reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Nestle jakie mleko mm dodaje do kaszek? Bebilon?
Myślę, że Nan :)

Dzięki za życzenia dla Adasia. Przesyłamy buziaki Krystiankowi i Antoniemu :)

Ja sobie dzisiaj kupiłam buty na wiosnę w CCC, byliśmy też w Deichmannie i oglądaliśmy butki dla maluchów. Elefanteny są genialne! Nie mogę się doczekać wiosny :)

reklama
monia ale fajnie by bylo, nie?

dzis wiele z nas boli glowa i mnie tez zaczela:-(, ciekawe o co chodzi...
kurcze, no byloby super !
jak mam teraz isc do przychodni i znowu prosic o recepte to mi sie chce wymiotowac.
Kurde jednak jednorazowy wydatek rzedu 115 zł na mleko to sporo.
A jakbym chciala wziac odpis np na polowe, to trace refundacje 50% i musialabym placic calosc. Porazka.

Na szczescie w mojej przychodni pediatrzy nie robia problemu, ale np w przychodni do ktorej chodzi Paulina (szwagierka, przychodnia na tylach budynku), to robia jej problem, ze Gabrysia za duzo mleka pije.
Bo zuzywa 4 puszki na miesiac. Pawelek 8-10. gdyz dwa razy je mi w nocy.

co do glowy to nie wiem czy pisalam, ale w nocy az mnie mdlilo tak mnie bolala, rano tez.

monia ja dzis poszlam po recepte i dostalam na 6 puszek i babka wypisala na 2 receptach po 3 puszki, wcale nie prosilam o to ale spoko, jakbym nie miala kasy na wszystko to wtedy moge kupic na raty byle sie wyrobic w miesiacu
u nas idzie tak 1 puszka na 5-7 dni, teraz je mniej...

a my juz po spacerku ale tylko 20 minutowym bo strasznie ciezko sie jezdzi po tym sniegu bo jednak za wasko wszedzie odsniezone i wozek sie nie zmiesci wiec musialam ulicami i to nie krajem a tak blizej srodka i co chwilke musialam zjezdzac bo auto wiec tylko doszlam do sasiedniego miasteczka i spowrotem.

Teraz maly drzemie bo padl po tym spacerze,zdazylam dac mu jeszcze tylko deserek i padl w ciagu dwoch minut no i mi tez kleja sie oczy ale zaraz musze jechac po dzieci i boje sie ze zasne.szkoda mi tylko ze Maksia musze budzic szkoda ze nie mam nikogo kto by chwilke popilnowal go bo on tak slodko i twardo spi ze pewnie znowu z 3 h by pospal jak w zeszlym tygodniu o tej porze.

fajnie bo obiadek mam juz gotowy to troszke ogarnelam domek tzn dol bo na gorze nie chce sie teraz tluc. Teraz siedze kawke popijam,skonczylam wlasnie ogladac zalegly odcinek Na dobre i na zle.

Monia niestety ja ci w tym nie pomoge bo nie pamietam. A tu nie ma bebilonu sa tylko kaszki nestle.Zreszta ja nigdy nie mialam z mlekiem u dzieci problemu wiec nawet nie zastanawialam sie.Kupowalam kaszki jakie byly pod reka lub w promocji

Polusia super ze taki fajny dentysta. Ja tez bardzo boje sie dentystow.Ale to chyba wina starych czasow,bo moja cora za to pomimo ze miala kilka zebow do naprawy i spedzila kilka ponad godzinnych wizyt u dentsty to juz sie pyta kiedy znowu na wizyte.Jakby to miala byc nagroda.
Chodz swoja droga zebym ja kiedys trafila na takiego dentyste pediatrycznego co moja cora to tez nie mialabym takich oporow.

monia ja dzis poszlam po recepte i dostalam na 6 puszek i babka wypisala na 2 receptach po 3 puszki, wcale nie prosilam o to ale spoko, jakbym nie miala kasy na wszystko to wtedy moge kupic na raty byle sie wyrobic w miesiacu
u nas idzie tak 1 puszka na 5-7 dni, teraz je mniej...
no, a u nas robia problem, bo jak wezem odpis na ilestam puszek, to mi powiedziano ze strace refundacje i bede placic 26 zł za puszke.

no Pawelek je 3 razy dziennie mleko, na kolacje i dwa razy w nocy. Za cholere tego nie moze przestawic. wiec puszka starcza na okolo 3, moze 4 dni.

owIrene dokładnie mój strach przed dentystą wiąże się jeszcze za czasów dziecka kiedy to ból był bo nie dawali znieczulenia albo robili na żywca i ten zapach dentysty - feee

monia ja nie patrzę na to jakie kaszki i mleko tzn , używam enfamil mleko i kaszki każdej firmy, nie mam tak że jak nestle to mleko nestle

reklama
moj pawelek tez je 3 razy

bez sensu robia problem....
kurde, no to jak to jest, ze obaj jedza tyle samo razy i Tobie puszka tego samego mleka starcza na dluzej :-D
a ile Pawel je?

Polusia, mnie poprostu chodzi o to, ze jakbym chciala wiesz.. przejsc na mleko normalne nie dla alergikow, to chcialabym sprobowac jednak z tym samym mlekiem co do kaszek jest dodawane. Zeby wykryc w razie czego alergie.

Do góry