reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

pawelek strasznie teraz plakusial przed zasnieciem, tez wiaze to z zebami, chociaz pewnosci nie mam bo do ryjka spojrzec nie da sobie za chiny:-p

a co do chodzenia to moj smiga juz pewnie po calej chacie, za raczki nie bardzo;-)

reklama
Cześć dziewczynki!

Nadrobiłam trochę, naskrobię coś od siebie i na 15:00 do pracy, nie ma lekko. Od poniedziałku zapowiadają wiosnę to w koncu nowy duch w nas wstąpi. Współczuje nocek tym co dzieciaczki się budzą, u nas odkąd mały śpi w swoim pokoiku (a to będzie już ładnych pare miesięcy) to nocki przespane od 19 do 6,7 bez ani jednej pobudki odpukać, no był krótki okres jak zęby szły ale teraz spokój. Wasze maluchy też teraz na etapie że wszystko wymuszają płaczem i wrzaskiem? Ja mojemu jak czegoś nie chcę dać bo nie dla niego to wyje tak jakbym go ze skóry obdzierała i nawet próba zainteresowania czymś innym często nie pomaga. Ostatnio miał taki cały dzień to w pewnym momencie posadziłam go na podłodze, wyszłam z pokoju, zamknęłam drzwi żeby policzyć do 10 bo miałam już naprawdę dość.:zawstydzona/y: Też tak czasem macie? Nie ukrywam że jestem też przemęczona bo mały najczęściej budzi się po 6, od rana opieka nad nim, obowiązki domowe, na 15 do pracy do 21, 22, po powrocie papierkowa robota do 24, 1 i na drugi dzień to samo także czasu dla siebie nie mam prawie w ogóle, ten tydzień taki ciężki bo M chodzi na nocki od rana śpi i ja ze wszystkim sama, potem popołudniu on zmienia wartę. No i ta pogoda działająca depresyjnie. No ale przyszły tydzień zapowiada się trochę luźniejszy to może ciut odpocznę. Sorka za marudzenie.
Polusia Tort na 6! Ja w wolnej chwili wstawię nasz ale do Twojego to mu daleko ale wspólnymi siłami z M zrobiony więc jesteśmy dumni.;-)
Miłej soboty.

ajentka ja mam dokładnie tak samo jak Ty - jk czegoś nie dam małej to zaraz wrzask prężenie się i cyrki - ale ja mam na to sposób po prostu nie zwracam na to uwagi ona sobie zrobi cyrk a potem jak gdyby nic się nie stało bawi się i już nie chce tego co chciała.

co do spania to moja Polka też śpi u siebie w pokoju i wiem że czasami w nocy się przebudzi ale pośpiewa sobie, po cuduję i usypia- my jej nie widzimy, ona nas, więc my śpimy ona też i wszystko jest jak na należy :)

ja jak widzę że idą zęby to też daję nurofen w syropie i jest ulga i nocka przespana. stosuję jeszcze Camile na ząbkowanie i też sobie chwalę :)

lecę dalej do pracy :)

hej Laski :-)

Dzisiaj castorama tour :-) szukamy podłóg do domku :))) Może przy okazji podjedziemy do ikei po natchnienie wnętrzarskie i szybki obiadek ;)

Lecę pod prysznic zanim Nini się obudzi.

U nas śniegu po pas ... :( ... w marcu jak w garncu :/

Miłego dnia kochane !

Witam w południe :)
Ja już wszystko zrobiłam, zaraz obiad i jadę wreszcie osobiście obejrzeć bratanka :) wycałuje to cudo !!! Nakupiłam mu prezencików :)
U nas dziś bez pobudek do 8.00 rano :) czyli manna jest strzałem w 10!!!
Franus ma dziś super humor :) właśnie sam poszedł do łyżeczka :) kocham go !!! Oliwia obiera dziś ziemniaki bo chce zarobić na prezent dla brata hi hi :) oni mają pomysły.
Z Wiktorem nakupiłam bibuły i jutro będziemy robić ludowy zielony gaik na powitanie wiosny :)
Nic kochane życze miłego weekendu ale oczywiście wpadne tu niebawem :) buziaki !!!

A ja korzystam z okazji, że niunia śpi a małżonek rozpakowuje swoje manele:) Przywiózł mi kilka par ślicznych majteczek z new look. Jak pójdą goście to będę przymierzać hiihih:) Jakoś się wyrobiłam ze wszystkim i nawet już wzięłam kąpieli. Zaraz idę włosy ułożyć i jakiś mały makijaż.
Polka u nas manna to też strzał w 10:)
Yra fajnie masz:) I super, że z teściem lepiej. Oby tak dalej!!

No ja juz mieszkanko posprzątane,z Bartusiem układałam jego ciuszki ma tego duzo i niektóre znowu są przymałe,rosnie mój malutki:)Teraz ja sobie zrobie kawke,Bartus drzemke ucina.

yra to super ze z tesciem jest lepiej nie ma to jak w domku!!Masz super mezus gotuje,mój od czasu do czasu jak jest:)
nesiaa mój tez lubi mi majteczki kupowac i perfumiki:)

Miłych imprezek Wam zycze:)

a ja już wszystko przygotowałam - teraz czekamy tylko na gości :)
życzę udanych imprez urodzinowych :)
zajrzę do Was późnym wieczorem pewnie

no a ja torcik dla Ł. odebrany i serniczek od babci...bo sobie zazyczył to mu upiekla :))
potem m1 te targi to smiech na sali:p ale wyczaiłam swietny bukiet i obkupilam sie w spodniczke ;-) taka troszke retro blektina z zamkiemz tyłu widocznym :))

maluszek spi wstanie dostanie obiadek i dziadkowie przyjada :)

reklama
Z tą manna to dałyscie mi do myślenia. Dzisiaj i ja spróbuje. Do tej pory dawałam manna rano na śniadanie. Mąż w pracy, ja gotuje krupnik i oglądam prosto w serce. Miłego weekendu życzę i udanych imprez.

Do góry