reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam:-)

Monia ja bym pojechała do szpitala jak lekarz nie chce przyjąć. Przy takiej temperaturze utrzymującej się ponad 3 dni i do tego biegunka myślę,że badania są potrzebne. swoją drogą jak mogą odmówić przyjęcia dziecka z taką temperaturą:szok:

Madzi ale musiałaś się zdenerwować:-( Biedny Bartuś. Oby już nigdy się nie powtórzyła taka sytuacja.

A my po imprezie:-) Było super. Mała zadowolona, tort smaczny i tylu gości:-)

Zaraz kładę małą spać i biorę się za obiad i porządki:-)
Miłego dnia:-)

reklama
monia koniecznie do lekarza, musi Was przyjąć!
frotka super zdjęcia
karalajna powodzenia!
madzia współczuję, co się nerwów musiałaś najeść!

Witajcie.Franio spał pięknie do 8, a teraz ogląda Elmo;-)Po drzemce ruszamy na spacerek!
Miłego dnia!

Witajcie,
Ja mialam pracowity weekend, cala sobote sprzatalam a cala niedziele spedzilam na zakupach w Poznaniu :) Franio obkupiony w H&M a ja w Zarze i gadzet z Solara:D W koncu kupilam swoja wymarzona sukienke yupi. A Franio dostal kurtke na wiosne, bluzke taka jak ma Antoś - z the beatles ), spodnie dresowe i dżiny :) Jeszcze jedna koszulka z all przyjdzie:) Jak znajde chwile to powrzucam linki do naszych zakupow.
U nas pogoda sie cos zkisila, nie ma slonca, ale cieplo, wiec spacer zaliczony bedzie:)
Tak czytalam to co piszecie o czapkach i ja mlodemu tez zakladam, zreszta sama jedze z 5 dni temu nosilam po tak wialo. Teraz Franio nosi wiosenna i nie wyglada mi jakby bylo mu za cieplo.
Monia nie wiem jak oceniasz kondycje Pawełka, ale ja nie sadze, zeby zeby dawaly az takie objawy - tzn w czasie zabkowania organizm jest oslabiony i lapie wszystkie infekcje w loci, mi to wyglada objawowo na wirus, wiec zadzwon bezposrednio do pediatry albo od razu do szpitala jedz, chociaz go nawodnia jesli bedzie trzeba.

myszowata moja się boi Elmo i jak jej włączę go to zaraz jest paniczny płacz my za to oglądamy Barney na JIimJam polsat - to jedyna bajka jaką młodzież moja ogląda :) ale jak tańczy przy niej to idzie paść ze śmiechu z niej :)

lecę myć podłogę w salonie

Asiu może Szymciowi coś się śniło?Nasze dzieci już przeżywają sny .Widzą obrazy z dnia ,które utkwiły w pamieci...nie potrafią rozróżnić ,że to sen a nie obraz rzeczywisty , zmeczone płaczą.
Kasia super,ze imprezka udana:)Kinga dmuchała swieczkę?smakował jej torcik?
Wiecie ,brakło cukru i poleciałam rano do intermarche.Szok!cena 5,20!!!Kiedy tak poszło w góre?

mysza pochwal sie zakupami:-)

Ostatnia edycja:
hejka
nocka w miarę ranek tez ale godzine po wstaniu Nikos zrobił sie zmeczony zrobił dwie luzne kupki i ma pierwsza w zyciu goraczke 38...spi i mruczy przez sen i czasem sie wzdryga...kurcze:(((((((

jeszcze kolezanka wczoraj dzwonila ze mamy uwazac bo jej mała i sama kumpelka mialy jelitowke3 dni pieknie

a wczoraj caaaaalydzien na dworze...wieczorem ognisko Nikos tylko z kurkami siedział...:)
a przed pojechalismy do Rogalina i do Poznania na tortillke bo przyjaciolka ciezarna miała zachcianke ;))

dzis ide na 13 do gina!! 3majcie kciuki plissss boje sie az mnie trzesie

monia jedzcie do szpitala...nas kiedys na izbie wysmiali a sie okazalo ze dobrze, ze nas zostawili...jak pomysle ze mialabym drugi raz byc w szpitalu to ryczec mi sie chce...

nie podawac jeszcze nic nie??
dobrze ze zostawilam awaryjnie mala butelke to popija sobie przez sen

Ostatnia edycja:
Marciaa bardzo dobrze, ze pije, niech pije jak najwiecej. oby to bylo tylko chwilowe!
Trzymam kciuki za gina i nie boj sie bedzie dobrze, powtarzaj tak sobie, bo myslenie kreuje rzeczywistosc!

marcia trzymam kciuki za wizytę gina - będzie dobrze zobaczysz :)

a u nas tak ciepło więc jak mała wstanie to lecimy na taras posiedzieć sobie :)

bylismy u lekarza, maz zadzwonil i zwymyslal ich tam i momentalnie karta poszla do pediatry.
dostalismy skierowanie na mocz i kolejny syrop przeciwgoraczce.
Powiedziala, ze jak do srody nic sie nie "wykluje" - czyli nie bedzie kolejnych objawow np kaszlu, i nie bedzie wysypki takiej jak przy trzydniowce, to znowu do lekarza z wynikami badan.

zglupialam juz...

reklama
witam,
widzę, że dzieci chore :-( monia, daj znać, co i jak.
na temat słuzby zdrowia wypowiadać sie nie będę, bo moim zdaniem i tak w Pl jest lepiej, niż tu. tutaj nawet pediatry nie ma, tzn jest, ale kolejki miesięczne, bo to specjalista. w całej irlandii jest tylko jeden (!!!!!!!!!!!!!!!) szpital dla dziecii to jakies 300km od nas. więc jak cos, to sie jedzie do głównego tutaj i tam nie patrzą: dziecko czy pijak, trzeba czekac w kolejce do pielęgniary, a ta kwalifikuje czy sie przypadek nadaje dla lekarza czy nie.
także az tak nie narzekajcie :-)

polusia, moja Olcia na jimjam uwielbia Dorotkę Dinozaura ;-)

Do góry