reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

marciaa ja rozumiem że dziecko może czegoś nie lubic albo nie miec apetytu czy poprostu malo zjesc i to wszystko jest ok. Ale moja córcia ostatnio nic nie je tylko gryza ode mnie albo od taty a tylko cały czas kaszki na Nutramigenie. uważam że to moja wina bo moglam wczesniej wprowadzac inne posilki a ja z lenistwa tego nie robiłam. Mówili mi żeby piła jak najdłużej mleko i ich posłuchałam. I co mi z tego wyszło ? ze je teraz tylko te kaszki ehh:-(
No ale jak to "jak najdłużej"? Przecież jest schemat żywienia, który mówi kiedy się zaczyna rozszerzać dietę. To kiedy jej zaczęłaś wprowadzać warzywa itp?

reklama
Yra cieszę się, że z Franiem ok. Dorodny chłopak :tak:
Polka pracowite dni przed Tobą. Powodzenia w przygotowaniach! Ale znając Ciebie, to pewnie ze wszystkim wyrobisz się bez problemu, a pewnie zrobisz nawet więcej niż zaplanowałaś.
Marela nie ma jak trafiony prezent;-)
Monika chyba lepiej dać ten antybiotyk do końca, zwłaszcza, że Pawełek po nim lepiej się poczuł.

Zazdroszczę Wam tych długich spacerów. Ja nie mam siły :-( Ale wkrótce znów będę lekka jak piórko :-D i wtedy poszalejemy. Tylko my ciągle nie kupiliśmy podwójnego wózka, a u nas to jedyna opcja. Ciągle łudzę się, że jeszcze mam trochę czasu :-D

Witajcie:-)

Ja dopiero teraz. Przepraszam ale troszkę pozapominałam co komu odpisać chciałam:-(

Dorotka witaj:-) Myślę,że z tym jedzeniem to tak niekoniecznie chyba przez Ciebie. Pewnie,że idealnie byłoby żeby dziecko według schematu jadło wszystko i w słusznych ilościach. Moja Kinga to raczej niejadek. Wielu rzeczy nie chce jeść i wielu nie próbowała do tej pory. Na przykład z obiadowych spraw to raczej zupy i ewentualnie oddzielnie samo mięsko. Typowe drugie danie nie istnieje dla niej. Ale próbuję systematycznie. Może kiedyś załapie:-)

Agus witaj kochana:-) Super,że się odezwałaś:-) Wiele razy myślałam co u Ciebie i czemu tak zniknęłaś.Troszkę się martwiłam. Pisz co u Was słychać:-)

Monia ja też zaufałabym lekarzom ze szpitala.

Yra dobrze,że z małym w porządku wszystko:-)

U nas dzionek zleciał przyjemnie. Udane ciuchowe zakupy, spacerek za rączkę z Kingusią.

Co do mycia zębów to z czasem słabo bo nie jest to lubiana sprawa przez małą. Używam pasty kupionej w aptece.

hejka
myszowata szczepionki brakuje? u nas nie brakuje 1 dawka poszla a 4 maja druga razem z pneumokokami
potem jeszcze 6 w 1:tak:

nie wiem dziewczyny ale mlodemu chyba sie poprawia i skaza znika albo nie wiem,w kazdym razie maslo jadl - ok , jadl ciasto w ktorym na pewno tez bylo mleko i ok, dzis dalam jogurtu i zobaczymy, ponoc po 1 roku czesto skaza mija, OBY :tak:

polusia
ja mam paste nenedent ale musze zakupic normalna szczoteczke a nawet dwie;-) bo jedna do zlobka, to juz od pon :szok:

yra mówis

stoczyć :) hi h

A Franio duży chłopiec fiu fiu :)

No cała ferajna śpi a ja patrzę na rodzinka.pl :) i dziś M. pierwszy raz się uśmiechnął :)na tym serialu właśnie hi hi

A swoją droga ja w zeszłym roku w tym czasie też toczyłam się :)

Kurde Wy prawie wszystkie po urodzinkach i pewnie już Was nudzi ten temat :) a ja się cieszę jak dziecko :)
Asia dziękuję że wierzysz w moje siły :)
monia zdrowka Pawełkowi i zaufaj lekarzom ze szpitala. Bo skoro pediatra w uszy nie zajrzał to skąd on może wiedziec? Swoją drogą mój to zawsze uszy bada.
Agus witaj spowrotem :) opowiadaj co u Was :)

Ostatnia edycja:
ionka- wiem minelo juz troche czasu i chyba przegapilam a;) , chodzi mi o to gdzie mam podać numer swojego konta ? ;;;))) , mamy jakiś oddzielny wątek ??? ;) No wiesz ta wygrana w piątek ;) Pamietam że nasz kochasz i miałaś się podzielić ;)

ech, nie wygrałyśmy forumowo :-(
wszystko przed nami, czekamy na większą kumulację ;-)

Ionka to u Was juz słoneczne lato?? ;-)zeby w gaciech i koszulce latac-masakra!!

no właśnie BEZ majtek :szok:
no u nas dzis było prawie 20stopni, Ola w sweterku i bez czapki, no ale nie całkiem na letniaka ;-)

apropop Guciów którym ddtvn zrobiło dzis mega reklame - dzieci przerośniętej wargi je noszą, widziałyscie cene na alegro, niedawno mozna je było kupic nówki za 78zł a teraz prawie dwa razy tyle. I pewnie teraz bedzie szał, nie cierpię czegos takiego , to tak jak z tym nieszczesnym cukrem jak był po 2,20 to nikt go nie chciał, jak jest po 5 zl to większość sie rzuca jak szczerbaci na suchary, sami napedzajac podwyzkę cen, ciekawe jakby przez kilka miesiecy nikt nie ruszył tego cukru z półek to co by było

pewnie masz rację.
ale mam pytanie: kto to przerośnięta warga???? :blink:

jestem padnięta.
dronka pisała, że 7 godzin na podwórku, u nas było 6, więc rekordu nie pobiłyśmy ;-) ale moje stopy muszą się jeszcze przestawic na tryb letniego lażenia ;-)

reklama
To jeszcze ja na chwilkę wieczornie. Zaliczyliśmy dziś dłuższy spacer ale w cieniu i jak zawiało to jednak chłodno, też słyszałam że od kwietnia po 20 stopni.:tak:
Myszowata Na mleku krowim, bo u nas żadnych alergii nie ma odpukać, a mm chyba nie wolno zagotowywać.
Yra Super że Franio już taki duży, rośnie Ci spory kawaler.:-)

Ślicznie dziękujemy za cudną karteczkę Olguni i jej mamie Ionce, Marcel wpatrywał się w nią zachwytem

Pięknie dziękujemy Milence i jej Rodzince a zwłaszcza mamusi Frotce za przepiękną karteczkę, jakże indywidualną, jesteśmy zachwyceni.

Dziękujemy ślicznie dziewczyny!

Do góry