reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ajentkp Cieszę się, że karteczka się podoba:)
To nowe mieszkanko musimy odswiezyć ale miszkając po kolei po jednym pokoju.W weekend chcemy tam juz nocować.Cieszę sie bo jeden pokój przeznaczamy na biuro i też bedę miała swój kąt do pracy:)Narazie rozłozyłam stół w jadalni i służy mi za biuro i magazyn i stołówkę:)Jutro musimy poprzewozic akwaria z rybami, troche babraniny z tym będzie.
Śpijcie spokojnie marcóweczki:)

reklama
no to wy spicie a ja was nadrabiam.
Ciezko mi w ciagu dnia bo sama z dziecmi ale teraz wszystkie pozasypialy wiec moge.
Yra super chlopak ci rosnie.No i nie martw sie jego waga,sama wiesz ze to nie zawsze prawda.
Ciazadorotki witaj ja termin mialam tez na marzec a urodzil sie 16 lutego wiec wiecej takich jak ty.Ja grzybow nie podaje dzieciom starsze moje dostaly dopiero jak zaczely chodzic do szkoly i chyba niewiele na tym stracily.Dzis wprawdzie u mnie pieczarkowa byla i maly zjadl pare lyzeczek przy mnie bo on taki sepu co my jemy to on tez probuje ale grzybow mu nie dawalam tylko makaron i zupke.
Agus witaj spowrotem.No teraz liczymy na czestrze wizyty.napisz co u ciebie.
Marela no fajnie tylko z tym autem to sie pospieszyl.Schowaj bedzie na pozniej.Dobrze ze wogole pamietal.Moj T to pewnie gdyby braklo tesciowej to nie wiedzial ze trzeba wogole odwiedzic wnuki.
Monia zaufaj lekarzom ze szpitala.Sprawdz tez sama bo jak dziecko boli ucho to jak lekko nacisniesz mu kolo ucha to zobaczysz ze go zaboli,moje dzieci tez lapaly sie za ucho i nie chcialy ssac butelki.
Frotka powodzenia przy przeprowadzce.
Ionka szok,a sasiad tez w samych majtkach latal?Ze dziecko tak wypuscil?Szok.Ale ja tez czesto widze jak rodzice opatuleni a na rekach niosa dziecko w pidzamce i bez skarpetek.

A ja przez dwa tygodnie podawalam juz zwykle mleko malemu bo tu tak zalecaja i od kilku dni maly dostal wzdecia w nocy i robi jasnozolta kupke nie taka biegunkowa i bez sluzu ale dzis kupilam spowrotem mu formule i sprawdze czy wraca do normy bo mysle ze jednak moze jego brzuszek jeszcze nie gotowy na te zmiany.A do tego jak juz przez kilka tyg przesypial mi noce to teraz budzil sie o 3 i 6 na karmienie.
Ok ide poczytac reszte i spac.Do rana.

witam,
ja juz pije kawke Słonko na chwile wyszło ale zaraz sie schowało za okropne chmury :-(
zobaczymy co bedzie dalej.
Co do tego jedzenia to ona prawie wszystkiego probowała i rozszerzalam jej diete stopniowo. Tylko ze ona chciała tylko troche tak jakby sprobowac pare łyżek i koniec. I do tej pory jej tak zostało tylko troche i koniec. Wiec nie zje całego posiłku żeby sie najadła tylko troche a za chwile butle woła. chyba chaotycznie napisałam
Dzis w planach planów brak .. Babcia moze nas odwiedzi a ja nie to moze zaczne nauke samodzielnego usypiania .... juz widze jaki bedzie płacz ...:-(

Witajcie z rana! W koncu sie wyspalam, Mlody mial tylko z 3, 4 pobudki...Zaraz samochod troche ogarne, bo na ten przeglad w przerwie pracy jade...U nas wczoraj bylo z 25 stopni w sloncu!!!! Ale w bez gaci, czy nawet w samych gaciach jeszcze bym dziecka nie dala....toz to marzec jeszcze, ziemia wychlodzona, itd....My tez juz na krowim mleku od parunastu tygodni, na razie odpukac, wsio ok, i dobrze, bo czasami od mm Mlody mial ta biegunke... yra ladnie Ci Franiu rosnie! Cos mi sie stalo z klawiatura, enter mi nie dziala...:( Milego Dzionka!

Witam! Ja tylko na chwilę korzystając, że Ola z tatą. Nocka ok. Pobudka przed 6 na mleko i niestety już nie zasnęła. Już jest śpiąca więc pewnie zaraz drzemka. Nie mam pomysłu na obiad. Może jakieś pomysły??:)
My też już od jakichś dwóch miesięcy jeden posiłek mamy na krowim mleku tzn. kasza manna na noc. Dzięki tej kaszy Ola śpi od mniej wiecej 19.30 do 6.
Dorotka moja też woli mleczne posiłki, ale zawsze coś tam zje innego. Spróbuj jej dawać do rączki jakieś jarzynki. Wiem, że dzieciaki dziewczyn tak jedzą i dziewczyny sobie chwalą samodzielne jedzenie dzieci. U nas narazie to się kończy zabawą jedzeniem, rozgniataniem i rozmazaniem po lodówce:) Ale jak dam jej swoją miseczkę, łyżeczkę i trochę zupy to dużo więcej je. Ona karmi mnie a ja ją:)
Miłego dnia!

Witajcie:)Ja śpiąca jeszcze ale późno się kładę i jeszcze w łóżku czytam trochę.Dzisiaj ma być 15stopni ,oby to dłużej pospacerujemy przed chłodnym weekendem.Ale mam lenia dzisiaj:(nic mi sie nie chce .Musze ogarnąć chatkę, o 12 jeszcze wpadnie właściciel dogadać nasze wymówienie.Pewnie nie ma zeby kaucję oddać i będzie wymyślał zniszczenia.
Teraz kawa po usnę zaraz
Nesiaa dzisiaj robie kopytka i bitki ze schabu w pieczarkach i cebuli.Milence zaraz wstawiam zupkę szpinakową i moze zje same kopytka zobaczymy:)

Ostatnia edycja:
Dzięki Frotka:) No to pomysł na zupę dla Oli już mam- będzie szpinakowa. A dla nas pewnie jakieś klopsy bo wyciągnęłam mielone mieso z zamrażalnika.

Dzien dobry wszystkim:)

Straszny wiatr u nas wieje :/

Na obiadek też gotuje zupkę, będzie jarzynowa z indykiem i lanymi kluseczkami. Co prawda Filip nie przepada za zupami, ale staram sie przynajmniej raz w tygodniu mu podawać. W ogóle to woli jesć posiłki o stałej konsystencji, a ziemniaki to wręcz uwielbia, odnosze wrażenie, że mógłby je jeść codziennie. Bo jak na obiad sa ziemniaki to zje wszystko, a jak ryż czy makaron to juz wybrzydza.

A powiedzcie jak przyprawiacie portawy? np takie zupy to co do nich dodajecie? bo może ja mu robię za mdłe i dlatego nie chce jeść:dry:

Ostatnia edycja:
Czesc !:)

Dziekuje dziewczynki za mile przywitanie :)*
tak w wielkim skrócie, u nas wszystko w porzadku. Po porodzie dopadła mnie mega deprecha, baby blues na maxa :) pózniej z kolei nie mialam dostepu do netu i stad taka długa nieobecnosc. zagladalam czasem ale nie mialam czasu siedziec przy komputerze. Stesknilam sie za Wami strasznie, mam nadzieje ze nadrobie ta moja dluga nieobecnosc.
Natalia zdrowa, od 2 miesiecy ładnie chodzi, łobuz rosnie niesamowity:)) wszedzie jej pełno hehe
jesli ktos mi przypomni jak wkleic fotke to pochwale sie tym moim łobuzem:)
3 kwietnia bedziemy swietowac roczek

reklama
chyba mi sie udało :)

musze zrobic jakis ładny suwaczek:) kiedys jak weszłam na chwile, to mialam jeszcze stary z ciąży a tu czarnuszka mi składa gratulacje hihih wygladało to tak jakbym znów w ciazy byla :)

Załączniki

• natalia 020.jpg
    natalia 020.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 49
  • natalia 012.jpg
    natalia 012.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 41
  • natalia 028.jpg
    natalia 028.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
Do góry