reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

karalajna uśmiałam się :) jeszcze etap demolki przed nami, popisane ściany, brudne podłogi, samodzielne jedzenie i wszystko usyfione, nie wiem jak to wytrzymam , postanowiłam zrobić sobie dziennik matki i zapisywac tam swoje madre rady dla siebie w stylu , pkt 1. UŚmiechnij się , to Twoje ukochane dziecko Pkt.2. Bardzo kochasz swoje dziecko opanuj się!!!. PKt.3 PIeprz te brudne okna, wysmarowane masłem i szynką pkt.4. ....... mniej wiecej wiecie o co mi chodzi, serio powaznie nad tym myśle, chyba wywiesze to sobie na jakiejsc ogromnej kartce w widocznym miejscu.

Skąd Wy Wiecie kto kiedy ma urodziny?
Dołaczam się Sto lat mysza!!!

Marcia o 23,00 spać???????? a o której wstaje? i jak ty to znosisz, ja o 23 juz spie

reklama
dziewczynki jak chcecie zobaczyć demolkę do zapraszam do mnie:)
młoda szyby w salonie to całuje więc są całe zaplute, wypalcowane - masakra, kwiatki stojące na ziemi u mnie w sypialni mają zjedzoną ziemię i do połowy są oskubane z liści, tapet na szczęście nie mam ale ściany w kuchni koło okna zwłaszcza mam porysowane zabawkami - a mieszkamy w domu nowym rok i 5 miesięcy a wyglądają niektóre miejsca jakbyśmy mieszkali 10 lat bez remontu - a to się nam dopiero zacznie jak wiolonczela pisze- o matko ale będę miała bałagan :)

Polka, polusia, marciaa, wiolonczela dziękuję pięknie za życzenia :-) To bardzo mile:) Ech to moje ostatnie 2 z przodu, ale jakoś nie rozpaczam;-)
marciaa no to widze, ze u Was zabkowanie na calego- ja mialam operacyjnie usuwane dolne osemki, a gorne to nawet nie wiem kiedy mi wyszly, ale mi pierwsza dolna 8 zaczela wychodzic jak chyba mialam 12 lat i to byla masakra- dwie noce nie spalam, po czy okazalo sie, ze trzeba ja usunac, bo sie nie miesc mi w dziobie i nie ma szans zeby sie przebila. Takze trzymam kciuki zeby Ci szybko wyszla i bedzie po bolu.
Nikiemu tez tego zycze:D U Frania nadal brak jednej czworki, ale jest juz blisko i to bardzo, bo wczoraj az mi krwawilo to dziaselko:( poki co nurofen na noc:/
wiolonczela wolne zarty z tym usmiechem od rana, usmiecham sie tylko jak wstaje o 10 czyli....NIEGDY :p a tak o 6.30 pobudka i ucieczka z lozka, marudzenie, jeczenie, placze i lamenty, wiec powiedzmy, ze ja wstaje juz z lekkim wkur...m od rana :-D ale jak sie dobudze, to mi przechodzi i po prostu jak on idzie spac o 9.30 to ja razem z nim :-D i mam wszystko w pompie, dopiero jak M wraca z pracy biore sie za porzadki, gotowanie i takie tam

hehe, wiolonczela, dobre dobre :-)
pkt 5: bądż opanowana, kiedy twoje dziecko boleśnie ugryzie cię w ramię
pkt 6: spokojnie pozbieraj wywalone książki mimo, że robisz to już 7 raz w ciągu ostatniej godziny
pkt 7: ze śmiechem przebierz dziecko, które wysmarowało się całym opakowaniem sudokremu
pkt 8: cierpliwie i z wyrozumiałością usypiaj dziecko 4tą godzine z rzędu
....

kto da więcej? ;-)

u nas noc własnie z usypianiem ;-) chyba sie cos przyśniło, bo juz przestałam wierzyc w ten wychodzący ząb. myslę, że on nigdy nie wylezie. ilez można czekać, juz 4 tygodnie, kiedy jest juz tuż-tuż.

mysza sto lat sto lat!! :-)

:) dobre wiolonczela z tym dziennikiem !!!

A ja wróciłam z mięsnego :) i byłam się rozliczyć za zdobycze wtorkowe i zamiast 32zł bo wzięłam jeszcze jedna rzecz zapłaciłam 20:)

Dziś uświadomiłam sobie jak mało czasu do roczku mam :( a tu zero planu. Idę wysłać kartki na pocztę :)
Do szkoły muszę zajść bo za kino zapłacić trzeba. Mamy 3d w Kaliszu nawet nie wiedziałam tak zapuściłam tu korzenie he he

A ja o urodzinach wiem z fb albo nk :)

Franko śpi we wózku i muszę to wykorzystać na mała kawkę :)
Po obiedzie zakupy. A jutro laba.

Witam sie i ja:-)

Nocka super,wyspałam sie Bartus spał całą noc,do 8.30 goraczki nie ma jest dobrze chociaz jeszcze marudził z rana i płakał,ale za to apetyt ma dobry.Teraz drzemkuje,M sprawy w miescie załatwia,a ja mam chwile na BB.U nas jest słoneczna ale mrozna pogoda siedzimy w domku.

mysza m z okazji urodzin zycze Ci
-Aby kazdy dzien miał kształt Twoich marzeń,
-Aby Twą droge omineły wszelkie troski i niepowodzenia
-Abys przeszła zycie w pełni,lecz zawsze pozostała sobą.
ZyczeCi jak najwięcej takich chwil,w których z usmiechem na twarzy mogłabyś powiedziec
JESTEM SZCZĘŚLIWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dobrego dnia:)

polka sto lat dla Frania *)

pkt 9 - z uśmiechem na twarzy wyciągaj dziecko ze zmywarki to nie szkodzi że wchodzi tam za każdym jej otwarciem

pkt 10 - spokojnym i opanowanym głosem mów że pogrzebacza od kominka nie wolno bo sobie zrobisz zaziu nie ważne że to już 100 raz

pkt 11 - z wesołą miną i stoickim spokojem podawaj kolejną łyżkę kaszki to nie szkodzi że poprzednie wylądowały na Twoim czystym oknie

pkt 12 - trzymaj się dzielnie kiedy przebierasz ogromną kupę a ręka dziecka wędruję do tego pampersa

kolejny kto :):)

hahaha dobre

pkt13 kiedy twoje dziecko budzi się w nocy co 2 godziny bo ma ochotę poćwiczyć z radością i uśmiechem wstawaj i go przekładaj

pkt14 kiedy uderzy ci w miseczkę kaszki na śniadanie i całość rozleje się na podłogę i zbije się miseczka powiedz " jak pięknie trafiasz do celu"

pkt15 kiedy 20 raz z w ciągu godziny mówisz nie uderzaj w telewizor pomyśl sobie pewnego dnia napewno zrozumie

pkt 16 codziennie z entuzjazmem towarzysz swojemu dziecku w jego zabawach do godziny 23, aby o 7 rano powitać je z uśmiechem na ustach :D

pkt 17 gotuj mięska, warzywa na obiad, który i tak twoje dziecko porozrzuca po całej kuchni ...

pkt 18 chwal, chwal i jeszcze raz chwal swoją pociechę, kiedy robi bałagan! przecież to ćwiczenie dzięki któremu uczy się tworzyć rzeczywistość !

reklama
Do góry