reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Myszowata u nas Jas mial niskie ,zelazo a apetyt ekstra.Nie zawsze to idzie w parze.Ale wage macie super ja bym sie 20g nie przejmowal tymbardziej,ze z waga moglo tez cos by to prawie nic.:)

Monika
taka tempka w sam raz ząbkowa ,pewnie zeby.

reklama
Wiecie ja się aż tak samą utratą wagi nie martwię, zwłaszcza, że ciężko zważyć dziecko, które z wagi ucieka, więc ten pomiar to jest od pewnego czasu dla mnie taki tyle o ile, ale chciałabym, żeby jadł. W sumie nie jest to może takie niejedzenia na nie wiem jakim poziomie, ale jak czytam ile jedzą nasze marcowiątka to widzę, że mój Franio je na pół gwizdka.

Mój tez pewnie mało przybrał,alo wogóle teraz jak raczkuje.Tak wogóle musze małego zapisac na szczepienie ostatnia dawka na pneumo.
A z jedzeniem to Bartus słabiej je obiadek raz cały raz pół wczoraj kilka małych łyzeczek.​

No temperatura rośnie teraz 38.1. Zobaczymy przed spaniem. U nas apetyt jest a morfologia taka sobie i waga też raczej niezbyt wysoka. Przez pół roku przybrał tylko 800 gram. No ale nie odkąd chodzi to nie usiedzi w miejscu. My jeszcze z jakiś tydzień może półtora będziemy brać żelazo i zobaczymy czy coś pomaga.

Moniska no mój Frano to mały odkurzacz a sama wiesz że drobny :) a wyniki ma ok jak cała reszta u nas (z wyjątkiem mnie) . Mój młody od szczepienia do szczepienia czyli przez te pół roku przytył 2kg więc tym bardziej nie było powodu do niepokoju.

Myszowata dzieciaki teraz będą stać w miejscu z waga a rosnąć w górę jedynie

A moje dziecię nie wyspane dziś bo budzone co chwilę :( i zaczęło marudzic jak miałam iść ćwiczyć i nie mogę iść :( bo M. Nie da sobie rady :( szok :(

Witajcie!

Zdroweczka dla chorowitkow: Bartusia, Poli i Pawelka!!!!

polka dobrze, ze z Franiem ok!

myszowata moj tez bardzo malo je, w zeszlym tygodniu np. przez 4 dni zjadl tylko po kubku jogurtu rano, jablko na obiad, 250 ml kaszki na wieczor i butla na noc, czasami jeszcze zje kromke chleba z serkiem, musze sie przyzwyczaic, ze nie ma czasu na jedzenie niestety, na glodnego i chudego to on nie wyglada, wiec az sie nie martwie...zwazyc niestety go nie potrafie :-D, wiec nie wiem jak aktualnie to u niego..mam nadzieje, ze wyniki beda jednak dobre, i Franio ma po prostu gorszy okres teraz z jedzeniem!

Myszowata, mój Adaś ciągle krzyczy o jedzenie, a jak dostanie to wcale dużo nie zjada. Tylko że on cyckiem nadrabia i dlatego jest taki klusek. Ale przez ostatnie pół roku przybrał tylko ok 1 kg. A Karol to w ogóle przestał jeść po pierwszym roku życia i do teraz mu tak zostało ;) Raz mu robiłam morfologię, jak miał 2,5 roku i wyszła dobrze.

reklama
oj to heronek malo - to moj to smietniczek, tylko musi zglodniec bo jak nie to nawet czekolady nie wezmie;)

Alan - to kaszki z 6-7 lyzeczek takągesta niewiem ile wody bo na oko ;), do tego kromka chleba , obiad przed spaniem zupka+ jabłko , po spaniu - zupka + cyc jak wroce i kolacja- jogurcik + kromka chleba z wedlinka ;) a nieraz uda sie miedzy posilkami dac jakiegos biszkopcika, kawalek mandarynki albo jakas tofelka czekolady
ale zdazaja sie dni ze potrafi samego cycka tylko doic .

Do góry