reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ja tez polecam befado. Mielismy juz dwie pary. Dzieki blu za linka, bardzo fajne te sandałki. Muszę zobaczyć. Mojemu dziecku rozmiar 23 kupie bo 22 ma na styk z Befado. No szok poprostu.
Swoja drogą witajcie.
U nas strasznie ponuro i pada. Ja bylam rano na paznokietkach a Ł. wział malego i pojechali do m1 na plac zabaw i pojezdzil woziczkiem autkiem i lezy. Wstanie i obiadek i do pradziadkow jedziemy. Strasznie senna jestem najchetniej bym poszła spać...
nadrobie Was troszke:)
Zrobilam dzanemzielonej herbaty tak mnie 4 dzien gardło drapie ze szok nic nie pomaga

mrozik niektore z nas maja ciut wiecej czasu bo maja jednego dzieciaczka ty masz dwojke wiec to tez masz wiecej pracy :)
Mi Ł. duzo pomaga. Zakupy zrobi, jedzie z mlodym czasem do galeri czasem do dziadkow. Autko mi umyje sam z siebie albo tak jak dzis sniadanko mi zrobił :)) normalnie cod miod...:p

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny. Jakoś nie mam weny. Pozdrawiam was wszystkie. Co do ubioru to u nas w zimę rajstopy i body na długi rękaw, czasami albo bluza albo bluzka. Teraz ma body krótki rękaw i dresy i skarpetki. Co do butów to kiedyś nie nosił, ale dzisiaj założyłam takie trampki. Kurcze moje dziecko jeszcze nie spalo. A miałam się wyszykować na spacer gdy paweł będzie spał.

u nas po domu w skarpetkach Abs , do tego rajstopy, body z dlugim i nieraz na to kamizelka . A buciki tylko na dwor , lekarka powiedziala zeby jak najmniej w bucikach dopoki dobrze nie chodzi, wiec nie zakladam nic na sile, zreszta ja sama po domu na bosaka najbardziej lubie . Pojedziemy do ortopedy niedlugo to jeszcze podpytam.

A my dzis po szczepieniu, normalnie jestem w mega szoku, nawet nie krzyknal ,nic:szok:, pytam kiedy mu zrobi ten zastrzyk a ta mowi ze juz po :szok:, a bylam przygotowana na mega placz ;-). No i powiedzialy ze wyglada bardzo powaznie jak na swoj roczek. Oczywiscie przylepa nie dala sie dotkykac prawie, wstydzioch ;)

Teraz padl ze zmeczenia ;) a ja za chwile wybywam do pracy. M dzis w domu bo mają rekolekcje , aby kurna u mnie w pracy nie ma wolne na reolekcje :baffled:

a i mamy 80 cm i waga : 9690 . Nic nie powiedzialy wiec chyba ok ;) Ale tak serio to nie mam pojecia jak Wasze mluchy ze wzrostem i wagą;)? Nawet nie moge porownac ;) Wiem ze o tym pisalyscie ale .... starość nie radość - skleroza a nie dam rady tego odszukac ;)

Ostatnia edycja:
a miałam sie pytać
Czy szczepi ktoras moze na odkleszczowe zapalenie opon mozowych?
Ja ide sie w nast tyg wypytac co i jak bo sie boje ze w lesie sie nabawimy kleszczy...psy juz mają..Ł. tez raz jednego przytaśtał

u nas rajstopki ale droesowe portki, bodyz długim, albo bluza dluga i pod to podkoszulek

Ostatnia edycja:
dzięki za opinie o butach - jednak jako pierwsze kupię rehabilitacyjne - te z memo :) brzydkie :((( ale nie o walory estetyczne tu chodzi ;)

:*** miłej nocki

Ja kupiłam te butki Memo, ale na polecenie ortopedy. Mój młody ma stópki płasko-koślawe i to ma mu niby pomóc. Tylko z tego co wiem to nie są butki ortopedyczne, tylko do nauki chodzenia. Są dosyć wysokie - bo dobrze ponad kostke i zapinane na trzy rzepy.

Tak wogóle to witam Was dziewczyny po bardzo długiej nieobecności. Pewnie mnie nawet nie kojarzycie bo bardzo sie nie udzielełam, ale czytam was od samego początku:)
Mój Franuś niestey jeszcze nie śmiga sam. Mam wrażenie, ze to przez te koślawe stópki. Chodzi wprawdzie przytrzymując sie czegos, ale daleko mu do Waszych pociech.

Pozdrawiam Was serdecznie i życze miłego dnia.

u nas po domu w skarpetkach Abs , do tego rajstopy, body z dlugim i nieraz na to kamizelka . A buciki tylko na dwor , lekarka powiedziala zeby jak najmniej w bucikach dopoki dobrze nie chodzi, wiec nie zakladam nic na sile, zreszta ja sama po domu na bosaka najbardziej lubie . Pojedziemy do ortopedy niedlugo to jeszcze podpytam.

A my dzis po szczepieniu, normalnie jestem w mega szoku, nawet nie krzyknal ,nic:szok:, pytam kiedy mu zrobi ten zastrzyk a ta mowi ze juz po :szok:, a bylam przygotowana na mega placz ;-). No i powiedzialy ze wyglada bardzo powaznie jak na swoj roczek. Oczywiscie przylepa nie dala sie dotkykac prawie, wstydzioch ;)

Teraz padl ze zmeczenia ;) a ja za chwile wybywam do pracy. M dzis w domu bo mają rekolekcje , aby kurna u mnie w pracy nie ma wolne na reolekcje :baffled:

a i mamy 80 cm i waga : 9690 . Nic nie powiedzialy wiec chyba ok ;) Ale tak serio to nie mam pojecia jak Wasze mluchy ze wzrostem i wagą;)? Nawet nie moge porownac ;) Wiem ze o tym pisalyscie ale .... starość nie radość - skleroza a nie dam rady tego odszukac ;)

Masz dzielnego synka:)mój mały w lutym mierzył 77 i a teraz wazył 8770 takze kruszybka do Twojego:)

kejcik witaj,pewnie ze pamietamy:)Mój tez jeszcze nie smiga.

Ostatnia edycja:
blueberry fajne te buciki, a myślicie że one nadają sie do chodzenia w lecie na polu?? czy to takie tylko po domu sa?
marciaa wow jaką Nikoś ma big stopę, może z Niego jakiś koszykarz bedzie :D mój to jak na razie w rozmiarze 18 albo 19 chodzi :)
moniSkaBe ja tez do wyjścia moge sie przygotować jedynie jak Filip śpi, wiec jak tylko zamknie oczka na pierwsza drzemke to ja szybko sie myje:)
marela no to dzielnego masz synka:) a co do wagi to mamy prawie identyczną 9600 a mierzy 77,5 cm :)
kejcik witaj

My juz byliśmy na jednym spacerku, teraz skrzat śpi jak wstanie to zje obiad i znów wychodzimy :)

Marciaa - no mój Filip to niemal samoobsługowy jest, przy nim to już roboty zbyt nie mam - jedynie przypilnowac żeby coś nie wymyślił. Za to Wiki mnie strasznie absorbuje - a mówili ze z drugim łatwiej ;)
Mąż też wszystko w domu robi. Ale jak wracamy do domu, to jedynie nakarmic dzieci zostaje, wykąpać, zaraz do spania i ja padam z nimi.

Wiki tez malutka. Wzrostu to około 75 ma, a waży niecałe 9 kg.

reklama
Ja kupiłam te butki Memo, ale na polecenie ortopedy. Mój młody ma stópki płasko-koślawe i to ma mu niby pomóc. Tylko z tego co wiem to nie są butki ortopedyczne, tylko do nauki chodzenia. Są dosyć wysokie - bo dobrze ponad kostke i zapinane na trzy rzepy.
Mój starszy też ma tą właśnie wadę i rehabilitantka nie pozwoliła tych butów używać.

blueberry fajne te buciki, a myślicie że one nadają sie do chodzenia w lecie na polu?? czy to takie tylko po domu sa?
One są raczej przeznaczone do chodzenia po domu, ale w sumie na pole też się pewnie nadają :) Fajne sandałki można kupić w Smyku, ceny w okolicach 80 zł. Ale ja chyba kupię te Elefanteny z osłoniętymi palcami, co pokazywałam, bo się boję o te gołe paluszki ;)

Adaś ma około 80 cm, a waży chyba 11 kg. 13 kwietnia wybieramy się na szczepienie, to się okaze dokładniej.

Do góry