reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie!

U nas pogoda cudna! Jak się obudzi, obiadek i spacerek, przyjaciółka w 6 m-cu wybiera się z nami;-) A w ogóle będzie mieć dziewczynkę, Elizkę. Także Marcelek będzie miał koleżankę do wspólnych zabaw. Co do mycia ząbków, my staramy się robić to 2 razy dziennie samą wodą, tylko że Marcelek tego nie cierpi:-( Co do grzybków, my nie mamy zamiaru podawać jeszcze długo żadnych, nawet pieczarek. U nas hiciorem jest teraz kaszka manna z sokiem malinowym, uwielbia.:tak:
Dorotka Witaj! Ja też długo usypiałam Marcelka w wózku ale w końcu powiedziałam dosyć i się oduczył i sam zasypia w łóżeczku w dzień, a na noc nigdy nie mieliśmy większego kłopotu i od początku też sam zasypia. A co do błędów to kochana każda z nas je popełnia. ;-)
Oglądałyście o Guciach w ddTVN? jestem ciekawa kiedy ich cena znów wzrośnie skoro noszą je dzieci Angeliny Jolie i Gwyneth Paltrow;-)
Miłego dnia.

reklama
ajentka nie oglądałam ddtvn ale jestem żywo zainteresowana guciami :-) Wcześniej (jak frotka szukała dla Milusi) kosztowały około 120 a teraz 140 :szok: Znalazłam taniej ... i myślę ... Nini jeszcze nie ma bucików do chodzenia po dworku a coś czuję, że lada dzień będzie potrzebować :sorry2: Po domku śmiga bez, najlepiej goła stópka :-) naturalne abs'y :-D

dorotka witaj w naszym gronie :-) tak jak Laski mówią, marcówki czyli dzieciaki ur od stycznia po kwiecień :-D:-D:-D My termin na 25 marca mieliśmy a 7 kwietnia skapitulował :happy2:

polusiu u nas również bez pasty szorowanie :-)

nesiaa jakieś parę minut ... ile wytrzymuje, wiadomo, że na siłę mu nie będę myć ;-)

polka słoneczka :-) :* u nas jeszcze drogi ewakuacyjnej nie ma ... zatem budzi mnie skrzek zamiast przytulenia :-D

Coffee i reset :) może później spacerek ... zobaczymy :-)

ajentka83 a kiedy powiedziałaś dosc i jak długo musiałas walczyc zanim sam zasypiał. A i oczywiscie jaka miałas metode ?
no to niedostanie pieczarek :-)
Juz jestem od was uzależniona:-D

Dorotka Mały był chyba na przełomie 8, 9 m-ca. Jak widziałam że jest już pora na drzemkę to zamiast do wózka, kładłam do łóżeczka, włączałam kołysankę ma taką przy łóżeczku playskool, głaskałam po główce, klepałam delikatnie po pupie, robiłam szszszszsz do uszka;-) i zasypiał. Teraz wystarczy że włożę go do łóżeczka, włączę kołysankę, przykryję kocykiem, wychodzę, wracam za 5 min. a on słodko śpi.:-) Powodzenia, jak coś to śmiało pytaj, wiadomo że początki nie są łatwe.

My tez po obiadku, Milenka gotuje na sucho a ja kawka:)Miałam Gucie ,wtedy były po 105 na allegro +wysyłka .Niestety juz za małe są.Nie wiem czy na lato sie nie skusze na te dziurawe.Blu to okazja kupuj i na allegro wystaw na starcie masz 35zł na parze:)Szkoda,ze przegapiłam dzisiaj ten kawałek za DDTvn.
Pieczarek dzieciom nie daje, grzyby nawet dla dorosłego są cięzkostrawne.
Za pastami ostatnio patrzyłam nawet ale były tylko 2,6lat muszę w rossmanie zobaczyc tam zawsze były dla młodszych i wybór szczoteczek.Pastę warto stosować nawet bez fluoru, poniewaz dziecko zapamietuje jej słodki smak i mile kojarzy później mycie ząbków:)Pogoda piękna idziemy jeszcze raz na spacer:)

ajentka a ta manna to na krowim czy na mm?

A my już i po spacerku i po obiadku. Dziś w menu ryba, więc ciężko było, ale ostatecznie zjedzone. A ja pewnie będę mieć śliwę na czole - wychodząc w pośpiechu z łazienki na dodatek przy zgaszonym świetlne uderzyłam łukiem brwiowym w futrunę:angry:Przyłożyłam sobie coś z zamrażalnika, ale wątpie, że pomoże...Lecę uważyć sobie jakieś kawki:-)

reklama
Do góry