reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej dziewczyny

nie mam jakoś weny pisać, jasiu niby ok, bo wymiotów brak, gorączki też, w nocy tylko tak jakby końcówka biegunki ale moje dziecko jakby ktoś mi podmienił, taki smutny, widać że osłabiony, normalnie wyć mi się chce, w nocy budził się co 2 godziny, razem w moim M wstawaliśmy do niego, jak zawsze się obudził po 7 wtedy, wzięłam go ubrałam, a on cały czas płakał, zwaliłam to na głód zrobiłam mu kliek ryżowy a on dziewczyny odjeżdżał mi w foteliku do spania. nigdy jeszcze tak nie było. zjadł położyłam go i śpi.

już sama nic niewiem, powiedzcie mi jak ja bym poszła do lekarza i objawy mu minęły to co lekarz mi pomoże? boję się iść do lekarza bo mały osłabiony a tam w poczekalni zawsze tłum chorych dzieci.

reklama
polusia to moj M w zeszlym tygodniu mial niezla przygode u dentysty, prawie zęba by stracil

dostal końskie znieczulenie, lekarz do niego podchodzi ze szczypcami a mąz sie pyta po co to? dentysta: no przeciez wyrywamy osemke, a mąż: ten ząb tylko do wyleczenia?
biedak caly dzien chodzil znieczulony bo chyba mocniejsze dawki do wyrywania dają no i na szczescie udalo sie ze mu zęba nie wyrwal

yra twoj maly pewo zalapal jakaśs grype zołądkową, moj tez mial, ale to byla taka w miare lagodna wersja bo tylko jednego wieczora wymiotowal, ale potem ze 3 dni byl na diecie tylko kaszka na wodzie i picie rumianek albo woda, ale tez chodzil taki slaby jak flaczek, minie mu na pewno, my nie bylismsy u lekarza z tym, bo wszystkich nas to samo chwycilo

Ostatnia edycja:
Yra zamów wizyte do domu, nie idz, teraz sezon grypowy, albo poszukaj prywatnego lekarza co Wam do domu przyjedzie. Moja mała tez wymioty i biegunka, nie wiem, czy sie nie struła troche, albo jakis wirus, kupiłam jej bebilon pepti i orsalit, miała tez temperature, ale po nurofenie przeszło i troche lepiej sie poczuła, teraz biedna wymeczona spi, cała noc ja meczyło, przeczytałam tylko ostatnia stronę, zdjecie polusia jest swietne, wieczorem poczytam co u Was

hej Laski :D

Samych uśmiechów z okazji naszego święta :-)

Nini też ma biegunkę :(ale chyba sama go załatwiałam - wczoraj dostał mleko, które stało z 3 godziny :( - myślałam, że w nocy Miły wstał i mu dał i że tamto było świeże. eh :(

Temp. brak, apetyt średni ale humor jest więc ok :D

Moja bratowa już niedługo rodzi - brzuś już duży :) termin na 6 kwietnia ma ... podobnie jak nasza asia.

myszowata
a w jakim proszku pierzecie? hm? Ja piorę w dzidziusiu, raz jelp kupiłam i wysypało Niniego ... a generalnie to nie mamy problemów z alergiami itp

Coffee ! :D Poczytam Was

polka to sie później pochwal na odpowiednim wątku co upolowałaś :) a kciuki za gin trzymam &&&& a po dentyście żyję ale co to za życie jakby to mój teść powiedział :)

kalisa jeżeli chcesz to mogę Ci mojego polecić, Pan Dominik jest rewelacyjny- nic nie boli jak coś robi, i robi cuda z zębami po przyzwoitej cenie:) jak coś to pisz na pv dam ci namiary :)

yra ja bym nie szła do lekarza bo Jaś osłabiony i może coś złapać, daj mu gęste soki przeciuerane typy bobofrut z marchewką, bananem. możesz mu dać banana - mój pediatra mówi że to naturalny probiotyk.
zdrówka małemu życzę :)

yra dziewczyny mają racje teraz jest sezon grypowy i lepiej zamówic wizyte w domu.Mam nadzieje ze Jasiek sie lepiej poczuje duzo zdróweczka zycze!!!!

dziewczyny a w jakiej wysokosci zwrotuz podatku
mozna sie spodziewac? bo nie wiem czy dobrze obliczyłam ale wyszło mi 930 zł, jak sie na tym znacie to daj ci znac, czy tyle dostajecie za dziecko

wiolonczela za każdy rozpoczęty miesiąc odliczasz sobie 92.67 zł czyli jak moja Pola jest z 16 marca to dopiera od kwietnia liczę tę ulgę. a możliwe jest że masz takie odliczenie :) ja za Julkę dostaję 1112,04 czyli za cały okrągły rok

reklama
n&h od urodzenia do 5 miesiąca prałam w jelp soft i było wsio ok, a potem aż do teraz w ariel zimer i dopiero teraz by zareagował na niego? no nie wiem, ale idę po jelp zaraz...
yra też myślę, że wizyta domowa to najlepsze wyjscie

edit: razem z interntem zwrócili mi 1128zł

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry