reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hejka
monia a pawelek skaze ma nadal??
mojemu pawelkowi chyba przeszla albo przechodzi, bo mieszam mu caly czas mleczko, dostaje maselko i czasem jogurcik i raz tylko mial cos na buzce ale zniknelo...

ale niestety rano i wieczorem dajemy mu kaszke bo co innego szczegolnie ze jeszcze ten nieszczesny nutramigen, mleko krowie jak zacznie jesc to wtedy bede mogla kombinowac z platkami albo manna ale to pewnie niepredko...
kanapki je na 2 w zlobku, a i do tego i tak butla mleka:szok:
ale w nocy nie jada...

u nas mleko 3 razy dziennie, ale jak calkiem zniknie skaza to rano bedzie serek jakis albo jogurcik, juz sie nawet zaopatrzylam

maziajka gratulcje dla jaska!!

moje dziecko dzis super:-)spal AZ do 6.40 wiec wszyscy wyspani, oni zaraz do zlobka, ja posprzatam i tez zmykam do roboty

milego dzionka bo slonecznie sie zapowiada kochane;-)

reklama
Witajcie :-)
Monia współczuje problemów jedzeniowych. Naleśniki można zrobić dzień wcześniej :-) a może jekieś racuszki z jabłkiem czy coś w ten deseń. Moja koleżanka ma alergika i wiem, ze jakoś na wodzie robiła takie racuszki i były pyszne- próbowałam.
e-kord super, że już po szczepieniu i że Lila dzielnie to zniosła.
mazia gratki dla Jasia!
ajentka widze, że pies dodaje Ci odwagi.
Ja Wam powiem, że z moimi dwoma psami moge iść do ciemnego lasu i niczego się nie będę bała. Śmieszne to jest, ale nawet jak są jacyś faceci przy piwie wieczorem przy ulicy a ja jestem na spacerze z psami to nagle milkną rozmowy i stoją prawie na baczność :-D
Dziewczynki dzisiaj ide na usg. Stawiam, że młody waży 2400-2500g- ciekawe czy się pomyle. Dam znać po wizycie.

Miłego dnia!

Witajcie :)

monia u nas na śniadanie- kaszka na mleku albo: omlet, gofry,kanapka z serkiem, szynką, dżemem,pastą jajeczną, jajecznica, jajko na miękko, na drugie śnianadanie albo jogurt albo banany bądż bakuś biszkoptowy,

a ja dziś rano wkurzona - moje starsze dziecko mnie okłamało - dostawała ochrzan ode mnie a teściowa się wtrąciła i swoje 5 groszy i dawaj przy mnie że za dużo od niej wymagam, że ona jest jeszcze mała itp. to nie wytrzymałam i powiedziałam teściowej co ja o tym myślę to chyba się obraziła na mnie. no ale jasna choinka to co ma mi Julka kłamać jak najęta? i tak jest ostatnio bardzo nie grzeczna - chodzi sama po sąsiadach a ja latam jak opętana po wsi i szukam dziecka, kłamie jak najęta - nie wiem chyba złe czasy nastały dla mojej córki :(

maziajka brawo dla Jasia :):)

lecę coś zrobić :) miłego dzionka :)

no niestety u nas nie znika skaza.
czesto probuje mu cos podac, np teraz kilka dni pod rzad dostal maslo z kanapka i juz cos tam na skorce sie pokazalo....

niedawno dostal kaszke bobovity mleczno-ryzowa i wysypka gotowa.

monia no mój też ma skazę, ale od 2 tyg. podaje mu masło, cos mu na szyjce wysoczyło, ale nie iem czy to reakcja na masło:/ póki co jeszcze mu podaje zobacze czy pojawi sie cos jeszcze, a jeśli tak to juz zastanawiam sie nad tym co tabasia pisała, jakies specjalne masło bez mleka, tylko nie pamietam nazwy ( tabasia bede wdzieczna za przypomnienie), bo jednak tak chleb na sucho to porażka, samej mi cieżko przechodzi ..
kaszke mu daje ryżową o smaku jabłkowym na 2 śnadanie po drzemce i przez prawie 3 godziny nie jest głodny wiec spokojnie wychodzimy na spacer :), ale ja nie sypie tyle ile na opakowaniu pisza ( daje 3 i pół łyżki), wiec na dłuzej starcza:)

ramari to czekamy na wieści:) jej juz nie dużo Ci zostało do końca :)
polusia dobrze, że zareagowałaś bo teściowa nie powinna przy dziecku zwracać Ci uwagi, bo podważa wtedy Twój autorytet ! a Ty przecież chcesz najlepiej dla swojego dziecka !

Ostatnia edycja:
monia no mój też ma skazę, ale od 2 tyg. podaje mu masło, cos mu na szyjce wysoczyło, ale nie iem czy to reakcja na masło:/ póki co jeszcze mu podaje zobacze czy pojawi sie cos jeszcze, a jeśli tak to juz zastanawiam sie nad tym co tabasia pisała, jakies specjalne masło bez mleka, tylko nie pamietam nazwy ( tabasia bede wdzieczna za przypomnienie), bo jednak tak chleb na sucho to porażka, samej mi cieżko przechodzi ..
kaszke mu daje ryżową o smaku jabłkowym na 2 śnadanie po drzemce i przez prawie 3 godziny nie jest głodny wiec spokojnie wychodzimy na spacer :), ale ja nie sypie tyle ile na opakowaniu pisza ( daje 3 i pół łyżki), wiec na dłuzej starcza:)
ja daje kaszki tyle zeby zgestniala woda, wychodzi okolo 10 miarek takich od mleka.

monia ja chyba nie pomogę co do śniadania bo u nas od wielu miesięcy różne kaszki mleczno-pszenne. Rzeczywiście są drogie, ale ja mimo, że robię je na gęsto to starczają na dłużej - sama nie wiem na ile bo zwykle mam chociaż 3 otwarte jednocześnie i robię je naprzemiennie
polusia dzięki za poddanie mi pomysłu z jajeczkiem na miękko - będę próbować:*A co do Julki - musisz jasno postawić sprawę moim zdaniem. Nie ma co to odpuszczać bo mała.
ramari powodzenia na wizycie i daj znać jak tam Radzio!

Witam się wyspana i zadowolona:-)Franio spał do 8. Pogoda cuda. Babcia ma mnie ponoć dziś odwiedzić, więc nie wiem kiedy sobie planować spacer - muszę zadzwonić i spytać, o której ma w planie przyjść.
Miłego dzionka:-)

wlasnie pawelek od dwoch dni zajada sie jajkiem na miekko, wczoraj zrobilam sobie i zjadl mi cale wiec dzis ugotowalam dwa, jedno dla niego drugie dla mnie :p

reklama
hejka

widze temat jedeniowz na tapecie...to moje dziecie wczoraj zjadlo calego banana i 10 truskawek odmrozonych..potem z soku cozyostal wlałam do manny az sie trzasł :)
juz daje mu bananka do łapki i zajadam sam :) zuch. Chlebka tez wiec kawałki to juz nie problem:)
u nas na sniadanie to tylko kasza ale rózna, chlebkiem sie nie naje bo podziubie i wywala wiec u nas chlebek to taka mała przekaska...ale jajko na miekko tez muszę zrobić.
Za to mlody uwielbia serek topiony ze szczypiorkiem :) i chyba sie skusze podac mleko krowie...zrobie budyn wisniowy:)

milego dzionka Wam zycze..

ramari no jestem ciekawa ile Twoj babelek wazy :)
ciekawe co u Asi i Madzi i Szymonka :)
polka dobrze zrobilas...

Do góry