic złego się nie podziało
witam Was już z Polski- ale się za Wami stęskniłam, mam nadzieję że jeszcze mnie pamiętacie
na 100% Was nie nadrobię a wpadłam się tylko przywitać a jutro jak wypocznę to wszystko opiszę - pewnie mój post będzie mega długi
spokojnej nocki życzę dla Was i dzieciaczków i mam nadzieję że u Was wszystko dobrze i nic złego się nie podziało
reklama
Agulka61
Fanka BB :)
Witam! Pamietacie mnie jeszcze? U mnie tyle sie dzialo. Juz 2 przeprowadzke mielismy bo tam w tym domku to mrowki w domu kopiec robily jakies robaki w lazience wylazily dach przeciekal wiec nie zaciekawie i teraz do bloku przyszlismy na 2 pokoiki wiec mala ma swoj i rozwala u siebie. Dobrze sie nam trafilo bo znajomi kupili wlasnie mieszkanko i nam wynajeli. A tak pozatym to wszystko dobrze, z mezem ok,mala rosnie jak na drozdzach i lobuzuje. Dopiero sie odzywam bo neta nie mialam tyle czasu. AA gratulacje mamom nowonarodzonych dzieciaczkow i wszystkim ciężarówkom.