reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
tez kiedys tak miałam, że mogłam cokolwiek koło siebie zrobic, jak Ol spała. ale teraz ona zasypia około 14, więc tak sie nie da ;-) normalnie idę pod prysznic, drzwi do łazienki otwarte, Olci daję jakieś zabawki, a jesli za mną zatęskni, to sobie przychodzi do mnie ;-)
szukałam sandałków z zakrytymi paluszkami i normalnie u nas nie ma :-( tylko takie gumowo-plastikowe ze świnką Peppą, ale nie chcę takich. gdzieś niedaleko nas podobno Polacy otworzyli sklep z bucikami dla dzieci, może tam będą jakieś inne.

Blueberry ma taka wadę? Tzn., że to nie znika z wiekiem? Mój Franek tak te stópki wykręca, że czasem mam wrazenie, ze nie da rady na nich sam chodzić:/
No on dalej ma, chociaż widać poprawę. Karol miał 15 miesięcy jak zaczął chodzić, możliwe że przez tą koślawość tak późno. Byliśmy na wizycie prywatnej u takiej słynnej rehabilitantki i ona powiedziała, że taka koślawość często jest u małych dzieci fizjologiczna, ale u niego to trochę jednak wykracza poza fizjologię. Mieliśmy zadane ćwiczenia, chodziliśmy potem do ośrodka rehabilitacyjnego. Butów specjalnych nie kazali zakładać, wręcz mówili żeby wybierać jak najbardziej elastyczne obuwie. W domu poszukam zdjęć, które robiłam jego nóżkom na polecenie lekarki i jak znajdę to Ci wkleję.

kupiliśmy te buciki do domu befado, na rzepy - nasz błąd, trzeba wymienić. już ściąga.

My mamy wiązane :) i też ściągał ale w końcu mu się znudziło :) zwłaszcza jak pewnie już chodził :) a na rzepy ma adidasy na dwór i we wózku jak mu się nudzi to też zdejmuje ale lubi w nich chodzić :)

No on dalej ma, chociaż widać poprawę. Karol miał 15 miesięcy jak zaczął chodzić, możliwe że przez tą koślawość tak późno. Byliśmy na wizycie prywatnej u takiej słynnej rehabilitantki i ona powiedziała, że taka koślawość często jest u małych dzieci fizjologiczna, ale u niego to trochę jednak wykracza poza fizjologię. Mieliśmy zadane ćwiczenia, chodziliśmy potem do ośrodka rehabilitacyjnego. Butów specjalnych nie kazali zakładać, wręcz mówili żeby wybierać jak najbardziej elastyczne obuwie. W domu poszukam zdjęć, które robiłam jego nóżkom na polecenie lekarki i jak znajdę to Ci wkleję.
Dziękuję Ci bardzo:) czekam.

Ja przez te rekolekcje ma dzień poprzestawiany. Na dodatek portfel z kasą i karta do bankomatu w aucie M.zostawiłam i dziś obiad późno :(
Franko jak zasnął w Kościele tak spał 2godziny jeszcze w domu we wózku przy otwartym oknie. U nas pada teraz :( nie lubię takiej pogody.
Franko ma bunt na mleko :( i butle generalnie. :( dziś go naszlo na bleee :(
Zrobiłam torcik czekoladowy z nudów he he i wszysc na niego czekają więc idę na kawkę . Do później :)

marela to Alan jest dzielny chlopak! :)

ionka ja tak samo robie z prysznicem...:)

Marciaa alez Niki ma stope :szok:, ja to myslalam, ze Redan ma duza (21.5)

a Mlody ma z 81cm teraz na oko, a wazy ponad 11kg...

reklama
o matko, ta pogoda mnie dobija :-( leje wieje siedzimy w domu. Ol spała 40 minut, wstała z płaczem i teraz tęsknie wyglada na ogród.

Do góry