reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć:)Nocka super tylko tak od 20-23 kręciła się i gubiła smoczek.Ale to wina czwórek.
Wiolonczela to masz teraz wesoło:)Odkąd Milenka chodzi mam urwanie głowy, tym bardziej,że nie mamy drzwi do pokoi i wszędzie grzebie:)Stąd też przeprowadzka na dniach.
Ciążadorotko witaj ponownie. Widzę że udało sie z suwaczkami:)Moja córcia tez usypia wtulona we mnie ale zajmuje jej to max5min.poprostu wiem kiedy chce spać i wtedy ja kładę.Nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia.Uwielbiam te chwile gdy czuję jej spokojny oddech i ciepełko:)
U mnie tvn24 od rana zawsze:)a teraz dzień dobry tvn .
Polka wspaniała pobudka:)Też nie wyobrazam sobie, że mogłoby mojego Tatki braknąć, zdrówko juz nie te niestety:(
Miłego dnia:)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,
dorotko witaj, ja też od niedawna tutaj jestem ale dziewczyny są super i na pewno Cie przyjmą:) Nawet mamy podobne historie, że dzieciaczki miały sie urodzić w marcu a postanowiły wyjść w lutym hehe
a skąd jestes?? bo u mnie też pochmurno, może te same okolice??:)
wiolonczela skad ja to znam?? mojego dziecka prawie ze nie interesują zabawki, za to kable, kwiatki, szafki w kuchni, szuflady, telewizor, komputer to od tego mógłby nie odchodzic. Tez jak nie spi to mało co jestem w stanie zrobić bo cały czas musze na niego uważac...
heronek oby wysypka szybko zeszła, bo jak swędzi to napewno denerwuje Maluszka

Moje dziecko dzisiaj pobiło rekordy i wstało o 4.20 :/:/
Dobrze ze mąz sie nim chwile zajał to mogłam pospac do 6, bo inaczej nie wiem jakbym funkcjonowała. ZA to na Filipie ta godzina wrażenia nie zrobiła i zasnął dopiero przed chwilą. Ja nie wiem skad dzieci maja tyle energii :)

Kalisa moja Milenka z 5 lutego:)Ostatnio usypia szybciej i wstaje godzinę prędzej.Miedzy 10-11 dosypia i później koło 15 śpi godzinę.O 19 juz mega maruda, kąpiel na chwilę pobudza, kolacja i idzie spać:)
Zachmurzenie za oknem ,8stopni.Spacerek zaliczymy jak ma padać ?

Witam się!
U nas noc średnia. Mała nie spała od 4, zrobiłam jej jeśc o 5 i usnęł do przed 8. Szok:) Teraz tatuś wziął ją do teściów a ja ogarniam trochę dom. U nas brzydko i strasznie wieje. Dziś napewno spaceru nie będzie:(
Dorotka witaj! Mamy nadzieję, że spodoba Ci się na marcówkach:)
Miłego dnia!

dzień dobry kochane :)
u mnie też szaro i buro ale za to ciepło bo już 10 stopni.
nocka nie przespana poza godzinnym wyjątkiem kiedy to M wziął się zajął młodą, katar daje nam strasznie popalić, najciekawsze jest to że nie zatkany nosek jej w nocy przeszkadzał ale nie wiem co bo tyle ile ona jęczała, kwękała, nogi na mojej buzi, głowa na moim uchu, palce w oku - tragedia, ale położę się jak pójdzie drzemkować.

dziś na obiadek placki ziemniaczane z wcorajszym leczo i surówka do tego.
więcej chyba nie zrobię bo sił brak.

ciążadorotki Witaj wśród marcówek :) ja kiedyś moją Polę też usypiałam tak jak Ty tzn we wózku ale oduczyłam ją tego i teraz robi już to sama, ale popełniam za to tysiąc innych błędów :)

kalisa to pobudka o fajnej porze nie ma co :)

nic lecę na śniadanko - dziś sałatka makaronowa i ciepła bułeczka :)
miłego dzionka kochane :)

Kalisa moja Milenka z 5 lutego:)
czyli tak jak dronka napisała, przedział dzieciaczków marcowych jest jest dość duży :)

polusia oby Malutkiej szybko przeszło, a Ty odpoczywaj razem z nia i nabieraj sił
Ja nie wiem dlaczego, ale jak nie przespie nocy to czuje sie tak fatalnie jakbym miała kaca

pierwszy raz chcialam zacytować, ale widzę że cos mi nie wyszło:/

Ostatnia edycja:
Mieszkam w woj łódzkim. Niedaleko Piotrkowa :tak:
urodzinki Natalci juz sie odbyly i to dwa razy :)
W dniu jej urodzin był tort kupiony od dziadków(moich rodziców) przyszla chrzestna i to wszystko. A 5 marca urzadzilismy w restauracji jej urodzinki razem z przyjęciem weselnym. :-)
chce sie do was kochane przyłączyc bo moi znajomi nie maja dzieciaczków i nie chce ich zanudzac na smierc :blink:
moja córka własnie probuje zdjac mi spinke z włosów auc ...
A nasza nocka tez nie byla fajna 0d 2.30 niespalismy do 4.30 a wstala juz o 5.50 ... zapałki w oczy i kawa :tak:

dziewczynki moje mam pytanie : czy używacie jakieś pasty do zębów dla dzieciaków. bo tak się zastanawiam bo mała tak ładnie daje soboe umyć zębole a potem jeszcze sama szoruję że myślałam aby jakąś pastę jej kupić i tym myć. poradźcie coś :)

reklama
polusiu ja tylko wodą myję Małemu ząbki. Konsultowałam się w tej kwestii z naszą panią stomatolog i jej zdanie jest takie, że te pasty dla dzieci bez fluoru są nic nie warte, a na te z fluorem nasze dzieci są za małe, ale zapytaj swojego dentystę przy okazji- ciekawe jakie on ma zdanie

Do góry