reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dzień dobry :)
A ja wstałam w dobrym humorze bo leki na Oliwie zadziałały :) i jedziemy 11.50 do taty :) tak się cieszę. Franko też pięknie spał no ale nie da sobie sprawdzic czy zęby się przebiły :) Wciągnął śniadanie całe i broi :)
Co do przebierania u nas to samo:) kopanie w czasie zmiany pieluchy więc resztę ubieramy na siedząco albo stojąco :)

Widzisz Monia jak super :) kumpela na wyciągnięcie ręki :) a ja mam zakwasy jak chodzę w płaskich butach :) hi hi bo ja odkąd pamiętam dla potrzeb pracy w szpilkach :) no i tak do dziś mam.

Miłego dnia !!!

reklama
Witam!

U nas dziś pobudka 6:20 więc nie tak źle patrząc na ostatnie pobudki:no: Marcel nie kopie przy przewijaniu za to w niebogłosy wrzeszczy o przewinięciu na leżąco już dawno zapomniałam bo cały blok by na nogi postawił, zostaje na siedzięco lub stojąco co nie jest proste. Teraz stoi przy stole i wszystko z niego ściąga:eek: Pogoda do d.... pada bleee więc z spaceru dziś nici, a tak to też raczej codziennie wychodzimy no ale jak pada to dziękuję. Lecę bo Marcelo świruje;-)
Monia Super że masz tam koleżankę, namów ją na zaciążenie.:-D Będzie raźniej.

Witajcie:)
Dziecko śpi wiec mam chwilke czasu. Pobudka nastąpiła o 6.30, ale wysłałam M żeby zajął sie małym a ja jeszcze do 8 pospałam:)
Jest tak szaro i ciemno, że światło musze świecić :/
Mnie Filip przy przewijaniu też kopie, a już najbardziej to po kąpieli jak go wycieram.

Co do butów na obcasach, to ja praktycznie tylko w takich chodzę, a że natura poskąpiła mi wzrostu to lubie obcasy :) No i niedawno miałam mała przygodę, a mianowicie ide sobie ide, az tu nagle robie krok i cos jest nie tak, patrze a mój obcas został za mną :/:/ Nie złamał sie a poprostu odpadł :/ dobrze ze byłam niedaleko domu, bo musiałam isc jedna noga na palcach z pieta w powietrzu :/

Witam witam :)

nocka wmiare ok..o:)
ja juz wreszcie moge swobodnie oddychac...wrocilismy do zywych jupi...tylko pogoda nieciekawa, pada i wieje i w domku dzis. Rano byłam na pobraniu krwi a wieczorkiem nauki...ale w weekend ma byc slonko...

Nikulek spi chwilka spokoju moj Ł. ma za 3 dni urodziny a ja nie mam zieloneg pojecia co mu kupic pomozcie ....

a co do obcasow to uwielbiam. Czekam na lato mam pelno zajefajnych szpilek :) ale ja zawsze elegancko chodzilam ubrana stad pelno takich butow a od jakiegos czasu powiedzialam stop i chodze na sportowo i tak mi wygodnie :)

Witam Was:)

Ja miałam pobudke o 7,bo musiałam przygotowac sie do miasta,a Bartus pospał sobie do 8 teraz ma drzemke.Mały rozbójnik dzien zaczynał przed 5 dałam mleko,zrobił kupe i zaczoł fikac w łózeczku troche wkurzyłam sie,ale po chwili zasnoł,mam nadzieje ze bedzie tak fikał dzis na cwiczeniach.

Miłego dnia i zdróweczka zycze:)

a ja biszkopt już mam w piekarniku , obiadek zrobiony, mała śpi ja oglądam Grey's Anatomy - bardzo luię ten serial :)
Pola dziś powtórka z rozrywki jest taka sama jak wczoraj - ja zwariuję dziś, jeszcze ta pogoda - leje ja z cebra maskara :(

Ta pogoda chyba na dzieci działa,u nas jest chłodny wiatr,deszczowo,szaro ponuro jak jesienia.Nawet na spacer nie mozna isc.Ja tez spiąca jestem nawet juz dwie kawy wypite mam.

A ja natomiast wojowałam z Frankiem podnad godzinę zanim się ululał i to było juz drugie podejście dziś do drzemki...Myślałam, że mnie coś rozsadzi od środka. Teraz mam moralniaka, że mnie denerwuja takie rzeczy- jak sobie z tym radzicie?
Co do przewijania to różnie bywa. Zwykle muszę coś dać do rączek, żeby chwilkę poleżał, najczęściej daje mu portfel - wtedy otwiera go i zamyka, ale czasem i to nie działa i mi ucieka, a ubieramy się też często na siedząco.
Obcasy lubię, ale ostatnio noszę się raczej na sportowo.Dla przykładu - kozaki na obcasie tej zimy nawet nie wyjęte zostały z szafy - w sumie nie wiem po co je kupiłam, tyle kasy i ciekawe czy będę je nosić...Teraz myślę o jakiś fajnych balerinkach. Najbardziej lubię buty z zary i venezi.

reklama
Witam!
U nas noc ok. ale pobudka o 6. przez te wczesne pobudki moje dziecię ma znów dwie drzemki. W nocy wyłączyli prąd a jak go znów włączyli to moja lodówka włączyłą alarm na cały dom, naszczęście nie zbudziła Oli.
Przy przewijaniu Olcia nie kopie ale nagminnie sie przekręca na brzuch, co przy kupce wnerwia mnie na maxa:)
A obcasy to u mnie rzadkość. Tylko na szczególne okazję.

Oleńka bardzo dziękuje Milence, jej braciszkowi i mamie za przepiękną karteczkę i życzenia.

Miłego dnia!

Do góry