reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć Dziewczyny!

Zdrówka dla chorych!!!

Korzystam z chwili wolnego;) Dziś byliśmy z Magdą na kontroli bioderek i nie jest do końca ok, niby na granicy normy, ale trzeba pieluchować i za miesiąc się okaże. Oby było dobrze, bo lekarz postraszył nas jakimś aparatem.

Dziewczyny mam pytanie. Jak karmiłyście piersią piłyście kawę? Ja już miesiąc nie piję. Czasami przydałoby się wypić słabą kawę, zwłaszcza, że mam niskie ciśnienie i sama nie wiem, czy mogę.

Pozdrawiam Was serdecznie!

reklama
asia po pierwsze całuski dla Madzi - wczoraj skończyła miesiąc!:***Po drugie to to całe pieluchowanie radziłabym skonsultować z innym lekarzem - słyszałam już o tym, że zalecano je bez potrzeby. A z Madzią na pewno będzie dobrze, nie może być inaczej!A po trzecie to co do kawki to piłam, ale już wtedy jak Mały był pół na pół butla i pierś. Rano piłam słabiutką kawkę a nie karmiłam go po niej ładnych parę godzin, no i to nie codzienne. Zwykle oszukiwałam sie inką. A jak u Was z karmieniem?

Myszowata u nas z karmieniem podobnie. A co do Madzi bioderek, to mieliśmy robione usg, więc przynajmniej wiem, że to pieluchowanie nie jest zalecone na wszelki wypadek. Szymon miał swego czasu z bioderkami ok, a mimo to lekarz zalecił pieluchować, tylko że my tego nie robiliśmy, nic złego mu się od tego nie stało.

asia skoro usg wykazło, że trzeba pieluchować to trzeba - myślę, że za miesiąc nie będzie już takiej potrzeby.A jak tam nocki?Często się Młoda budzi? Jakie mm jej dajesz?

asia, podzielam zdanie myszowatej, tez słyszałam, że pieluchowanie to stara szkoła, tak, jak ortopedyczne buty dla każdego dziecka.
kalisa, widzę, że synek stęsknił się rano za mamusią ;-) to śmiech przez łzy, ja też mam dość nieprzespanych nocek, a u nas to się jakoś cyklicznie powtarza...
Ol zasnęła dopiero pół godziny temu, tzn juz raz sie obudziła od kaszlu. biedulka, tak okropnie płakała ze zmęczenia i żalu, a ja nie umiem jej pomóc :-(

Nocki spoko, gorzej ze spaniem w dzień:( W nocy budzi się na pierwsze karmienie dopiero 24 - 1, a potem nad ranem. Także pod tym względem jest super. A daję Bebilon. Dzięki Myszowata:)

asia - ja na poczatku staralkam sie nie pic bo mi M nie pozwalam i tez Inką oszukiwalam . Ale kiedys nie wytrzymalam wypilam i malemu nic nie bylo wiec od tamtej pory pije ale mysle ze mial juz ze 3 miesiace wtedy . A wczesniej to lyka dwa i koniec. Teraz za to 2- 3 dniennie a Alan jeszczee ciagnie , no ale wiadomo ze juz w wiekszosci to normalne jedzonko, a Madzia tylko mleko . Ale mysle ze jak 1 -2 na tydzien wypijesz dla polepszenia samopoczucia to nic zlego sie nie stanie. Najlepiej sprobuj - najpierw troszke jak jej nic nie bedzie to ok.Znam dziecko co po kawie mamy nie chcialo spaci bolal brzuszek.

Czeeeeśc! Wieki mnie nie było a co najmniej 1,5 tyg!
A nie było mnie bo zasuwaliśmy na działce. z braku możliwości wykańczania wnętrz przenieśliśmy się na zewnętrza
wink2.gif
było wyrównywanie działki, nawożenie ziemi. powstał ogródek warzywny i kącik z truskawkami. Wymieniliśmy też tuje uschnięte w żywopłocie i zrobiliśy pergolę dla winogron. Mnóstwo jeszcze pracy przed nami ale sporo już zrobione jednak i zaczęło wyglądać jak otoczenie domu a nie plac budowy
yes2.gif

Dominika mi coś gorączkuje od niedzieli - bez dodatkowych objawów więc czekam do jutra czy przejdzie czy jakaś wysypka się nie pojawi, bo wszystko wskazuje na wirusówkę...

Uściski dla Was i dla dzieciaczków!!!

Witajcie:)
Nie było mnie bardzo długo.Czasem na ts zajrzałam ale tu już nie dałam rady. Odkąd tak ciepło jest to mała dosłownie od 10 do 17 z przerwą na obiad na podwórku jest.A jak śpi to tysiące spraw do zrobienia. No ale mam nadzieję,że uda mi się poprawić.

reklama
Asia ja pilam normalnie, tylko bardzo mleczna (1/4 kawa, 3/4 mleka) a'la latte, ale na poczatku sie balam, wiec, tak jak dziewczyny pisza, najlepiej sprawdzic jak Madzia reaguje, no i tez mysle, z tym pieluchowaniem to przestarzale...

kalisa oby to byl jednorazowy wybryk Filipka :)

Asia KC zdrowka!

Dzisiaj Mlody nadal marudny, spal tylko raz, do 11.30, a potem chcial spac ok.5, ale stwierdzilam, ze go przetrzymam, zrobilismy wiec przejazdzke do sklepu, i teraz juz spi...mam nadzieje, ze dospi przynajmniej do 5 ;)

Do góry