reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

aneczka no niestety ja mam rozstępy, po prostu wściec się można...
Real%20mad.gif

reklama
aneczka takie bordowe ... jakieś, niektóre niewyraźne niektóre wyraźne ... no oliwką się smaruję Johnsona... szczególnie brzuszek , bo na brzuchu nie mam rozstępów i żeby temu zapobiec używam oliwki... a krem miałam z Avon'u na rozstępy , ale rzadko co używam i tak g*wno daje... :/
032.gif

Hej. No ja ostatnią @miałam 29 maja(zaczęła mi sie) no ale nie wiem jakim cudem 20 czerwca zaszłam w ciąże.. @ miałam różnie raz co 28 raz co 35 dni ,różnie.
W każdym razie na 1 USG wyszło mi że mam termin na 15 marca (a 18 marca są moje 18-te urodziny) w karcie ciąży wpisali mi że na 7 marca mam termin. A gdy wyszłam ze szpitala (miałam bóle brzucha silne) na USG jak mnie przyjmowali to wyszło że termin na 12 marca. Hehe w każdym razie marzec to będzie pewnie ten miesiąc ;).
Hej, ja ostatnią @ miałam 30 maja:tak: i w ciążę zaszłam własnie koło 20 czerwca.:tak:Wiem kiedy bo mierzyłam tempkę i uzywałam testów owu.A termin mam wpisany na 6 marca:tak:

Wróciłam niedawno z pracy i fatalnie ie czuje, pewnie i u mnie niedługo będzie burza bo tak mnie głowa boli... :-/
Dziś uświadomiłam sobie że mam najlepszego szefa pod słońcem:-)
A właśnie miałam zapytać macie już kobietki rozstępy może???
A ja zero rozstępów:cool2:

No mi sie pojawiły jakoś w 13 tygodniu już. mam na całych piersiach czerwone pręgi, teraz codziennie sie smaruje oliwką. Chociaż na biodrach juz mam male rozstępy nowe ;/ Ja mam jakieś skłonności. No ale cóż.. W ogóle to przytyłyście juz coś? A jeśli tak to ile?

Agniesiak85 :) No to widzisz to czyli dobrze ;) ja tak stawiam szczerze i mam przeczucie że się spóźni i termin to na 8 marca minimum będzie. Takie mam przeczucie :)
Za to mam nadzieje że nie będzie do mojej 18tki czekał dzidziuś do 18-tego marca hehe :)) chociaż prezent będę mieć wspaniały :)

aneczka takie bordowe ... jakieś, niektóre niewyraźne niektóre wyraźne ... no oliwką się smaruję Johnsona... szczególnie brzuszek , bo na brzuchu nie mam rozstępów i żeby temu zapobiec używam oliwki... a krem miałam z Avon'u na rozstępy , ale rzadko co używam i tak g*wno daje... :/
032.gif

Ja na szczęście jeszcze nie mam, ale też się oglądam się z każdej strony.

No mi sie pojawiły jakoś w 13 tygodniu już. mam na całych piersiach czerwone pręgi, teraz codziennie sie smaruje oliwką. Chociaż na biodrach juz mam male rozstępy nowe ;/ Ja mam jakieś skłonności. No ale cóż.. W ogóle to przytyłyście juz coś? A jeśli tak to ile?

Ja od początku ciąży przytyłam już 6 kg co mnie delikatnie szokuje, ale Dzidziol jest teraz najważniejszy :-)

no ja przytyłam 5,5 kg :p
Moja mama przytyla 7 kg przez całą ciążę jak mnie nosiła hehe
A ja do połowy doszłam i przytyłam już 5,5 hehe :p
Podejrzewam że ze 20 kg to będę mieć na + bo mam skłonności do tycia.
Ale co ja zrobie jak sie opanować nie moge? Co pół godziny coś jem :p

reklama
no ja przytyłam 5,5 kg :p
Moja mama przytyla 7 kg w ciąży jak była i mnie nosiła hehe
A ja do połowy doszłam i przytyłam już 5,5 hehe :p
Podejrzewam że ze 20 kg to będę mieć na + bo mam skłonności do tycia.
Ale co ja zrobie jak sie opanować nie moge? Co pół godziny coś jem :p

Ciąża to najlepszy okres w życiu kobiety, nie dość że ślicznie wygląda z brzuszkiem (jak twierdzą Panowie) to jeszcze dodatkowo nie musi stosować żadnych diet :-) Moja Mamacia przytyła ze mną 16kg a moim bratem który był przede mną 23kg, a teraz taka z niej laska :-):-D:-) Ja pewnie też dociągnę 20kg, bo podobno w późniejszych miesiącach się najbardziej tyje. No własnie jak to jest z tym tyciem w drugiej połowie ciąży??? Pytam doświadczone Mamusie :-)

Do góry