reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam!

My dziś zaliczyliśmy fryzjera ale był mega płacz bo inna klientka szurnęła metalową nogą od krzesła po płytkach czego się Marcuś oczywiście wystraszył i się zaczęło....skończyło się po opuszczeniu lokalu fryzjerskiego, a babka ostrzygła go chyba w 2 minuty ale bardzo ładnie;-) Później zrobiłam dla siebie obiadek z krewetkami:-)Pychaaa swoją drogą, M w pracy na popo więc wykorzystałam. Marcel spał dziś w dzień 3h ciągiem:szok: Później odwiedziliśmy moją koleżankę co ma 6 letnią córkę u której też była koleżanka tylko że 5 letnia;-) no i mój mały mężczyzna był rozchwytywany przez kobietki.:-D

Polka Biedactwo, zdrowiej szybko! A wysokość temp. przyprawiająca o dreszcze!:szok::szok: Dbaj o siebie.

dobrej nocy kobietki!

reklama
witam

Ja za wiele nie spalam bo jak leki przestawały działać to temperatura skakała. Tak jak mówisz ajentkaprzyprawila mnie o dreszcze. Ledwo szłam do łazienki tak mnie trzęsło. M.robił mi kompresy i wstawał do Franko. Bo ten się budził dość często na łyk wody :( oby jego nie złapało. Podejrzewam, że skoro Oliwia ma te same objawy to dołączy do mnie.

M.pojechał do pracy a ja muszę sobie jakoś sama radzić...

Ja nie lubię być taka bezużyteczna bo tak kiepsko się czuje że nic nie zrobię. Obiad tylko. Bo wczoraj gazu nie miałam więc był późno. Ja nic nie jadłam cały dzień. Wieczorem podziubałam brokuł i marchewkę i coś tam trafiło może. Franko zjadł 4razy tyle co ja :) a A Wiktor był tak głodny że zjadł pierwszy raz świadomie brokuł he he

Idę wstawić pranie bo nareszcie pralka w domu:)od wakacji. Tak musiałam latać do pralni koło kotłowni i z T.się spotykać. A i chodzenie z koszami prania w ten mróz to była udręka. Czasem Franko nie dał wyjść i pranie się okropnie pogniotło. A teraz kiedy chce wypiore:) bo T.mi już wyrzuciła że nygustwa piorę co 3tygodnie...

Miłego dnia i spokojnego Kochane!!!

polka kochana zdróweczka życzę i trzymam kciuki aby się dzieciaki nie pochorowały *)

dzień dobry :)
nocka spokojna przespana do 8:) piękna pogoda się zapowiada więc pewnie na spacerek się wybierzemy. teraz śniadanko i obiadek bo koniec lenistwa tak jak wczoraj :)
cały wieczór dyskutowaliśmy z M co zrobić z tymi cholernymi psami u sąsiada i tak naprawdę okazała się sprawa trudna bo to niesą psy rasowe tylko kundle i ustawa o rejestrowaniu psy ras zakazanych ich nie obejmuje :( policja umyła ręce podobnie jak i straż miejska, ale ja powiedziałam że nie popuszczę bo codziennie koło tych psów przechodzę jak idę do sklepu, do szkoły po Julkę - więc kolorowo nie będzie jak te psy znowu uciekną :(

blu spóźnione życzenia dla Adasia *)

miłego dzionka :)

no, a u nas robia problem, bo jak wezem odpis na ilestam puszek, to mi powiedziano ze strace refundacje i bede placic 26 zł za puszke.

no Pawelek je 3 razy dziennie mleko, na kolacje i dwa razy w nocy. Za cholere tego nie moze przestawic. wiec puszka starcza na okolo 3, moze 4 dni.
dziwne, to na ile puszek oni ci odrazu wypisują? mi 2 recepty po 4 puszki, i to jak tak proszę i chcę, bebilon pepti, za 4 puszki 27 zł i to nam starcza na ok 3 tygodnie, no a teraz pewnie będzie dłużej bo jaś już nie je w nocy, aaa i napewno w ciągu miesiąca tych recept nie wykorzystuję, jedną tak ale drugą napewno nie. a to nie ma ważności 3 miesiące? bo coś mi się tak obiło o uszy.

a i przychodze i odrazu wchodzę do lekarza obojętnie jakiego i mi wypisują bez szmerania.

monia wiesz pawel je rano 150ml plus kaszka na gesto, potem jadl 180ml mleka ale ostatnio robie 150 a i tak nie zjada, wieczorem jadl 240 plus kaszka a teraz robie 180 i i tak zostaje

wiec od piatku kiedy otwarlam puszke mam jeszcze polowe

niestety nie wiem jakie mleko jest dodawane do kaszek nestle, chyba nan powinno?
bo bebilon chyba do bobovity ale moze bebiko??

moje dziecko placze od godziny, glowa peka a on za cholere nie chce isc spac:-:)-:)-(

madzia oby nic nie bylo bartusiowi!!

chyba taki dzień, pierwszy raz wczoraj wieczorem musiałam siedzieć obok małego i robić mu "szszszsz"

a tak to witam :)

wyspana :)

monia wiesz pawel je rano 150ml plus kaszka na gesto, potem jadl 180ml mleka ale ostatnio robie 150 a i tak nie zjada, wieczorem jadl 240 plus kaszka a teraz robie 180 i i tak zostaje

wiec od piatku kiedy otwarlam puszke mam jeszcze polowe

niestety nie wiem jakie mleko jest dodawane do kaszek nestle, chyba nan powinno?
bo bebilon chyba do bobovity ale moze bebiko??

moje dziecko placze od godziny, glowa peka a on za cholere nie chce isc spac:-:)-:)-(

madzia oby nic nie bylo bartusiowi!!

a wiecie, że ja wczoraj kupiłam Oli mleko Nestle Junior waniliowe, bo myslałam, że będzie mi chętniej pić i doopa. nie lubi go. tak więc mam właściwie całe opakowanie, bo zuzyłam tylko 4 łyżki.
w ogóle wyczytałam na tym mleku, że trzeba zagotować świeżą wodę dla dziecka i jak sie będzie już wrzała, to trzeba ją jeszzce 5 minut gotować :eek: jakieś bzdury. że niby co to ma dać :-D
Ol pije mleko z butelki 3x na dobę, do tego jeszzce śniadanie na mleku mieszanym. i 900g puszka starcza nam na długo, a ile mają wasze puszki?
no, to moj je 3 posilki po 210 wody czyli 7 miarek mleka i 4 miarki kleiku ryzowego.

puszka ma 400 ml.

no i nie uwierzycie, nie udalo mi sie dzisiaj dostac do zadnego lekarza. Jak to mi przez telefon powiedziano "dzisiaj juz nie przyjmie pania zaden lekarz pierwszego kontaktu, jak pani cos dolega to prosze przyjsc po 18 na nocna pomoc lekarska."
no zesz piep.rzona sluzba zdrowia.
pewnie moglabym isc i zapytac jakiegos lekarza czy mnie przyjmie i czekac na koncu kolejki, ale nie mam z kim dziecka zostawic.

W zwiazku z tym Polusia wysylam Ci PW.

blu buziak dla Adasia z okazji wczorajszej miesięcznicy:*
monia tak, mleko nan jest w kaszkach nestle, a bebilon w kaszkach bobovity. Mi peditara zabroniła mieszać i dawać kaszki mleczne różnych firm, ale daje różne, konkretnie - pszenne hippa, a ryżowe bobovity- jedne i drugie idą jak woda. Mleka już wcale nie kupuję bo Młody nie pije od 8 msc. Mam jeszcze jedno pudełko hipp2 i chce je wykorzystać do płatków kukurydzinych i kakao
ionka na moim mleku hipp1 i 2 też były takie adnotacje o gotowaniu 5 min...Do czego stosowałam się bardzo krótko...
polka zdrówka życzę!
Witajcie! Nockę zaliczam do udanych!U nas dziś piękna pogoda - istna wiosna. Oczywiście wybierzemy się na spacerek.
Miłego dnia:-)

Dzięn Doberek:)

Nocka ok,synek sie zbudził sie o 2 w nocy na mleczko i spalismy do 8.Pogoda straszna wichura u nas jest łeb by urwało.Ja za chwilke sniadanko zjem,Bartus sie nudzi juz.

polka duzo zdrówka Ci zycze ja i Bartini!!!!!

Miłego dnia:)

Witajcie!

Monia nosz kurka, nawet na 15minut nie mogli Cie przyjac???U nas to recepte na tabletki przez telefon zalatwialam, za kazdym razem.

To Redan przebija wszystko...u nas puszka mleka 900g starcza na 6-7 dni. Tyle ze on pije jak 6-miesieczniak teraz, dodam, ze normalnie je sniadanie, obiadek, podwieczorek i przegryzki...

polusia oby Wam sie udalo ta sprawe szybko zalatwic!

polka duzo zdrowka zycze!!!!

Ja tez wyspana...jupi....obudzil sie moze z 4 razy, dwa na mleko, dwa bo pewnie chcial zobaczyc godzine ;-)...jakiez to od razu inne nastawienie od rana...

edit: Tabasia ionka mam linka do probek(3 sztuki) nowych Huggiesow, do Was chyba tez wysylaja, wystarczy sie zarejestrowac w tym ich klubie
https://www.huggiesclub.co.uk/busy-baby/member/cuddle-up-register

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry