reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Mój M raczej komentuje zakupione już rzeczy, jak jesteśmy razem na zakupach to oczywiście się udziela, ale nie ma tak, że musi w każdym zakupie brać czynny udział...Franio w końcu zasnął - myślałam już, że nie ma na to szans. Dziś moje dziecko dziwnie je - nie to, że marudzi, ale strasznie dużo gada przy jedzeniu, pluje jedzonkiem - wszystko brudne, nie wiem czy ja tą marchewkę odpiorę. Dobrze, że słonko jest to może wywabi nam te plamiska! Przed chwilką Franko zjadł na deser 1 i 3/4 małego słoika owoców - normalnie zjada dwa, ale teraz chyba zmęczenie już mu nie pozwoliło jeść...

reklama
Mój M to mówi ze nie bardzo sie zna i to co ja małemu kupie to mu sie podoba,ma swoje zdanie,ale ja zawsze małego ubieram,czesto przywozi mi z Norwegi ciuszki.

a ja bez mojego prawie na zakupy nie chodze , chyba ze spozywcze;), ma super gust, wszystkim potrafi doradzic, ubiera i mnie i malego. A jak mi wybral kilka lat temu sukienke to moja mama powiedziala ze nareszcie wygladam jak czlowiek ;)))))))))

A ja rano doradzialam moni lekarza i sama niewim czy mnie wizyta nie czeka. Jak Alan spi raz dziennie tak dzis 2 drzemki i dalabym rade uspic go i 3 raz. Wrocilam z pracy a ten rozpalony. Temperatura - 37,4 -37,6 nawet było. Dalam nurofen i narazie zbilam i ładnie rozrabia ale co dalej to sie okaze. A to chyba wina mojej siostry bo wczoraj nas odwiezili a ta zasmarkana , jeszcze jej mowilam ze jak mi go zarazi to dam jej popalic ale nie ma swoich dzieci to nie wpadla na pomysl ze maly moze sie zarazic.

dziewczyny ale jestem zla, ale za niewiedze sie placi.
okazalo sie, ze jakbysmy zlozyli wniosek o zasilek rodzinny i wychowawczy przed ukonczeniem roku dziecka, to moglibysmy otrzymac dodatkowo tysiac zlotych jednorazowo.
no, ale tak to jest jak czlowiek nie wie co mu przysluguje.
Jakbym wiedziala, to tylko jak Karol stracil prace to juz bym byla w mopsie. Tysiac zlotych droga nie chodzi...

monia no niestety takie przepisy...Szkoda, że te kilka dni spóźnienia Wam wyszły...
marela temp u dziecka zbijamy od 38,5 wg mojej pediatry

katrinka7 przy skazie uczulają wszystkie produkty, które zawierają mleko, czyli jogurty i serki też
kasia0305 mój mały też chciał zgasić świeczkę paluszkami :)
polka_84, marcia, moniskaBe oby maleństwom szybko przeszło
czarnuszka88 gratulacje pierwszych samodzielnych kroczków, ja już sie nie moge doczekać kiedy i u nas to nastąpi
asia2702 dobrze że mąż juz w wrócił, wiadomo ze nie ma to jak w domu:)

moje dziecko już śpi, wiec mogę odetchnąc, dzisiaj miał jakiś kiepski dzien spał tylko raz i marudził, juz nie mogłam sie doczekać kiedy pójdzie spać. A ja przez jakis czas nie nosiłam kolczyków i dziurki trochę mi zarosły:/ 2 dni temu przebiłam je, założyłam kolczyki i mi zaczęły ropieć ehhhh

Monia bardzo szkoda:( Kurcze u nas tak cienko ,że skarbonka synka poszła na zakupy do lodówki:( Jutro mi z allegro coś wpłynie . Miej tu firme bądź uczciwy, dotrzymuj terminów wykonania a oni faktury jeszcze z zeszłego roku wiszą ...i to spółki państwowe ,kurna chata:(

Marela , tak jak pisze myszowata, powyzej 38,5 zbijamy ,bo organizm musi sam nauczyć się bronić.No i w sumie nie wiesz czy byłaby wyższa ,jak ocenić prawdziwy stan chorobowy?Dopiero po trzech dniach goraczkowania około 39stopni przepisują antybiotyki.
,

kalisa podobno warto w takich sytuacjach włożyć złote kolczyki bo niby to jakoś leczy (?)moim zdaniem najlepiej wyjąć kolczyk i wyleczyć ranki

reklama
kalisa szałwia pomaga na takie stany zapalne, zrób sobie wywar, namocz wacik i przyłóż na kilka chwil. możesz ak robić nawet do 3 raz dziennie :)

monia kurcze , szkoda że przegapiłaś :(

mała usypia - ja zaraz jakąś kolacyjkę lekką zjem i obejrzę sobie seriale i też do łóżeczka. jutro kolejna wizyta u dentysty tym razem 7 i 8 na dole do leczenia.

miłego wieczorku życzę :)

Do góry