reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Asia gratulacje :) szybkiego powrotu do zdrówka i do domku, super że to już za tobą. Buziaki dla maleństwa :tak:

Kalisa moja Oli waży tylko 9 kg a też już nie chciała jeździć w tym nosidle od wózka co do 13 kg niby było, gieła się i prężyła bo nie wygodnie jej było. 2 tyg temu kupiliśmy jej fotelik 9 - 25 kg i jest o niebo lepiej :tak:

karalajna co do mówienia to moja Oli mówi sporo bo mama, tata, baba, dzidzi, lala, be, nie, daj, pa pa, muuu ( krówka ), enil ( masz królik emil :) ), hau, kaka ( kurka ), ge ge ( gąska ), dysi ( nasz pies dyzio ) i ostatni hicior ceść ale tak mówi tylko do piesków do nas nie chce :tak: a za to ruchowo jest w tyle

Yra super że już w domku i że z małym oki :tak: jest cudny.

My dzisiaj byliśmy 3 godz na dwórku :tak: super ale niestety apetyt Oli nie wrócił dosłownie prawie nic nie chce jeść troche mnie to martwi bo i tak jest drobna chyba w poniedziałek przejde się do lekarza
Miłych snów

reklama
ASIA, WIELKIE GRATULACJE!! WRACAJ SZYBKO DO FORMY I POCHWAL SIE MADZIUNIĄ :-)

Heronek rozumiem, że mówicie z mężem po angielsku. A jak się zwracasz do Redanka? Będziesz go równocześnie uczyć mówić po polsku i po angielsku? A w żłobku pewnie po angiesku? Ciekawe czy jego zupełnie świadome pierwsze słowo będzie po angielsku czy po polsku:) Przepraszam za tyle pytań, jeśli nei chcesz nie odpowiadaj, ale tak mnie to zaciekawiło. Super bo Redanek będzie władał perfekt dwoma językami:)

nesiaa, to ja Ci coś opowiem. mam znajomą, ma małego synka. oboje z mężem są Polakami, ale mieszkają w anglojęzycznym kraju. z tego co wnioskuję, chcą tu zostać na stałe. dziecko nie chodzi do żłobka, wychowuje się w domu. no i ona mówi do niego tak tragicznie łamaną angielszczyzną, że mnie ciarki przechodzą :-( totalnie niegramatycznie i jeszcze na dodatek przekręca okropnie wyrazy, że mi jest ją tudno zrozumieć. dziecko właśnie uczy się mówić. nie raz rozmawialiśmy z moim M. o tym, że dziecko ani po polsku nie będzie umiało poprawnie, a już tym bardziej po angielsku.
ja mówe do Olci po polsku, ale śpiewam jej dziecięce piosenki po angielsku, albo mówię wierszyki.

oczywiście jak jest sie w małżeństwie mieszanym to co innego :-) mówię o sytuacji, kiedy samemu się nie umie, a uczy sie dziecko.

Dziewczyny na tak na chwile, napiszcie mi prosze bo nie wiem czy jechac do szpitala czy poczekac:(
Franio byl szczepiony 3w1 w srode a dzis w nocy dostal goraczke:( Nie ma poki co innych objawow tylko goraczka ok 38 stopni. Czy Ktorys z maluchow tez mial tak szybko goraczke po tym szczepieniu, bo mi pediatra powiedziala, ze moze pojawic sie dopiero po tygodniu a nie po dwoch dniach:(
HELP!

juz dotyczytałam, że Franio ma chore gardełko :-( życzę więc zdrówka!
ale odpowiem na pytanie, bo widzę, że każdy lekarz mówi inaczej... nam powiedzieli, że temperatura po 3-4 dniach, ale nie wyższa niż 38, natomiast wysypka później i wydaje mi się, że Ol własnie tą wysypkę miała po 10ciu dniach od szczepienia.

a ja siedze sama... Olga śpi, a M. poszedł do sąsiada na piwo (oby tylko to!) i placek węgierski. wiec siedze jednym okiem na bb, a drugim na "Skarb narodów". uwielbiam ten film. mamy nawet z M. swoje szyfry pochodzące z tego filmu, ale u nas znaczą co innego :-)

ionka jesli chodzi o wychowanie dziecka poza granicami swojego kraju...mam kuzynke we Wloszech, jej synek ma 7 lat, ojciec jest Wlochem, a chlopak tylko dzien dobry powiedziec umie po polsku, dla mnie to jest niezrozumiale, bo ani z babcia nie dogada sie, ani tym bardziej z dalsza rodzina w pl. Ja chce Mlodego nauczyc normalnie polskiego, zeby wlasnie z dziadkami, ciociami i wujkami rozmawial, bo przeciez bedziemy do Pl jezdzic...dlatego tez naciskam na M, by wiecej rozmawial z Mlodym w swoich jezykach, bo jak pojedziemy do jego rodziny, to Mlody tylko po angielsku do nich bedzie mowil?I tak Redan ochrzczony, wiec tez nie chce by gadali, ze spolszczylam Mlodego...

heronek, u Was jest inna sytuacja, bo Ty jesteś Polką i gadasz po polsku, a tówj M. gada po swojemu i to ok! takie zdrowe podejście. znam parę ona Hiszpanka, on Polak i też dzieci znają polski, hiszpański i jeszcze angielski ze szkoły czy przedszkola. ale to jest naturalne! natomiast, jak sie nie umie jakiegos języka dobrze, to nie powinno się na niego skazywać swego dziecka. ja znam kilka słów po włosku czy francusku, no ale w życiu nawet nie próbowałabym "uczyć" tego Olci.

ionka specyficznych typ z tych twoich znajomych, należą pewno do tego gatunku co na kilka tygodni wyjeżdżają z kraju i zapominają polskiego akcentu :)

Asiu ogromne gratulacje - warcajcie z Madzią szybko do domq:)
Yra witajcie juz w domu!!
Mysza zrówka dla Frania

Wiecej nei dałam rady bo jestem wykończona. Pomysł odstawienia małej od piersi padł od M i sadzialm ze mi w tym bedzie pomagal-nieststy przez niego nie widze sensu bo na 5-6 pobudek !!! tylko raz nie dawałam cyca - ze wzgledu na M ktory jak tylko Gabrynia zaczynala płakac - słyszalam od niego "ja tego dłuzej nie wytrzymam", "Gabryniu co jest":baffled: qrna a co ma byc-dziecko chce cyca bo sie przyzwczaiło a ten takie teksy wali:angry: nawet jak miał na 2 zmiane czyli konczyl o 22 to moglby mała sie zajac z rana bym mogla sie wyspac bo dawal przez to po 2 godz koncertu i pobudka wczesnei rano o 6 przez tydzien a ten sam odsypia te koncetowe nocki:wściekła/y: Chociaz 1 raz dałby mi sie wypsac a ten co?? brak mi słów!!! Pocieszajace jest to ze mała o 19 zasypia juz sama i coraz szybciej zasypia w nocy gdy ten 1 raz nie dam jej piersi !! ale czy na tyle pobudek to ma sens?? Sama w to zwątpiłam:-(

Miłej niedzieli życze!!

reklama
Witam się

Yra normalnie sielanka powiadasz :-) Oby tak dalej...czekamy na rodzinną fotkę :-)

Ja jutro idę z Nikodemem na pobranie krwi. Moja cierpliwość do tych nocek się skończyła. Badam żelazo i magnez jak wyjdzie OK to nie wiem o co kamon. Pewnie zęby i trzeba się będzie przemęczyć.

Do góry