reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

katrinka, masz rację! ;-)

yra, pozazdrościć sielanki, hehe ;-) oby tak dalej!!

dronka, współczucia :-( ja staram sie Olcię oduczyc od nocnej butelki, ale np. dziś w nocy ona wstała i czekała na butlę, tj. wcale nie chciała spać! po jakimś czasie płacz. a po mleku (wypiła caluśka butlę, więc może faktycznie była głodna??) słodko zasnęła. wcześniej nie miałam nic przeciwko, bo malutko w dzien jadła, więc nadrabiała w nocy. no ale teraz je naprawde dużo (może nie az tak dużo, jak Franek polki). normalnie sie boję, zeby mi się nie roztyła :confused:

reklama
Witam! Pisałam wczoraj ale mi posta skasowało i już nie miałam siły pisać znów. Jesteśmy u mojej mamy. Ola szykuje się do drzemki ale nie wiem czy zaśnie bo bardzo ładnie spała w nocy. Wybieramy się dziś z palmą do kościoła. Zobaczymy jak Ola będzie się zachowywać:)
Mysza m zdrówka dla Franciszka.
Ionka, Heronek tak to jest z tymi językami. Sytuację Heronka rozumiem. Redanek powoli nauczy się wszystkiego, naturalnie i w swoim tempie. No ale Ionka Twoim znajomi chyba chcą trochę przedobrzyć, tym bardziej, że sami języka nie znają:( Siostra mojego M mieszka na stałe w Kanadzie z mężem polakiem i dwoma córkami. Dziewczyny od małego uczyły się polskiego a dopiero jak poszły do przedszkola zaczęły uczyć się angielskiego. Teraz umieją oba. Mimo, że w domu rozmawia się po polsku to one między sobą już po angielsku. One chyba już myślą po angielsku i żeby porozmawiać po polsku muszą się bardziej skupić a wiadomo jak z dziećmi, nie zawsze im się chce. Wiedzą, że rodzice zrozumieją i gdyby ich nie upominali to mówiłyby cały czas po angielsku.
Yra super, że Franula grzeczniutki i daje się rodzicom wyspać:) Oby tak dalej!!
Dronka wytrzymałości i siły życzę. Gdzieś czytałam, że najlepiej żeby ktoś inny został z dzieckiem na noc. Mała nie będzie czuła Ciebie i może zrozumie, że cyca nie dostanie bo mamy nie ma. Może porozmawiaj z mężem żeby kilka nocy przecierpiał. Powodzenia!!
Miłego dnia!

Witajcie :)

Pobudka o 5.30 :/ dobrze, że już jest w miare jasno o tej godzinie to jakoś łatwiej sie wstaje, co nie zmienia faktu, że mógłby pospać troche dłuzej...
Zapowiadali ładna pogode, ale jakoś narazie jej nie widzę :( planów na dzisiaj nie mamy

yra tylko pozazdrościć i oby tak dalej.
dronka jeśli masz siłę i faktycznie chcesz odstawić od piersi to chyba pierwsze dni będą bardzo cieżkie, ale trzeba przeboleć, później bedzie juz coraz łatwiej bo malutka zacznie sie odzwyczajać, przynajmniej tak słyszałam, bo ja jak i Yra nie czułam powołania do karmienia i dotrwałam jedynie do 4 miesiąca. trzymam kciuki :)
ionka spokojnie, jedna butelka w nocy nie spowoduje roztycia, lekarka mi powiedziala, że teraz nasze dzieci juz sa w takim wieku, że samo mleko juz bardzo mało sycąco na nie działa, dlatego nalezy dawac kaszki :)

yra super, że tak ładnie wszystko się układa!
dronka moja szwagierka przy odstawieniu swojej małej męczyła się tydzień z takim nockami, ale potem już młoda pojęła, że cycusia nie będzie i się z tym pogodziła;-)
polka Franko to ma apetyt!
mysza zdrowia dla synka!

Witam się zmartwiona! Franio od rana kaszle na maxa! Niech to! Nie wiem już sama co mu jest. Chyba dam mu pulneo.

Miłego dnia:-)

Witajcie!

myszowata zdrowka dla Frania!!!

dronka nie pomoge, sama sie mecze z nocnymi pobudkami i nic nie dziala na mojego, ale moj M za to bardzo pomocny, tylko go szturchne i wstaje bez pytan zadnych do Mlodego...my juz od kilku tygodni dajemy tylko jedna butle, a Mlody i tak dalej budzi sie co godzine, poltorej...wczorajszej nocki chcialam tylko dac wode, ale tak sie Mlody rozplakal ciumkajac wode, a nie mleko, ze oczywiscie M dal mu mleko dla swietego spokoju...

yra to super poczatki macie!

Dzien Doberek:)

U nas nocka ok,chociaz Bartek jak sie obracał to non stopa uderzał sie o szczebelki i w płacz na mleko tez pobudka była.Wstał o 7,a ja pospałam jeszcze sobie.Teraz próbuje sie drzemnąc,ale jak narazie przeprowadza rozmowe z misiami.Pogoda ładna słonce jest wiaterek tez jest,ale na spacerek pójdziemy.

yra to masz super,oby tak dalej:)
myszowata zdróweczka dla Franusia!!!
ionka ja tez daje butelke mleka w nocy herbatki nie chce.

Zdróweczka zycze!!!

Miłej niedzieli:)

myszowata zdrówka dla Frania *)

yra fajne początki - oby tak zostało :)

dronka współczuję - niestety nie pomogę bo moja mała prawie nic się nie budziła w nocy :)

Witam
mam lenia - nic mi się nie chce, złoszczę się na wszystkich i na wszystko- chyba ta pogoda tak na mnie wpływa - pogoda do bani było słonka a teraz chmury są i chłodno więc pewnie ze spaceru nici :(
miłej niedzieli życzę :)

Dzień dobry !!!
Pogoda dziwna niby nie pada ale tak szaro buro. Miałam iść do Kościoła ale Franus niedospany bo u mnie niezliczona ilość pobudek aż do momentu kiedy zostawiłam Franiowi światełko to spał do rana. Nie chciało mu się pic ani jesc tylko chyba coś mu się śniło i potem się bał.
Teraz padł a ja będę wycierać to co pozmywałam i muszę poprasowac. Ściełam się z M. od rana i niedziela z głowy w burzowym nastroju.
yra widzisz jak pięknie sobie radzisz !!! Tylko gratulować i ja ściągałam 8miesięcy więc próbuj ile dasz radę.

Idę robić bo znowu usłysze że wiszę tylkiem na kanapie albo latam po aerobikach

No Polusia to witaj w klubie u mnie tak samo wszystko mnie denerwuje dziś ...

Ostatnia edycja:
reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry