reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

yra może urodzi się z 2 tyg wcześniej, a wagę ma super, mój Franio w 30 tc (z om) ważył 1700g, a usg wskazało wtedy na 32tc

reklama
Yra super, że Franiu rośnie:) Zuch chłopak!!
My byłyśmy na spacerku u pieska i kurek:) Zwiedzanie gospodarstwa robi furrorę. Szkoda, że nie mamy krowy haha:)

witam :-)
u nas piekna pogoda, więc od rana na podwórku :-) już łaziłyśmy prawie 4 godziny, teraz wróciłyśmy na obiad i zaraz znów jazda ;-)

dorotka, dziś Ol zjadła mięsko w sosiku, do którego dałam 2 suszone grzyby. samych grzybów nie jadła, tylko ten sos. no a obiad ten sam, co dla nas. wcześniej jadła moje risotto z kurczakiem i pieczarkami i bardzo jej smakowało. nic nie było, tzn żadnego bólu brzuszka, czy brzydkiej kupy. no ale wiadomo, że codziennie nie je i minimalne ilości.

yra, moja jak się urodziła, to ważyła mniej od Frania ;-)

a nie wiem, czy Wam pisałam, wczoraj Ol mi spadła z krawężnika :-( troche policzek ma odrapany. no ale zagapiłam się na inne dziecko. dziewczynka od sąsiadów (córka tego gościa, co non-stop gazuje swój wóz w środku nocy) bawiła się na podwórku w samej koszulce sięgającej tak do bioderek. nie miała nawetmajtek, że nie wspomne o butach czy skarpetkach. ok, rozumiem, że w swoim ogrodzie puszcza się nawet i gołe dziecko. no ale nie na ulicę!! no i myslałam, że lata w samych majtkach, ale jak podbiegła bliżej, okazało się, że nie. dziecko ma na oko 4-5 lat.

inoka wiesz co tempertaura też chyba jeszcze nie jest u Was jakaś tropikalna co? Rozumiem koszulka i majtki w upał, ale tak???

yra to sweitnie ze z maluszkiem wszystko super i faktycznie ladna waga, bedzie spory jak jeszcze ponad 7 tygodni bedzie rosl :) Zdrowka zycze.

Ionka no nie dziwie sie,że sie zagapiłas.Lekka przesada z taka gołością teraz.Spora dziewczynka i bez gatek bee.
Yra super wiesci od gina:)spokojnie możesz czekać na termin:)
Myszowata to nie musisz makijażu robic terazHaha ale pewnie nie było ci do śmiechu jak bolało_Oby szybko zeszło:*
Nesiaa fajnie ,że macie pod reka zwierzątka:)Milenka uwielbia ogladac farmę na ceebeebies.
Śpi moja księżniczka :)chciałam filmik nakręcić jak tupta ale zapomniałam na dwór tela .Wieje ,w cieniu nie jest tak fajnie jeszcze jak w soneczku:)Sama jestem śpiąca jakoś

ja bym tak ubrala dziecko jak by było powyzej 25 i to jeszcze pewnie w cieniu :-)
ale kazdy robi jak chce ;-)

a my juz po spacerku i po obiadku. Oczywiście mojego makaronu nawet nie chciała ruszyc wiec znow poszła kaszka :wściekła/y:
na spacerku też długo nie byliśmy bo jednak wieje i momentami roi sie zimno.
Bylam w pepco ( czy jak to sie tam pisze) kupiłam sukenke w kratke za 15 zl chociaz na metce bylo 18.
Moje dziecko krzyczy "noń" a matka dopiero teraz zajarzyła (chociaz od paru dni juz wiem co to znaczy ) - noski miłoski:-D

reklama
Witajcie:)
Ale piekny dzien:) nie odzywalam sie, bo my prawie caly czas z Franiem na dworze:) Normalnie tak piekna wiosna, ze szok!:) Teraz tata z nim spaceruje, moze jeszcze troche sie kimnie Franio. Dzis pospal mi do 8 normalnie szok! jestem wyspana jak nigdy i musze sie pochwalic, ze wczoraj wieczorem zrobil siusiu na nocniczek, a dzis od rana jak go posadzilam zrobil i siusiu i kupke:D pierwszy sukces wiec jest:)
dorotka witaj! Dlaczego sadzisz, ze jesli dziecko nie je, to jest to porazka wychowawcza? A mozna dziecko nauczuc jesc wszystko? Bo mi sie wydaje, ze nie. Moj Franio teraz malutko je i to musze w niego wciskac jak sie zagapi w reklamy lub zabawi, bo tak to zje 5 lyzeczek i najedzony:/// Ale mial tez okres, ze super jadl co 3 godziny jakis posilek. Mi pediatra mowilam, ze dzieci tak maja i jesli nie spada na wadze, to nie przejmowac sie, wiec sie nie przejmuje. A co do usupiania, to u nas tez mordega...wyglada to tak jak u dronki z tym, ze ja nie bujam tylko klade sie kolo niego. Nie ma szans zeby zasnal w lozeczku:(((
yra super, ze z Franiem wszystko ok:)
agus witaj ponownie ;)

a mi te Gucie sie tak srednio podobaja, ale ponoc sa super zdrowe dla dziecka, wiec chyba przemysle zakup;)
milego popoludnia lasencje!:

Do góry