reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a my po dentyście :) pani doktor nie mogła się nachwalić Julki że takie ma zdrowe zęby i że jeszcze tyle mlecznych ma - bo ona ma dopiero 4 jedynki, i 4 tylne czyli 6 i 5, a mleczaki to powiedziała że ani jednego zepsucia - mówi jak u 3 latki a nie 6,5 latki :)
a moja dziura po zębie goi się , powiedziała że ładnie wygląda - jeszcze jedna kontrola i 21/22 marca wyjęcie szwów. więc jeszcze długo muszę z nimi chodzić :(

mała dziś cały dzień na spacerkach z tatusiem, teraz poszli gdzieś znowu - a wiecie jaki ma środek transportu - siedzi u taty na barana i zadowolona :)
miała dziś tylko jedną drzemkę ale za to jaką - od 10:45 do 12:50 więc pospała ładnie i wstała taka uśmiechnięta mówił mi M że aż miło było patrzeć na nią :)

lecę psa wyczesać bo tak się leni że głowa mała:)

monia mam nadzieję że Pawełkowi szybko przejdzie :)

reklama
n&h Jestem :) a coś się stało? Coś ode mnie chciałaś ? :) :***

Jej Kobietki wysiadam !!!
Uff ale mnie dziś rodzinka przegoniła :)
Franko wstał o 5.50 :) więc my po 7.00już śniadanie jedliśmy :) @ mnie przywitała z samego rana znów za wcześnie :( a ja nie kupiłam plastrow anty :( bo w tej dziurze ich nie było shit...

No po śniadaniu pojechaliśmy na gigantyczny pchli targ ... 3godziny chodzenia za niczym w sumie bo ceny przy pięknej poszły w górę tak jak kreski na słupku rtęci :( a ja chciałam rower miejski...

1.5 godziny wyjeżdżaliśmy z parkingu :(
Potem byliśmy w Castoramie.
Wróciliśmy do domu kawka, obiad i wycieczka do lasu :) dzieci na rowerach a my na nogach :) ale było super !!! Przed chwilą wróciliśmy :) Franko dopiero padł po 12godzinach prawie. Tyle wrażeń.
U nas było 21stopni :) ale czapka obowiązkowo. Ja jako doświadczona mama ;) wiem że pogody są zdradliwe i zapalenie ucha murowane nawet w lipcu przy takich pogodach. No i my do upałów uszy chronimy a potem główkę i buzkę. Cieńsza czapka wystarczy. Na pewno nie zaszkodzi. Ale to moje zdanie :) mama wie najlepiej co dobre dla jej dziecka.

moniska biedny Pawelek :( zdrowka!!!

yra współczuje tych odwiedzin w Wc.

Polusia pięknie że takie zdrowe ząbki ma Julia:) super. u nas to samo. Oliwia ma wszystkie zdrowe i jeszcze same mleczne. a Wiktor wszystkie zdrowe i narazie tylko jedynki ma stałe :) ale u nas późno zęby wychodzą i wypadają. Po za tym dzieci mnie osłabiły zęby w ciąży i w czasie karmienia. Że ja się nacierpie za nich. Nawet jak karmiłań piersią to w czasie ssania czułam okropny ból czasami. Więc teraz biorę preparaty wzmacniające zęby bo one zaczęły się rozpadac :( na szczęście z tylu. ..
Idę zrobić kawkę i jeszcze Was poczytam:) wrzuce fotki :)

AFrotka super zdjęcia!!!

n&h wiesz kazdy ma swoje sucesy i pzryzwyczaja sie do tego co ma...w porownaniu do tego co mialam 2 tyg temu, to nocki teraz sa rajem...

polka ale fajny dzien mieliscie, szkoda, ze tutaj nie ma takich pieknych lasow w okolicy, jak w Polsce u moich dziadkow...

polusia to super, ze tak ladnie Julka dba o zeby...

Marciaa zazdroszcze zakupow...ja tylko Mlodemu dzisiaj kupilam butki, w koncu, bo juz w miare ladnie chodzi i cos trzeba.. do tego nie moglam nie wstapic do sklepu Lindta i kupilam czekolade z chilli -pycha! :) (taka odskoczka od diety, jeden kawalek dla mnie, reszta dla mamy..hehehehe)

monia biedy Pawełek, oby szybko wrócił do zdrówka!
yra współczuję wędrówek do wc
polka fajny dzień mieliście
heronek kostka czekolady to nie zbrodnia - należy się czasem każdemu jakaś odskocznia!
polusia fajnie, że Julka ma zdrowe ząbki!

A my już po imprezce, padamy z nóg. Franio szalał z dziećmi - fajnie było!
Miłego wieczorku:-)

My też dziś prawie cały dzionek na świeżym powietrzu. Korzystamy bo pogoda ma się niestety pogorszyć:-( Byłam też na małych zakupach. Kupiłam nową maszynkę do włosów, bo sama obcinam męża a stara już nie służy jak powinna. No ale ta ma być niezniszczalna haha ciekawe :-D A na alkomat dalej się nie zdecydowałam bo za duży wybór a ja się na tym nie znam.
JEśli chodzi o ząbki to moja koleżanka ostatnio była z synkiem u dentysty i zapłaciła 500 zł za naprawę mleczaków :szok: Polusia ciesz się, że mała ma tak piękne ząbki. No i dobrze, że rana się goi.
Heronek smacznej kosteczki czekolady :tak:
/myszowata super, że impreza się udała.

Ostatnia edycja:
super myszowata że imprezka udana :) :* dla Frania

polka wysłałam na prv :)

polusia no no ... to pisz no tu szybko przepis na takie piękne ząbki !

yra super, że Jaś zdrów ;)

heronek mam nadzieję, że Cie nie uraziłam ? Jeśli tak, to zupełnie niechcący. Wiem coś o nocnym wstawaniu ... w ciągu 1,5 miesiąca Niniemu wyszło 6 zębów :/

moniskaBe yra ma racje ... mleko się odstawia przy biegunce (chyba, że na piersi dziecko jest to już inna sprawa) Zdrówka dla Pawełka. Wiesz czym Go karmić ?

nesia my caałą sobotę na dworku ... suuuper :))) ale mnie zmartwiłaś tym, że ma się pogorszyć :( a już się przyzwyczaiłam :)

Piję herbatkę karmelowo waniliową ... mniam - zmykam na all posprawdzać i zapłacić za spodnie Antoniego.

Ostatnia edycja:
Witam sie wieczornie przy piwku.Super dzisiaj było,bylismy na spacerku,Bartus miał jeszcze zimową kurtkie i czapeczkie niby ciepło,ale po chwili był wiaterek i pogoda sie zmieniła,a Bartus był troche zimnawy,najpierw rozglądał sie a potem zrobił drzemke na swiezym powietrzu lepiej sie spi.Teraz Bartus zasnoł,a ja mam chwile na BB.

Pola dziękuję za kartkę piękną :) Olci i jej mamie ionce - dziękujemy :)

a już w piżamce , dziewczyny śpią też zaraz zmykam bo mnie boli dziąsło jak cho.....a
dziewczyny życzę abyście przespały całą nockę - spokojnej nocki życzę :)

witajcie wieczorkiem:-)
faktycznie pogoda chyba juz chyba dzis sie pogorszyla,wialo strasznienie to co wczoraj, w takim wypadku mlody caly dzien w czapeczce;-)

ja mam stresa jutro pierwszy dzien w pracy a mlody zostaje z babcia, na spacer idzie z opiekunka, tzn jej wnuczka bo ona nadal reka w gipsie, tak sie glupio zlozylo, mam nadzieje ze szybko zdejma ten gips bo boje sie ze babcia sobie moze nie poradzic,
a co tu dopiero mowic o mnie:szok:, 1 tydz zapewne bedzie straszny, ale juz sie przygotowalam, paznokcie pomalowane, wlosy wyprostowane, ubranie przygotowane, mam nadzieje ze szybkoz leci uff

polusia
tylko sie cieszyc z takich zabkow, ja kurna dwa wyleczylam, a chyba ukruszyla mi sie szostka fuck:-(
myszowata fajnie ze imprezka udana:tak:

dobrej nocy dziolszki

reklama
Wiecie cos strasznego przezyłam,Bartus zaczoł płakac,chciałam dac mu smoka a tu on mi nagle zaczoł sie dusic nie mógł złapac oddechu jak juz złapał odbiło mu i mocko płakał jakos chwile potrząsałam nim lekko.Teraz dalej bidulek lula.

Do góry