reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Dzien Doberek;)

ajentka,dronka fajnie ze wpadłyscie do Nas i fajnie ze u Was ok i dzieciaczki zdrowo rosną:)

Nocka u Na ok Bartus raz zapłakał smoka nie chciał bo juz spi bez i wogóle odrzucił go ostatecznie ale pogłaskałam po główce i spał do 6.40.Widocznie zeby dają mu popalic.Mnie brzuchol i krzyze bolą od @ rozkreciło sie az mnie mdli a Bartus jeszcze skakał mi po brzuchu teraz drzemkuje a ja mu obiadek gotuje.

Juz sie nie moge doczekac M i on Nas równiez mam nadzieje ze do jego wyjazdu szybko zleci czas.

Słonecznego dnia:)

ajentka Witaj!Zgalądaj jak najczęściej!Mój Franio to też taki mamusiowy cucuś, tylko, że on może i bez problemu zostanie z babcią, ale natomiast jak ja jestem z nim w domu sama to na krok mnie nie odstąpi, nawet 5 min sam się nie bawi, muszę być z nim, a pomyśleć, że jak był mniejszy to 30 min sam się sobą zajął:confused:
dronka fajnie, że u Was wsio ok, Gabek już super dojrzała panienka:-)Wpadaj częściej na bb!:tak:
madzia super, że już niedługo będzie w trójeczkę znowu!:tak::-)
ramari cieszę się, że wieczorek minął bez kolki, oby tak dalej!:tak:3mam kciuki&&&

Hejka!
Zasiadłam z kawką i nabieram sił na resztę dnia. Francio wstał już o 6.40 - jejku jak on się teraz kręci w nocy - dopiero odczuwam to, że śpi z nami...dziwne no, ale mimo tej niewygody nie wyobrażam sobie inaczej...Właśnie zdjęłam jedno pranko z suszarki i muszę je poskładać, drugie wstawić, zrobić sałatkę z tuńczyka, obiad mam:-)
Wiecie co Franio dopiero niedawno zaczął ładnie bawić się zabawkami tj sorterami, układa wieże z kolcków, jedzi samochodzikami po podłodze, układa taką piramidę z kólek, ale muszę być obok, kiedyś tylko rozwalał zbudowane przeze mnie konstrukcje dla niego i wszystkim raczej rzucał, ewentualnie tymi różnymi grajkami typu kierownica z fp chwilkę się zajął i wtedy mnie nie potrzebował do asysty...ot taka zmiana...A jak u Was? Dzieciaczki same się bawią czy muszą mieć kompana?

Miłego dnia:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
myszowata Bartus tak jak kiedys potrafił nawet z godzine sie sam bawic to teraz nie bardzo to mamusi cycus i wszedzie za mna idzie są dni ze sam sie bawi ale małą chwilke.

Witam!
Przepraszam, że nic nie odpiszę ale mam mały problem. Ola dała popis w nocy i dziś też jest bardzo niespokojna. Dałam jej syrop przeciwbólowy i jakoś usnęła mi na rękach. W miejscu górnej 4 pojawiła się wielka bania koloru fioletowego. Wygląda jakby tak była ropa. Czy spotkałyście się z czymś takim? Co to może być? Czy możliwe, żeby to było jakieś zakażenie? Jedziemy po drugiej do pediatry, zobaczymy co powie.

nesiaa tak, Franek też to miał - właśnie przy czwórkach!Był wtedy także bardzo niespokojny i marudny, w nocy co prawda spał, ale jęczał na maxa i to po nurofenie!Szczęśliwie zeszło mu to po jakieś dobie, może półtorej. Czytałam o tym - są to krwiaki dość charakterystyczne przy trzonowcach - powstaje stan zapalny bo duży ząb próbuje przejść przez małą dziurkę. Jedyne co można zrobić to zimny okład, czyli gryzak, ale Franek nie chciał, więc tylko nurofen i czekanie.

Jeszcze raz dziękuje Myszowata, miałaś rację to jest krwiak. Nasza pediatra była w szoku jak go zobaczyła i zawołała dentystę z gabinetu obok. Stwierdzili, że bardzo duży ale jak ząb wyjdzie to zniknie. Tylko kiedy to nastąpi?? Dałam jej syrop przeciwbólowy. Oby ta noc była lepsza.

nesia zdrówka Oli *)

witam :)
coraz mniej czasu na siedzenie na kompie - pogoda piękna więc korzystamy, sprawy załatwiamy przed wyjazdem.
dziś Julka była na wycieczce ale zadowolona wróciła :) mała za to dziś cały dziń na zewnątrz - ściągłam pampera ale nic nie dało bo się zesikała i ją nie ruszyło tzn stanęła siknęła i poleciała dalej - łobuz jeden :)

dziewczynki co ubierać na noc do spania dzieciakom - tak się zastanawiam co jej ubrać - dziś koszulka krótki rękawek i spodenki długie.

miłego wieczorku :)

ramari czyli mąż śpi sam ;)

reklama
polusia, moja tak samo: nie rusza jej nawet, jak jej leci po nogach ;-) nie wiem, kiedy to dziecko nauczy się kontrolować ;-)

nesiaa, biedna Ola! :-( oby ząbek wyszedł szybko!

u nas chyba 3ki ruszyły... po 4kach dłuuuugo był spokój, ale widzę, że znów się coś szykuje... na razie wytrzymujemy bez przeciwbólowych.

lecę, bo tez narzekam na brak czasu!

Do góry