reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej
a u nas kataru ciag dalszy, musze isc do apteki, czy ten nasivin jest na recepte? bo tego jeszcze nie probowalam...

na razie nie idziemy na spacer bo jest taki ze zasnalby w wozku, a lozeczku nie chce heh

wlaczylam pralke i jak zahipnotyzowany siedzial w drzwiach lazienki i patrzal i sluchal ha ha

reklama
Marciaa dla mnie wszystkie suknie bomba, ale króluje nr 1!
niesiaa jak Mała? Bardzo wysypana?
polka nadźwigałaśsię kobitko! U nas na dniach otwarcie kauflandu...
polusia kurde w naszym tesco jak zwykle nie ma tych kartonów...pan z obsługi powiedział, że nie każdy produkt promocyjny trafia do wszystkich sklepów...
moni buziak dla Małej:*
frotka zdrówka dla dzieciaków!

Witajcie Kochane! Franio spał pięknie do 7 i teraz drzemkuje, a ja nadaję znad kawki! W ddtvn był temat "wpływ żłobka na rozwój dziecka" - czy któraś z Was może oglądała? Ja załapałam się na ostatni moment...U nas wciąż zimowo...eh...A i odkryłam ostatnio chusteczki nawilżone bobini - są bardzo fajne, mają super zamknięcie i są tanie!
Miłego dnia:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie Kochane :-)
ja tylko na chwilkę, bo mam jeszcze troche pracy przy mojej magisterce. Promotor nie był nią zachwycony, spodziewał się czegoś lepszego. Ale jak napisać dobrą, ambitną pracę w 2 tyg??? No nic, praca jest dopuszczona do obrony, musze troche poprawek porobić i w poniedziałak składam w dziekanacie.
asiu buziaczki dla Szymcia :-)
Marcia ja zdecydowanie obstawiam pierwszą, ale dziewczyny dobrze radzą trzeba przymierzyć. Ja znalazłam sobie używaną sukienkę w internecie, która została skrytykowana przez moją mamę, siostrę i przyjaciółkę. Jak zobaczyły mnie na żywo w niej to swierdziły, że lepszej nie mogłam wybrać.
Wszystkim chorowitkom zdrówka życzę!!!

edit
myszowata ja oglądałam. Mam podzielone zdanie na ten temat. Co z tego, że dziecko będzie 3 lata z mamą jak jego rozwój socjospołeczny będzie do kitu. Wydaje mi się, że dzisiejsze żłobki różnią się od tych sprzed 30 lat. Przemcio wchodzi do żłobka z uśmiechem- każdego dnia z czego wnioskuje, że wcale to nie jest takie złe.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry dziewczynki :)
nocka ok poza dwoma małymi incydentami: pierwszy - Julkę bolał brzuszek i płakała. ale dostała leki i poszła spać. druga to moje młodsze dziecko się rozebrało i spało nago. ciekawe zajęcie zwłaszcza w nocy kiedy trza spać a nie kombinować.

teraz łobuzuję w salonie tzn. robi mi na złość bo co ją pogonię to ona spowrotem swoje robi. ja zaraz obiadek robię - dziś carbonara, potem jakieś małe prace domowe. najchętniej poszłabym spać.

wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia *)

miłego dzionka :)

A tak jeszcze odnośnie żłobków: w Polsce panuje przekonanie, że żłobek to samo zło, a matki, które oddają tam swoje dzieci to wyrodne matki. To coś w stylu: jak nie karmisz piersią to jesteś złą matką. Wiecie co naprawde jak dla mnie to troche ciemnogród, ale tak niestety jest :-(

asia ucałowania dla Szymonka:*
ramari zapewne masz racje, że teraz żłobki inne, sama mam mieszane uczucia, a ta pani, która się wypowiadała na ten temat (nie wiem jakiej profesji)była dość radykalna...W każdym razie my z M podjeliśmy decyzję o nie oddawaniu Franka do żłobka już kilka tyg temu bo teściowie chcą z nim od września być i super, ale jesli ten plan się z jakiś przyczyn niezrealizuje to zdecydowałam się przedłużyć wychowawczy, choćby dlatego, że jak się zarabia 1600zł a żłobek kosztuje 1000zł to nijak się to nie kalkuluje...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja sie strasznie zdenerwowalam jak uslyszalam wczoraj te krytyczne slowa tych zlobkach i wypowiedzi pana cimoszewicza, prosilabym zeby decyzje o tym jak wychowuje moje dziecko zostawili mnie, poza tym latwo mowic komus kto zarabia tyle ze zona moze siedziec w domu i zajmowac sie dzieckiem, ale sa przeciez rodziny ktorych po prostu na to nie stac!
kocham moje dziecko i na pewno nie zrobie mu krzywdy, a co z matka ktora siedzi w domu zajmuje sie dzieckiem a w glebi duszy jest rozgoryczona tym ze sie nie realizuje i martwi sie tym czy starczy do pierwszego? czy na pewno to takie dobre dla tego dziecka?

i nie mowie tego dlatego ze posylam pawelka do zlobka, taki jest plan od wrzesnia,
mowie to dlatego ze musze wrocic do pracy, ciezko z jedna wyplata...
do tego czasu bedzie mial opiekunke, jednak sie zdecydowalismy na pania ktora pomaga mojej babci i wychowuje wnuki,
mlodszego od niemowlaka gdyz matka niestety umarla po porodzie,teraz chodza juz do szkoly, do wrzesnia czas, zobaczymy jak to sie sprawdzi...

Ostatnia edycja:
Witajcie

Ale jestem dzisiaj śpiąca:( Nic mi się nie chce:(

Marciaa ja wybrałam zupełnie inną suknię niż te, które wcześniej podobały mi się na zdjęciach. I też uważam, że nr 1 najładniejsza:)
Polusia świetna ta Twoja Pola, taka pomysłowa:) Po co spać, jak można się rozebrać;)

O ja nie mogę - mój właśnie się obudził przed chwilą i siedzi jeszcze w łóżeczku, patrzę na niego, a on bez spodni:):):)

Wszystkim chorym zdrówka!!!

reklama
Do góry