reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hahhaha nesia skąd to znam ! ;P jak tylko się przeprowadzę do domku to niestety internet tylko z tp :( tyle, że tel. się da podłączyć u nas ale tani net odpada. Zresztą my graniczymy z lasem więc zdecydowanie można się czuć jak w środku lasu ;P

Uciekam Laski ! Nini się obudzi to spacerek zaliczymy :d słonko piękne :)))

reklama
Witajcie!

Nocka chyba jakaś trefna u większości była. U nas o 24 Marcelka obudzili jacyć kibole krzycząc pod jego oknem lech, lech kolejorz:wściekła/y: No i potem walczyliśmy do 3 bo się budził co pół godziny, pobudka 7:30.
Ale się naśmiałam z dzienniczka hehehe wiolonczela powiem Ci nie martw się, każda z nas ma czasem nerwa. Jesteśmy tylko ludźmi.
Karalajna U nas też to M ma anielską cierpliwość, której ja nie posiadam więc kiedy czuje że mam dość a M jest pod ręką oddaje pałeczkę jemu bo mały odczuwa jego spokój i zdaje to rezultat. Wiadomo że to my spędzamy z dzieckiem więcej czasu i czasem mamy po prostu dość. A i tak dzieciątka kochamy najbardziej na świecie!
Mysza m Buzioleeee z okazji urodzin!!!!!!!!
Polka Buziaki dla Frania.
Lecę bo mały się zbudził. Miłego dnia.

pkt. 19 Nie przejmuj się jak właśnie odkurzylas dywanik 1m/2m na powierzchni 28m2 a Twoje dziecko idzie tam z bułka i rozrywa ją by sprawdzić czy jest coś w środku:)

pkt.20 Mamo uśmiechnij się kiedy przewijasz swojego syna a on siusia Ci w twarz :) potraktuj to jako "uryno terapię"

Pkt. 21 Wrzucmy na luz kiedy kupimy sobie nowy ulubiony miesięcznik a nasze dziecko rozładowuje energię rozrywajac go na strzępy.

pkt.22 Kochani rodzice wybaczcie swemu dziecku kiedy przerywa Wam nocne uniesienia decydując że może jednak nie jest śpiące :)

Ostatnia edycja:
Świetny dzienniczek

Wiolonczela bardzo rzadko mu sie zdarzać kłaść o 23 ale wrócilismy pozno od dziadków kimnął w aucie i zregenerował siły. Mi to nie przeszkadza bo jest kochany i nawet jak jest zmeczony to nie płacze tylko marudzi po swojemu gorzej jakby się darł...wole nie myśleć

myszowata kurde ale ci wpisala zrob fotke małemu i pokaż jak to wygląda no i oczywiscie idz jeszcze do kogos innego

polka-zdroweczka i ucałowanka dla Frankie :)

a my bylismy dzisiaj w odwiedzinach w pracy. Jak sie wszyscy zlecieli i zaczeli gadac to biedny Nikus stanał ryjek w podkówke i beksa normalnie az mi sie go zal zrobiło...potem zrobiłam sałateczke kosmetyczka i wpadają znajomi popołudniu :) Nikulek śpi słodko ale nabił sobie guza...w ogóle zostawiłam siostrze małego na godzine to jak wrocilam to tekst" Boze jego przewinac to masakra...i jeszcze mial kupe...wszystko go interesowalo co za oknem sie dzieje i nie chciał lezeć" hahaha wykonczona...no zapomniało sie jak to było:p teraz wie, ze nie mam łatwo ;)

aaa i kupiłam dentinox daje sobie 3 dni...jak nie przejdzie odwiedze dentystę ;) jestem jeszcze twardziel

pkt 23: nie przejmuj się rozmazana po ścianie czekoladą- dziecko odkrywa swój talent artystyczny

pkt 24: dumnie patrz, jak twoje potomstwo gmera w wodzie w sedesie- właśnie nauczyło się podnosić klapę!

pkt 25: z radością zasadzaj 10raz nowe roslinki w ogrodzie- dziecko wyrywając je, uczy się ogrodnictwa i po prostu stara się Ci pomóc.

pkt 26: nie karć dziecka za to, że własnie ssie mokrego mopa od podłogi- odrobina brudu nikomu nie zaszkodziła

pkt 27- z uśmiechem na twarzy wycieraj zupkę którą Twoje dziecko zwróciło , była zwyczajnie niesmaczna a dziecko to koneser :)

Dziękujemy Bartusiowi i jego rodzicom za śliczną karteczke. Popłakałam się ze wzruszenia że coraz bliżej ten 1.Rok

punkt 27 idealnie pasuje mi dzis do szanownego znawcy pabla p. ;-)

przed spacerkiem nie zjadl, teraz tez nie raczy, no coz...

szkoda tylko ze ostatnio ta sama zupka super podchodzila...

reklama
karalajna moja młoda dziś przeszła samą siebie - zjadła dziś rybkę z ziemniakiem była pyszna bo zjadła, ale za godzinę ja jadłam obiad więc się podpięła ale że coś nie tak było to zwymiotowała - przebrałam raz, potem jem dalej rta się dopomina to dałam marchewkę z jabłkiem to znowu mówiąc brzydko żyg - przebrałam drugi raz i ostatni :) teraz śpi ale przed spaniem musiała zjeść więc zjadła banana całego :)

dziewczynki któraś ma może sprawdzony przepis na ciasto ambasador?

Do góry