reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Polka gratulacje, super zdolne masz dzieciaczki

ja dzisiaj wpadlam w wir gotowania, M sprzątął mieszkanie, a ja na obiad robilam pierogi z jagodami, pozniej zrobilam jeszcze gołąbki i sałatke jarzynową i ugotowałam na razie miesko królika na obiadki dla Krzysia
gołąbki robiłam sama pierwszy raz w życiu, no i wyszly troche malo slone, ale to nic nie szkodzi, lepiej w ta niż w gdyby były za słone, chyba muszą się jeszcze troche przegryzc :) ale nic musze przyznac ze gołąbki mojej mamy są zdecydowanie lepsze

witajcie kochane,
ionka trzymamy kciuki za Olcię i miłego wypoczynku:)
polusia, polka moja Pola teraz tez do pierwszej klasy idzie. jeszcze się nie stresuję. Na razie obczjam wyprawke tzn. tornister-plecak, piórnik i takie tam. Mam po prostu dostęp do hurtowni, która ma w ofercie artykuły renomowanych marek i cena niższa jest tak ok. o 30% niż w sklepie:) Zbieram zamówienia od córki i w połowie maja ruszam na zakupy:)

Ja dzisiaj popołudnie spędziła w pracy. Organizowałam Koncert z okazji Międzynarodowego Dnia Tańca, no i musiałam wszystkiego dopilnować. Nie chwaląc się wszystko poszło świetnie;)
Lila dzisiaj po południu miała mega marudera i w efekcie zasnęła o 21.30.
Jutro niedziela u moich rodziców, także trochę leniwa.

hej dziewczyny
wczoraj was poczytalam napisalam odpowiedzi skasowalam ;( wybaczcie nie dalam rady pisac drugi raz , dwie tabletki i tak mnie leb bolal ze mysialam ze nie wytrzymam;( dzis duzo lepiej ;), katar prawie minal , koniec ze staniem w przeciagach ;))))
Swoje przeszlam a ja na ogol zadko choruje.
Dzis prawie caly dzien na dworze, moje dziecko robi sie coraz bardziej rozumne pomijajac fakt ze jak mowie ze nie wolno to robi na zlosc ;))) jak mi sie uda to moze wkleje dzis albo jutro jakies zdjecie z pobytu u tesciow, z tamtego tygodnia ale przez ta chorobe nie miałam sily zgrac z aparatu.
polka- gratuluje tak zdolnych dzieciakow ;)

a co do zdolnosci malego to widze ze wszystkie nasze dzieciaczki bardzo podobnie ;) - moj tez nie cche w sklepie jezdzic w wozku tylko wszystko z polek zdejmuje, normalnie biega jakbym go ze smyczy spuścila ;) , do mowienie jakos sie nie garnie- jakies mama, nieraz baba albo tata -niewyraznie no ale pieknie mowi "nie nie nie" a nawet to krzyczy ;). Ale ma np. radoche jak wyjdziemy na klatke schodowa i tam taki poglos fajny- drze sie ze chyba u wsyzstkich slychac . Jak cos do niego mowimy - zeby pokazal to bardzo duzo rzeczy pokazuje w domu takich niespotykanych . Jedno co mi sie nie podoba to jak cos nie che dac to w placz . I strasznie uparty i robi na zlosc - to niestety odziedziczyl po mamusi . Mamy przy roletach żyłke u drzwi balkonowych no i gadzinka mala ciagnie ja - tlumaczenie, zabieranie go, zastawianie czymkolwiiek malo pomaga, robi ewidentnie na przekor . Do tego cwanbiak z niego- np. zastawiam mu droge do kuchni to ten niby rezygnuje idzie do kompa - cos tam stuka - wie ze ja zaraz do niego przyjde ;) - ja przychodze a ten czmych do kuchni bo wie ze juz odgrodzona droga .

Witajcie przy niedzieli:-)U nas dziś już zupełnie inna aura - niby jeszcze nie pada, ale widać, że jest to nieuniknione. Franio ku mojemu zdziwieniu spał od 19.50 do 7.50:tak::szok:Bałam się, że skoro tak szybko usnął to pewnie o 6 przyjdzie mi wstać a tu taka niespodzianka:tak:Dziś idziemy do moich rodziców na obiadek ot i całe nasze plany:-)
Miłego dnia Kobitki!:-)

Witajcie niedzielnie :)
pogoda do bani- zimno i do tego deszcz zaczyna mżyć :( a miałam takie plany - wyjazd do zoo a tu kaplica - siedzimy w domu.
mała wstała o 8 rano a usnęła wczoraj o 19:20 -myślałam tak jak myszowata że wstanie o 5 rano a tu taka niespodzianka:)
po za tym mam dylemat i nie wiem co mam zrobić - zaprosiła mnie wczoraj koleżanka wieczorem koleżanka na parapetówę do siebie - zadzwoniła wieczorem żebyśmy przyjechali i dzis ponowiła zaproszenie - sęk w tym że nie mam nic dla niej do nowego domu i nie wiem czy jechać do niej czy niej bo tak z pustymi rękami to nie fajnie a nie mam w domu nic poza jakimś winem :(
miłego dzionka :)

Dzień dobry :)

U nas dzisiaj też pobudka o bardzo przyzwoitej porze:) no ale tak jak polusia juz napsała pogoda okropna :/:/:/:/ wiec siedzimy w domu buuuuu

polusia jestem tego samego zdania co myszowata winko + jakis kwiatek doniczkowy i siup na imprezke:) poza tym skoro dopiero wczoraj wieczorem sie dowiedziałas, to skąd miałabys wyczarować jakies cuda, jak dzisiaj sklepy zamkniete ..

zdecydowaliśmy się jechać :) M pojechał z Julką do kwiaciarni, winko mam w domku,i jeszcze mam dla nich taki śliczny czajniczek na herbatkę - nie używany a obydwie mamy takie same komplety i wiem że Ona takiego nie ma - więc prezent na nowy dom będzie :) czajnik z porcelany, kwiaty i winko :) a dla jej córeczki kupimy słodycze :)
dzięki dziewczyny za rady :)

reklama
zdecydowaliśmy się jechać :) M pojechał z Julką do kwiaciarni, winko mam w domku,i jeszcze mam dla nich taki śliczny czajniczek na herbatkę - nie używany a obydwie mamy takie same komplety i wiem że Ona takiego nie ma - więc prezent na nowy dom będzie :) czajnik z porcelany, kwiaty i winko :) a dla jej córeczki kupimy słodycze :)
dzięki dziewczyny za rady :)
dobra decyzja:-)Bawcie się dobrze!

Do góry