reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witam się i mówię do jutra, znów padam na twarz.
chociaż jutro bedzie jeszcze gorzej, echhh...
dobranoc.

reklama
Hej dawno sie nie odzywałam bo czasu no i jakoś weny brak:sorry: Dzis 1 raz dałam małej truskawki-w planach było pare sztuk z zjadała chyba z pół kilograma:szok: no i wkoncu sie rozgadałyśmy: zaczeła pieknie wołać mama, tata, baba, lala, opa=jak coś podnosi, si=siku ale nie robi do nocnika zazwyczaj jak ja robie to woła:), tan=tak, ne=nie, doba=dobra, dan=daj no i naśladuje wszystko i wszytkich i zajbardziej zaskakujące zapamietała pare wierszyków/piosenek np jedzie pociąg z daleka i na na refren " o nie nie nie byle nie do Warszawy" to śpiewa ne ne ne :rofl2: cudaczek mały:-) jutro jak pogoda dopisze w planach mamy zoo-mała pewnie bedzie wnibozięta bo ostsnio w Kakadu nie można bylo jej wyciągnąć:laugh2:
Nessia wypoczywaj kochana-mi tez by to sie przydało bo cierpie na brak snu:/
Kalisa zdrówka dla Filipka
Kaaha moja córcia od 3 mcy chodzi i na poczatku tak jakby miała sztywną 1 nózkę - nie zginala jej w kolanku. ALe jak zaczeła sparwnie biegac to już jej sie to nie zdarza. Chodzi nadal w delikatnym rozkraku. Pewnie Twoja Oliwka też "dojrzeje" do parwdziwego chodzenia:)
Madzia brawo dla Bartusia-oby tak dalej!!

Ostatnia edycja:
Witam :)
oj kochane ja to dziś zaszalałam - pojechałam do mojego fajnego lumpeksu i za 85 zł nakupowałam ciuchów :) doliczyłam z dwoma torebkami aż 34szt z czego 3 szt dla M :) ale same firmówki - h&m, orsey, esprit - bardzo zadowolona jestem :) dla M kupiłam dwie lniane koszule i krótkie spodenki . mój nałóg :)
mała dziś roznosiła dom - pogoda do d... więc zero wyjść na spacerek, mam nadzieję że jutro będzie lepiej bo kupiłam na gruoponie bon do lunaparku Rabkoland w Rabce Zdrój i chciałam Julce zrobić prezent na dzień dziecka :) to będzie część prezentu drugą część M ma kupić w poniedziałek - znalazłam taką mini konsolę na 120 gier na promocji za 60 zł i chcemy jej kupić, będzie miała jak znalazł do samochodu :)

kaaha nie pomogę bo wg mnie mała moja stawia ok nogi

dronka super zdolna mała :)
moja Pola to jest na etapie zwierzątek - kot- mia mia, wąż - sy sy, dinozaur - au au i to tak bardzo głośno, moje dziecko uwielbia lokomotywy i jak zapytam jak robi ciuchcia to zaraz mówi ciu ciu :) a bajki - tom i przyjaciele i stacyjkowo to są nasze hity ( oczywiście obydwie i lokomotywach )

spokojnej nocki kochane :)

Myszowata ja nie pomoge niestety, bo roznicy nie widze :zawstydzona/y::zawstydzona/y: mam 38 (pl), a i tu kupuje takie same, no czasem moze 37.

JA likend w pracy jak zwykle...

Mozemy sie juz oficjalnie pochwalic, ze smoka udalo sie odstawic z powodzeniem :-) Usypianie i nocki jak na razie bajera :-) dzis bez pobudek!!

Uciekam, musze dokonczyc obiad chlopakom na jutro no i na ts jezeli tam wiesci od Ramari :-)

kaha - moj Adas jeszcze nie chodzi - ale jzu stoi sam - to nasz sukces z okazj iDnia Matki poczyniony :-) ALE jakby chodzil to pewnie z jednej strony staralabym sie nie martwic i sluchalaby lekarki, ale na wszelki wypadek pewnie bym kupila te kapcie profilaktyczne z usztywniona pieta- zaszkodzic raczej nie zaszkodza, a moga pomoc moim zdaniem. My tez takie mamy ale czekaja na samodzielne chodzenie Adasia - takie akurat mamy PROFILEK - PROFILAKTYCZNE - GRANAT r. 24,5 (1629757119) - Aukcje internetowe Allegro

Witajcie:)

Dziś zapowiada się piękny dzień:)

Polusia u nas też pociągi to hit ostatnio:) Mnie również udało się wczoraj wyrwać z domu do lumpeksu właśnie. Fajnie tak wyjść bez dzieci;) No i najważniejsze, że znalazłam coś fajnego:)
Kalisa zdrówka dla Filipa! Spóźnione życzenia urodzinowe - wszystkiego naj!!!
Nesiaa życzę poprawy nastroju! Podziwiam Cię, że tak sobie sama świetnie radzisz. Dziś zapowiada się ładna pogoda, więc i humor powinien być lepszy:)
Madzia super, że Bartuś robi takie postępy:)
Myszowata jak mężowi poszło kolokwium?
Moniska mojego też ostatnio ciężko zadowolić. Jak tylko coś jest nie po jego myśli, to histeria:(

Miłego, słonecznego dnia!

kalisa zdrówka dla Filipka!Mam nadzieję, że już mu przeszło!
polusia fajne prezenty zaplanowałaś dla Julci!
asia to była algebra liniowo - średnio jest zadowolony...mówi, że może cudem zaliczy - oby!Zasady znał, ale coś w rachunkach pomylił...
nesiaa ja także Ciebie podziwiam!Jesteś wciąż w zasadzie z Olą sama, więc zmęczenie całkowicie zrozumiałe - spróbuj może coś dla siebie tylko porobić
truskawek jeszcze nie dawałam

Witajcie niedzielnie!U nas wciąż kiepska aura:-(Franio w ramach rekompensaty braku słoneczka pospał 12,5h prawie - szok!Od 19.40 do 8.06!Wow!Szkoda, że ja od 6 to się już tylko przewalałam z boku na bok:-(M pojechał na zajęcia, a my z Frankiem wybieramy się na obiad do moich rodziców.
Miłego dnia:-)

Ja z jednej strony się nie martwię, ale boję się, że ona się tak nauczy i już będzie tak chodzić. Syn sąsiadki ma 2 latka i niedługo jadą z nim do ortopedy bo też źle nóżkę stawia i prawdopodobnie będzie nosił buty ortopedyczne. A poza tym chodzi mi jeszcze o to, że Oliwka to dziewczynka i brzydko by to wyglądało jak by miała krzywą nóżkę. Pomyślę o tych bucikach, chociaż jak byłyśmy u lekarza to Oliwka była w sandałkach i p. doktor stwierdziła, że dobre ma buty bi właśnie usztywniona jest piętka i teraz chodzi w nich po mieszkaniu, ale ona woli na boso i często je zdejmuje.

Witajcie...
tak czytam o waszych dziabągach ile to już gadaja to mi szczena opada...:-D
bo mój Mikuś to mówi tylko mama baba gol no i naśladuje kurę (zapytany "jak robi kurka" odpowiada kokoko)...ale z tym "kokoko" to ma jazdy bo czasami jak go na gadanie bierze to tylko koko i koko i to krzyczy a nie mówi :-D
W ogóle to nie wiem czy to normalne jak dziecko tak krzyczy i piszczy...jak jestesmy na dworzu to dzieciaki w jego wieku i nieco starsze (tak się złożyło że same dziewczynki = narzeczone :-D)...to uciekają jak go słyszą, no i każdy mi mówi że głos to on ma. Śmiejemy się że będzie kibolem hehe.

Ostatnio Miks sie wycwanił... zamiast zacząć gadac co chce to ciągnie mnie za ręke i idziemy po rzecz którą mi wskaże...a jak go zapytam czy o to mu chodzi to tylko kiwa głową na tak :eek:

Mam nadzieje że zacznie w końcu normalnie gadać ecccch:-)

Tabasia gratulacje ze smokiem... chyba też będę musiała tę metodę zastosować :) choć Miki to w ciągu dnia lubi też się uspokajać dydkiem a teraz jeszcze jak mu zęby idą to tym bardziej.

reklama
Dzien Doberek:)

Nocka u nas ok do 8 spalismy ale o 22 Bartus zaczoł płakac i nawet go połozyc nie mogłam to tylko na rece i tak do 23 chyba sie czegos przestraszył.Teraz drzemkuje.Pogoda do d... i chyba siedzimy w domu.

Dobrej niedzieli:)

Do góry