reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

My tez juz mamy zrosniete ciemiączko,ale zęby zrobiły strajk i nie wychodzą,a mały tak sie slini ze musze co chwile sliniaki zmieniac,moze cos sie szykuje,bo marudny czasem jest.

reklama
Witajcie!:-)

U nas się przestawiło i Marcelek pada ok.18, no najpóźniej 18:50 bo za nic w świecie nie da się położyć na drugą drzemkę i tak między 5 a 6 budzi się wyspany:eek: ale grzecznie jeszcze sobie pobryka w łóżeczku a ja chociaż mogę jeszcze z pół godzinki podrzemać dzięki temu że śpi w swoim pokoju i mnie nie widzi;-) U nas w całym domku pachnie ogórkową bo naszła nas ochota i właśnie gotują się dwa garnki mały i duży, mały dla Marcelka bez wegety na indyczku i duży dla nas z większą ilością chemii na żeberkach;-). Co do nocniczka ja robię tak jak Ionka sadzam przy każdej zmianie pieluchy i jak zaczyna stękać, prawie wszystkie kupy trafiają do nocnika a siusiu jak się uda, tylko że Marcel bardzo lubi na nim siedzieć, mamy taki z Ikei, on jest dość wąski i małęmu chyba wygodnie na nim bo pupa mu nie wpada a nóżki stabilnie na podłodze, poza tym zawsze trzyma jaką zabawkę i się nią zajmuje albo ogląda sobie siusiaka:sorry2:
Czarna Dużo zdrówka dla Sebka, bidulek. A lekarka się zainteresowała skąd te comiesięczne zapalenia oskrzeli?
neska Super że Miluś już taki duży. Swoją drogą śliczne imię. Zdrówka dla chłopców.

Miłego dnia mimo pogody:dry:

A jeszcze co do ząbków to u nas był przestój a teraz wybijają się na potęgę, mamy górną jedynkę i dolną dwójkę, wybija się jeszcze druga górna jedynka, dwójka i widzę że w dolnej partii też zaczyna się coś dziać, narazie odpukać jest spokojnie ale początki były ciężkie. Właśnie muszę zmienić suwaczek.

Ostatnia edycja:
Witam

Agulka fajnie,że mieszkanko się Wam trafiło:-)
Czarnuszka zdrówka dla Sebusia. Biedaczek namęczy się a Ty przy nim:-( Bądź silna, myślę cieplutko:-)
E-kord powodzenia
Neska niech rośnie maluch zdrowo, to najważniejsze

Co do nocnika to u nas dopiero w planach zakupowych, muszę spróbować jak zareaguje ale myślę,ze dopiero bliżej lata jakieś poważniejsze próby będą:-)
U Kingi jak wyszły jedynki tak na razie nie widać reszty:-(
A wczoraj się strachu najadłam:-(
Mała bawiła się wieczorkiem i nagle wdrapała się na pudełko w którym ma pluszaki.Nie zdążyłam jej chwycić a ona fik na buźkę:-( I oczywiście w płacz. Płakała tylko chwilkę ale poleciała jej krew:-( Nie dała sobie wczoraj zajrzeć co sobie przecięła.
Dziś jak myłam jej ząbki to zobaczyłam, że naderwała sobie skórkę nad górnymi jedynkami ( tą płonkę jakby- nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam)
Jadła ładnie więc chyba ją to nie boli.

Teraz sobie śpi a ja jakoś bez życia taka wypompowana jestem:-(

Co do niocniczka,narazie nie mamy,ale moze latem nad tym sie zastanowimy i chyba kupimy,bedzie tez ciepło i mały bedzie mógł na gołym siusiaczku latac.

Mały sie zbudził za chwilke obiadek.

co do nocnika to u nas jak ją posadzę to jest wrzask jak stąd do Warszawy więc nie sadzam na siłę aby jej nie zniechęcić.
moje dziecko pospało 15 min i wyspana już - więc ja naprasowałam jak nie wiem :)
co tam zrobię to wieczorem jak pójdzie spać:)

a ja sobie zakupiłam zrobienie paznokci za 36 zł zamiast 100 na groupon - umówię się przed świętami i będę miała super rączki na święta ;)

czarna właśnie a lekarz się nie zainteresował tymi ciągłymi zapaleniami oskrzeli u Sebusia?

ajentka brawo ząbków u Marcelka :)

kasia kurcze to się podziało ale najważniejsze że Kinga już zapomniała i nic złego się nie stało

pogoda taka piękna, a mnie głowa nachrzania mimo nurofenu :-( na razie nie mam siły iśc na spacer. czekam, aż Ol zaśnie. pójdziemy po obiedzie.
u nas ciemiączko jeszcze jest niezrośnięte, ale juz malutko zostało. własnie jak jest zarosnięte i zęby idą, to po prostu ciśnienie się robi i głowka boli oprócz dziąseł.

No a ja musiałam małego nosić bo krzyczał ale zasnął i śpi już 2godz. Oliwia kiepsko wygląda więc M.przywiezie lekarza :) bo dziś mial dzień zdrowych dzieci i sam zaproponował że przyjedzie a ja wiem że kasy nie weźmie więc co na paliwo będzie tracił. Super ten lekarz :)

Dziś wyżaliłam się rodzeństwu i oni mają takie zdanie jak ja uff a już myślałam że to rzeczywiście ze mną coś nie tak :)

ajentka ale pięknie Marcelkowi zęby idą pełną parą :)gratulacje!!!
Wieczorem mam gości bo na komunię przyjadą prosić :) domek sprzątnełam i zaraz obiad kończę:)

Kupiłam dziś manne błyskawiczną i powoli zacznę małego na nią przestawiać :) owsianka zaakceptowana.

No i dziś już plany dokładne co do roczku. Smutno trochę bo tylko jeden brat będzie sam :( ode mnie :(
Chrzestny jeszcze nie wybrany :( ale nie mamy kandydata narazie.

ekord ja też od rana kciuki trzymam :)

Ostatnia edycja:
A ja jak kawy nie pijam tam dziś się skusiłam. Taki słaby dzień dziś, nic mi się nie chce:( Ten tydzień strasznie się ciągnie a tu jeszcze pogoda do kitu i siedzimy w domu. Ale już w piątek mężulek będzie w domu. Fajowo:)

Emil zwany Milusiem :-D:-D:-D
oooo emilek !! na mnie zawsze rodzice wołali emil od tego filmu hehe

Witajcie!:-)

U nas się przestawiło i Marcelek pada ok.18, no najpóźniej 18:50 bo za nic w świecie nie da się położyć na drugą drzemkę i tak między 5 a 6 budzi się wyspany:eek: ale grzecznie jeszcze sobie pobryka w łóżeczku a ja chociaż mogę jeszcze z pół godzinki podrzemać dzięki temu że śpi w swoim pokoju i mnie nie widzi;-) U nas w całym domku pachnie ogórkową bo naszła nas ochota i właśnie gotują się dwa garnki mały i duży, mały dla Marcelka bez wegety na indyczku i duży dla nas z większą ilością chemii na żeberkach;-). Co do nocniczka ja robię tak jak Ionka sadzam przy każdej zmianie pieluchy i jak zaczyna stękać, prawie wszystkie kupy trafiają do nocnika a siusiu jak się uda, tylko że Marcel bardzo lubi na nim siedzieć, mamy taki z Ikei, on jest dość wąski i małęmu chyba wygodnie na nim bo pupa mu nie wpada a nóżki stabilnie na podłodze, poza tym zawsze trzyma jaką zabawkę i się nią zajmuje albo ogląda sobie siusiaka:sorry2:
Czarna Dużo zdrówka dla Sebka, bidulek. A lekarka się zainteresowała skąd te comiesięczne zapalenia oskrzeli?
neska Super że Miluś już taki duży. Swoją drogą śliczne imię. Zdrówka dla chłopców.

Miłego dnia mimo pogody:dry:

A jeszcze co do ząbków to u nas był przestój a teraz wybijają się na potęgę, mamy górną jedynkę i dolną dwójkę, wybija się jeszcze druga górna jedynka, dwójka i widzę że w dolnej partii też zaczyna się coś dziać, narazie odpukać jest spokojnie ale początki były ciężkie. Właśnie muszę zmienić suwaczek.
bylam z nim u alergologa i niby wszystko jest ok, testy mial robione i nic ie wyszlo

reklama
Bartus czasem sie łapie za główke i jest marudny moze mu boli bo ząbki tez ida,niewiem.Teraz drzemkuje a ja pije kawke.

nesiaa ale masz fajnie bedziesz miała mezulka,ja musze poczekac do świat,ale dam rade.

Do góry