reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja też mam kilka par bucików których nie mogę założyć. Ale teściowa przywiozła z kanady dr scholla i są super. Mam dwie pary, takie na teraz i troszkę większe.
Do nas pampesy nie przyszły, ciekawe czy dotrą. A do Was przyszły pocztą??

reklama
o kurcze to nie ciekawie, a patrzyłaś bo tam w deichmanie jest ich marka dla dzieci tylko nie pamiętam jak się nazywa. ja kupowałam ją dla Julki a ona ma bardzo wysokie podbicie i nawet teraz mamy z tym problem
W ogóle był marny wybór (byłam w D. w Tesco na Wielickiej). Z Elefantenów nie było ani jednej 20-stki, mierzyłam mu 21, były za duże na długość, a nie dało się dopiąć. Problem raczej wynika z tego, że ona ma stópki tłuste jak pierożki ;) Markę Deichamanna kojarzę Deitex, ale to raczej zimówki.

Buty ach buty temat rzeka :( u nas to samo ale na roczek szykuje się zebranie sporej gotówki więc część pójdzie na szczepienie przeciw pneumokokom a reszta na nowe buty, kurtkę i komode :)
U mnie nikt nie dostał pampersów :( ale ja tam akurat załapałam się na całą kampanie i mieliśmy prawie 100szt gratis. Teraz tylko raportowanie zostało na streetcom. No właśnie mam prośbę do mam które zetknęly się ze sleep and play jakby miały chwilę napisać mi swoją opinie na ich temat na mój adres mailowy paulina.kasprzak@gmail.com :) z góry dzięki.

Franko śpi. M.robi lekcje z Wiktorem. Oliwia dostała rozwolnienia. Więc teoria naszego lekarza potwierdzona ostra wirusówka:( nie wiem jak to będzie jutro bo do tatka miałam się pksem wlec z dzieciakami.

No nadrobilam chodz nie pamietam co komu wiec tylko chorowitkom zycze powrotu do zdrowia.
Maly obudzil sie dzis o 6 do jedzenia ale spowrotem zasnal i przed 8 musialam go budzic,no ale ja juz zasnac nie moglam wiec wstalam i spokojnie kawke wypilam i sniadanko przyszykowalam .Zawiozlam wszystkoch do szkoly i pracy i wstapilam po kwiatki,posprzatalam caly dol i zabieram sie za przesadzanie do nowych doniczek ktore dzis tez zakupilam na nowe i stare.Ciekawe jak mlody dlugo pospi bo chcialabym zdazyc.A na polku tak slicznie ze jak tylko sie obudzi to spacerek.
Teraz popijam kawke i biore sie do roboty:)Kocham jak jest tak fajna pogoda bo az sie rwe do roboty.

tak poczta przychodzą.
ja dzisiaj przymierzylam Pawelkowi 5 par butow i zadnych nie moglam wsadzic na stope, nawet rozmiar 22. Jestem przerazona.
Kurcze ja jestem ciekawe na jakiej podstawie oni wysylaja te pampersy, skoro matki nie dostaja, a dostaja dziadkowie i nawet wyslalam na Pawla i dostal, wszystkie 3 listy na ten sam adres :-D

Polka mozesz sobie przybic piatke z Carolcia, obie szczesciary :-D

A ja dostałam te pampki na siebie i M i także rozm. 4 mimo, że 5 zamawiałam.Na mamę też zamawiałam, ale jak na ten moment nie doszły...Na pierwszy rzut oka faktycznie ok, ale po teście - bywa, że się Franko w nich przesiusiał i są mokre zawsze po zdjęciu,sztywniejsze od zielonych i nie mają regulacji rzepów - nie będę ich kupować - polka możesz wykorzystać moją opinię do raportu;-)
Co do butków to Franko jeszcze nie chodzi, ale na spacerki wkładam mu trzewiki zamszowe z mathercare, mamy też gucie i dwie pary lekko za duzych z coccodrillo.Kupię jakieś solidne jak już będzie dreptał.

uff poszła moja małpeczka spać nareszcie :)

dziewczyny mam super przepis na bułeczki śniadaniowe - super są, jeżeli chcecie przepis mówić to zaraz napiszę :)

frotka kochana pamiętam ze pisałaś że nie możesz nic utrzymać u siebie na parapecie bo wszystko Ci wypala słońce. mam super kwiaty godne polecenia które nadają się na południowe okna i tarasy - jeżeli będziesz chciała to napiszę nazwy kwiatów

No ja juz po polowie roboty kwiatki przesadzone i pieknie sie prezentuja na gorze w salonie.Chyba obudzila sie we mnie milosniczka kwiatow bo zawsze moj tato sie tym zajmowal a tu w Stanach nie bardzo sie tym interesowalam i nie mialam zadnych poza Krotonem ktory rosl sobie sam no ale teraz mam wiecej czasu i zamierzam ozywic moje mieszkanie.Bo az dziw jak sie zmienil moj salon przez te kwiatki.W przyszlym miesiacu musze jeszcze cos kupic na dol na moje murki i szafeczki do kuchni.takze polusia specjalistko doradz cos mi co kupic.
No zaraz jade do szkoly po dzieci i musze jeszcze malego ciuchy poprasowac.Moze jeszcze okna balkonowe umyje ale nie wiem czy zdaze i co z moimi checiami po powrocie:)

reklama
A ja dostałam te pampki na siebie i M i także rozm. 4 mimo, że 5 zamawiałam.Na mamę też zamawiałam, ale jak na ten moment nie doszły...Na pierwszy rzut oka faktycznie ok, ale po teście - bywa, że się Franko w nich przesiusiał i są mokre zawsze po zdjęciu,sztywniejsze od zielonych i nie mają regulacji rzepów - nie będę ich kupować - polka możesz wykorzystać moją opinię do raportu;-)
Co do butków to Franko jeszcze nie chodzi, ale na spacerki wkładam mu trzewiki zamszowe z mathercare, mamy też gucie i dwie pary lekko za duzych z coccodrillo.Kupię jakieś solidne jak już będzie dreptał.

Dziękuję za opinie już wysłałam :) a po za tym niestety zgadzam się z Tobą żeby młody mial sucho 8razy na dobę zmieniałam pieluche. No i rozm.4 mniejszy niż 4.innych pieluch.
Polusia o przepis bardzo proszę :) i nazwy kwiatkow też mnie zaciekawiły :) więc jeśli mogę prosić ?

Ostatnia edycja:
Do góry