reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Polusiu ja tez nie pomogę, nie mam kwitnacych kwiatów w domu.Raz przeprowadzalismy sie zima i wszystkie zielone mi przemarzły.Mam teraz zamiokulkasy ,dracenę i jednego fikusowatego na podłodze niestety.storczyki nie przetrwały zimy.Teraz chce wiosenne zakupic prymulki ,żąkile :)
Kurczę ,że nikt mi prezentu nie zrobi najmniejszego takiego tylko dla mnie.Kwiatków nie liczę.Do domu kupiłam britę a sobie ostatnio koszulę w lidlu.

Ostatnia edycja:
reklama
polusia - niestety u mnie kaktusy usychają ostatnio ;) , nie znam sie na kwiatach ;) jak spotkam kolezankę to ją zapytam ;) pracuje w kwiaciarni, choc ostatnio kazala mi zadko podlewac storczyka - tylko wymoczyc doniczke w wodzi i tak zrobilam i kwiatki opadły po 2 dniach ;))) wiec nie wiem czy jest sens pytac ;)))

ja troche nadrobilam zaleglosci zostaly mi tylko 3 klasy -sprawdziany di sprawdzenia . Jutro mam dyskoteke walentynkowa wiec znowu dlugo w pracy .
narobilam pasztecików w naleśnikach - bedzie na 3 dni na obiad ;) chwile odpoczne od gotowania, choc w sobote moj M zrobil goląbki bez zawijania ;) - uczy sie ostatnio gotowac ;) wiec tez mialam przerwe, a nawet go pochwale zrobil pąćzki ;) - ciasto zrobila za niego maszyna - a on cala recszte ale .... były ;)

Zdrówka -polka.

A i widze ze watek wózkowy był - oj chyba wiekszosc z nas ma ten problem , mi podobaja sie trójkołowce , najlepiej na duzych kolach ale ona zazwyczaj ciezkie ;( a te leciutkie , typu parasolka na małych kołach jakos mi nie wpadaja w oko. Ale trzeba bedzie bo ciezki 3 w 1 mam ale do samochodu i teraz po przeprowadce to troche za ciezko dla mnie na 2 pietro go taszczyc ;( .

Witajcie kochane,
Pisze dopiero dzisiaj, bo od dwóch dni miałam gości. No a wiadomo ile to pracy. Chciałam Wam powiedziec, że zrobiłam ten tort z masą Milky Way i po prostu rewelacja! Co ja bym bez Was zrobiła.
Moja pola też jutro ma bal karnawałowy w przedszkolu i będzie nutką. Właśnie robię ostatnie poprawki w stroju i jutro będzie ślicznie. A Lilunia w żłobku tez miała bal i przebrałam ją za biedronkę. Jutro postram się wkleić zdjęcia.

Marcelku dużo zdrówka i buziaków przesyła Ci Lilianka:)
Franiu tobie też dużo buziaczków! Myszowata wózki PegPerego są rewelacyjne. Polecam!
Polka kobieto ty to masz zdrowie i siłę. Trzymaj sie kochana, duzo zdrówka! No i trzymamy kciuki za bratową:)

No nic kochane idę dalej szykowac Polę i chwilkę odsapnąć.
Miłej nocy!

A ciekawa jestem jak Monia?

marela storczyki mam dwa i obydwa kwitną jak szalone - przepis na nie prosty - nie przesadzam tylko są w tej ziemi co kupiłam, podlewam wodą z kranu do doniczki dwa razy w tygodniu i dwa razy w tygodniu pryskam nawozem na liście i kwiatki , stoją na oknie u Poli oknie zachodnim. przedtem miałam w salonie i była porażka - nie kwitły, liści nie puszczały tak w miejsc u stały - teraz odżyły i to bardzo :)

co do kwiatów to zgadzam się że trzeba bardzo uważać - ale pocieszam się tym że jeszcze chwilę i wyrośnie Pola z tego wszystkiego próbowania z ziemi zwłaszcza.

dziewczyny nie wiem czy zdarza się Waszym maluchom wstać czasami lewą nogą i jak tylko oko otworzą to płaczą - zwłaszcza w dzień po drzemkach. moja młoda czasami wstanie i ledwo oko otworzy jak jest płacz i nic jej wtedy nie ciekawi niczym nie zagadam - wyje ze 20 min a potem jak ręką odjął przechodzi. kurcze czasami nie wiem co mam zrobić aby tak nie wyła

e-kord życz udanego balu Poli :) a na zdjęcia Lilki czekamy :)

marela widzę że małżonek się stara gotować - tak trzymać :)

lecę czytać Szwaje bo fajne te jej książki :) dobranoc marcóweczki :)

hej hej :-)
witam się wieczorowo, tym razem jednym okiem oglądam swoje ulubione Kości ;-)

polusia, nie znam sie na kwiatach i jakos nie mam do nich reki chyba :-( mój bonzaj gubi liście na potęgę, może to taki okres, bo dostaje odżywki i nic :-( no ale mam w planach kwiatki wiosenne, M. zrobił mi donice takie drewniane, kupił ziemię... teraz czekam na wolny czas, hehe ;-)

kupilismy dzis prezent dla Olci na urodzinki :-) jak znajdę w necie, to wstawię linkę, a jak nie, to zdjęcie dam dopiero w po urodzinach.

moja marchewka kochana nauczyła się przesyłac buziaki raczką i zakrywa oczka i sie chowa :-D

mazia, a co to za zmiana nicka? ;-)

ten wózek PegPerego, ktos tu podał (wybaczcie, nie pamiętam) jest super, bo się rozkłada, no ale ta cena....

ach padam, wieści od bratowej takie że skurcze ma a rozwarcie malutkie :( męczy się bidula :(

A ja usiadłam na moment by do Was zajrzeć i zaraz idziemy spać, tzn M.śpi już koło mnie :) he he
Jutro wcześnie pobudka. Ustaliłam z M.że zaprowadze Wiktora na bal i zaniosę ciasta, powiem jaka sytuacja i uciekam do domu. Zrobiłam inhalacje dziś 3razy i nawet lepiej mi. Franko dużo śpi, zasnął nawet przy inhalacji.

Mój Wiktor przejęty balem i włosy sobie kazał obciąć. Twarz malowana na próbę ale miałam temperaturę i ręce mi się trzęsły więc efekt taki sobie. Jutro się postaram :)

Załączniki

• Próba przed jutrem.jpg
    Próba przed jutrem.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 45
Ja jak zwykle nawiedzam Was nocą!

Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim za pamięć o miesięcznicy Marcelka!:tak:
Myszowata BUZIOLE dla Frania!!!
U nas dziś goście, sympatycznie ale niedziela za szybko zleciała:-( Marcelek do 19 dzielnie zabawiał towarzystwo a potem padł.
Frotka Zdrówka kochana
Polusia Ja nie pomogę bo u mnie nawet kaktus zdycha, mojej mamy przyjaciółka ma szkółkę zielną, mogę zapytać.
Polka No i jeszcze do tego zdolności manualne, Ty to chyba kosmitka jesteś a nie ludzka kobieta, że na wszystko starcza Ci sił.:-D
Wybaczcie ale nic więcej nie napiszę oczy mi się kleją.

Dobranoc.

Ostatnia edycja:
Witam sie pozna pora.
wszyscy spia tylko ja nadrabiam BB.

witam i ja

my też mamy dylemat spacerówki, byśmy go nie mieli, no ale jasia spacerówka znów będzie gondolą frania więc trzeba jasiowi coś kupić. no ale my jak zawsze pojedziemy do mama i ja a potem w necie kupimy taniej ten co nam się spodoba :)

u nas nocka średnia, jasiu się budził, ale znam powód, jeśli moje dziecko nie ma 2 drzemek w ciągu dnia to w nocy jest niespokojny i się wybudza.

dla franusia buziaki z okazji miesięcznicy kolejnej :)

A nie myslalas kupis takiego podwojnego?Dla ciebie moze byloby wygodniej bo bedziesz mogla sama z dwojka wyjsc na spacer.Wiem ze to sie bardziej sprawdza.

Polka ty jestes niezniszczalna.Ja zdrowa dzis lapy sobie zrobilam a ty za trzy pracujesz.Normalnie wpadam w kompleksy.

Caluski dla miesieczniakow.

Myszowata gratki dla meza.No i super tata.

Polusia ja tez raczej nie pomoge bo ja raczej nie mam reki do kwiatow.

No i zapomnialam co mialam jeszcze napisac.
Dobranoc.Ide jeszcze przeczytac zakupowy i ide spac

reklama
Do góry