reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

U nas żeby zostać porządnie zlanym wystarczyło wyjść po południu z domu ehhh pogoda nas nie rozpieszczała w te Świeta:( oby weekend majowy był lepszy!
Mnie z kubeczka Filip z tatusiem oblali, ale sie cieszył :)

reklama
Hej:) A ja dziś suchutka, no pomijając padający deszcz:( Wrrrrr ta pogoda jest dobijająca. Też liczę na pogodny majowy weekend. Ola zasypia po mannie. Ciekawe jaka będzie noc bo wczorajsza była masakryczna i jeszcze pobudka o 5. Mama moja ją wzięła ale i tak nie mogłam spać bo zaczeła piszczeć od rana. Cały dzień dziś piszczy i jest mega marudna. Chyba u nas też zawita jakiś ząb.

nesiaa spokojnej nocki życzę!
heronek ano cichutko! Pewnie jutro wróci ruch;-)
czarna udanej imprezki i smacznego jedzonka z grilla:-)
kalisa fajny miałaś Dyngus:-)

Hej hej:-)Ja się tak przejadłam, że szok:zawstydzona/y:Franio natomiast nie chciał dziś nawet tknąć obiadku:dry:No, ale wczoraj zjadł chrzanowy barszczyk i próbował wędlin domowych i ciast:tak:A mnie od soboty wieczór potwornie boli kolano - teść stwierdził, że to zapalenie jakiejś torebki chyba stawowej:confused:Nie pamiętam już - w każdym razie mam smarować, wrazie co ibuprom i powinno przejść, jak nie kazał zrobić usg - oby się obyło bez tego.Ja też już myślę o majówce - w sobotę i wtorek będziemy mieć gości więc obmyślam menu - dla jednych bruschetty, sałatka z rukoli a na deser banana split. A dla drugich chyba chińszczyzna po mojemu, a dalej nie wiem...Może coś mi podpowiecie?:tak:
Miłego wieczorku Laseczki:-)

edit: właśnie zrobiłam deser truskawki z serkiem homo:-)Nie wiem czy dam radę po świątecznym ucztowaniu...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nesiaa to witaj w klubie niespokojnych nocek :( oby dzisiejsza była lepsza :)
myszowata ja mam rewelacyjną marynatę do żeberek jak chcesz to napiszę - nadają się super na grilla ale i do piekarnika :)

melduję się że po świętach obżarłam się :)
pogoda do bani ale byliśmy w muzeum oceanarium - mała zadowolona bo oglądała różne paskudztwa - podobało jej się :) potem kawka w fajnej żydowskiej restauracji - jak będziecie w Krakowie to polecam Klezmer Hois - Najlepsza żydowska restauracja i Hotel w krakowie. www.klezmer.pl prawdziwa żydowska :)
dziewczynki zasypiają a ja jakiś film na tvn oglądam. od jutra jestem słomiana wdowa - M wyjeżdża na jakieś szkolenie - nie cierpię zostawać sama z dziewczynkami :( szwagierka też już wylatuje - szkoda bo wesoło z nią jest :)

miłego wieczorku :)

myszowata oszczędzaj sie, oby to nie było nic poważnego i szybko przeszło.
yra wizyta na pewno wypadnie ok
polusia szybko minie i nim sie ogladniesz M juz wróci
Ja też ogladam jednym okiem ten film na TVN :)

no laski, juz po świetach, wracajcie na bb ;-)
u nas byli dzis goście, zrobiliśmy grilla, dziewczynki się pobawiły obok siebie ;-) oprócztego mieliśmy kilka scen histerii, ryż preparowany na całej podłodze w kuchni, rodzynki na całym dywanie w salonie ;-) wesoło było :-) moja Ol zjadła dzis tyle, że myslałam, że juz butli nie tknie, a ona wszamała całą miche manny z owocami i jeszcze zapiła butlą!

dziewczyny, których dzieci mają trójki: czy to prawda, że to najgorsze zęby??

Witam Was:)

U nas świeta były ciepłe,świateczne i superowe,Bartus w kosciółku zaczepiał dzieci był najgłosniejszy,ale na liscie zasnoł.A petyt mu dopisywał.Jutro wstawie jakies zdjątka.

Acha mi wyskoczyło jakies uczulenie i mam pytanko czy do dermatologa jest potrzebne skierowanie od rodzinnego?

Dobrej nocy:)

Ostatnia edycja:
Hello. Ja się właśnie obżeram pysznym serniczkiem :)

Ionka, ja też słyszałam o trójkach, ale mój Karol przechodził ząbkowanie bezproblemowo, więc nie wiem jak to jest.

Adaś chyba jednak ma uczulenie na mleko, bo od kilku dni dostaje mannę albo owsiankę na zwykłym mleku i niestety pojawiła się biegunka, suche placki na szyi i szorstkie policzki. Ciekawe, że kaszkę z mm toleruje.

Jutro wybieram się z Karolem do okulisty, będzie miał badanie dna oka. Od 5 dni zakrapialiśmy mu atropiną i musiał biedny chodzić w ciemnych okularach na polu, bo słońce go strasznie raziło.

reklama
Dzień dobry.
Ja już wstałam a moje dzieci śpią. Ale była noc tragiczna :( Franko budził się co chwila z krzykiem. Butli nie chcial z kaszka tylko pic wreszcie nad ranem. Teraz śpi u mnie bo nie miałam siły wstawać co chwilę do niego.
Był już za bardzo zmęczony wieczorem i nie zdążył zjeść kaszki więc była murowana pobudka ale aż tyle:( zobaczymy jak wstanie w jakiej kondycji.

Ogólnie przeziębieni jesteśmy wszyscy :(

Nic biorę się za porządki bo w domu jak by tornado przeleciało :) :)
Do miłego i wracajcie tu kochane.

Do góry